به گزارش رویترز کارشناسان بهداشتی میگویند شترها محتملترین مخزن حیوانی ویروس مرس هستند که روز شنبه ۱۰ مه (۲۰ اردیبهشت) وزارت بهداشت عربستان سعودی هفت مورد دیگر ابتلا به آن را در این کشور گزارش کرد.
عامل مرس یک کوروناویروس شبیه کوروناویروس عامل سارس است که پس از ظهور در چین در سال ۲۰۰۲ به مرگ ۸۰۰ نفر انجامید. در حال حاضر واکسن یا داروی ضدویروسی برای مقابله با این ویروس وجود ندارد.
بیش از یک چهارم از ۴۸۰ مورد تشخیصداده شده مرس در عربستان سعودی، کانون شیوع بیماری، مردهاند.
در عین حال تشویش عمومی در این کشور در میان شایعات در رسانههای اجتماعی درباره اینکه مقامات همه اخبار درباره انتشار بیماری را به اطلاع مردم نمیرسانند، بالا گرفته است.
اوجگیری اخیر در موارد بیماری باعث نگرانی هم در عربستان سعودی و هم در خارج شده است و فوریترین دلیل آن هم ورود زائران از سراسر دنیا به عربستان در طول ماه رمضان (تیر ماه) به این کشور است.
با اینکه رابطه مرس با شترها که موقعیت خاصی در جامعه سعودی دارند، موضوع بررسی گسترده در میان دانشمندان در خارج از عربستان سعودی بوده است، در بحثهای رسمی محلی در این کشور کمتر مورد توجه بوده است.
وزارت کشاورزی عربستان در بیانیهای در روز یکشنبه در خبرگزاری رسمی این کشور به مردم توصیه کرد از تماس با شترها مگر در موارد ضروری خودداری کنند و دستهایشان را پیش و پس از تماس با شترها بشویند و ماسک به صورت بزنند.
در این بیانیه آمده است: «پوشیدن دستکش محافظتی به خصوص هنگام سروکار داشتن با زایمان شتر یا شترهای مرده توصیه میشود.» این بیانیه توصیه کرده است که فقط گوشت پخته شتر خورده و شیر شتر پیش از مصرف جوشانده شود.
همچنین توصیه شده است که مردم نشانههای مرس در شترها را به فوریت گزارش دهند.
سازمان جهانی بهداشت توصیه کرده است افرادی که در معرض بیشترین خطر بیماری شدید قرار دارند از تماس با شترها اجتناب کنند.
وزارت بهداشت عربستان سعودی از ارتباط دادن میان مرس و شترها تا یک کنفرانس خبری در پایان ماه گذشته خودداری کرده بود. بیانیه وزارت کشاورزی عربستان نخستین هشدار رسمی به افرادی است که با شترها سروکار دارند.