به گزارش ایسنا، اعضای پارلمان اروپا با ۵۳۴ رأی موافق در مقابل ۴۹ رأی مخالف تاکید کردند که کشورهای عضو این اتحادیه نباید مرتکب قتلهای هدفمند غیرقانونی و همچنین ایجاد تسهیلاتی برای انجام این اهداف از سوی دیگر کشورها شوند.
در این قطعنامه عنوان شده است که استفاده از هواپیمای بدون سرنشین از سوی یک دولت علیه دولتی دیگر و بدون مجوز، نقض حقوق بینالمللی، تمامیت ارضی و حاکمیت ملی آن کشور تلقی میشود.
استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین در برخی از کشورها مانند پاکستان و یمن با هدف کشتن ستیزهجویان باعث ایجاد تنشهای بینالمللی شده است.
بسیاری از سازمانهای مدافع حقوق بشر نیز پیشتر خواهان توقف استفاده از پهپادها شدهاند.
حمله این هواپیماها در مناطق قبیلهای پاکستان باعث کشته و مجروح شدن تعداد زیادی شده است. به گفته سازمانهای مدافع حقوق بشر تعداد زیادی از غیرنظامیان بر اثر این حملات کشته شدهاند.
در عین حال این سازمانها میگویند استفاده مداوم از این هواپیماها باعث ایجاد مشکلات روانی برای بسیاری از ساکنان مناطق قبیلهای پاکستان شده است که به گفته آنها در "ترس دائم" از حملات این پهپادها به سر میبرند.
به گفته مقامات سازمان ملل، بر اثر این حملات از سال ۲۰۰۴ تا کنون حداقل ۴۰۰ غیر نظامی در پاکستان کشته شدهاند.
دولت پاکستان به طور رسمی با این حملات مخالف است اما آمریکا که گفته میشود بیشتر این حملات را سازماندهی و عملیاتی میکند، میگوید که استفاده از پهپادها باعث کشته شدن بسیاری از ستیزه جویان شده است و در عمل انسجام عملیاتی آنها را شکسته است.
مقامات آمریکایی بر اثر فشارهای بینالمللی گفتهاند که در استفاده از این هواپیماها با شفافیت بیشتری عمل خواهند کرد اگرچه تاکید میکنند که استفاده از آنها در چارچوب قوانین بینالمللی است.