به گزارش مهر، رویا تیموریان بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون ایران که به تازگی به عنوان سفیر بیماران مبتلا به ام اس معرفی شده است درباره این مسئولیت گفت: اولین اتفاق خوبی که در روزهای اخیر درباره بیماران مبتلا به ام اس افتاده، این است که سید حسن هاشمی وزیر بهداشت و درمان اعلام کرد که قیمت داروهای این بیماران 50 درصد کاهش پیدا میکند که معتقدم این اقدام قدمی بزرگ در راستای حمایت از این بیماران محسوب میشود.
وی افزود: من با اولین جشنواره فیلم «جوانههای امید» مخصوص بیماران ام اس که چند هفته پیش برگزار شد و به نظرم رویدادی نمادین محسوب میشود، همکاری داشتم.
برگزاری این جشنواره توجه جامعه، مدیران و مسئولان را نسبت به مشکلات بیماران مبتلا به ام اس جلب کرد به همین سبب معتقدم رویدادی نمادین و تاثیرگذار به حساب میآید.
بیماران مبتلا به ام اس دچار مشکلات اساسی و عدیده ای هستند و در این جشنواره همه ما تلاشمان این بود که این بیماری را به مردم جامعه معرفی کنیم که خوشبختانه این اتفاق نیز رخ داد.
بازیگر فیلم «کافه ستاره» ادامه داد: من نیز همه تلاشم را کردم تا با این جشنواره در بخش داوری ها همکاری داشته باشم و از اینکه به عنوان سفیر بیماران مبتلا به ام اس انتخاب شده ام بسیار خوشحالم اما از جهتی هم میدانم که این مسئولیت بسیار سنگین است.
فکر میکنم شناخت کم جامعه، مردم، مسئولان و گاهی هم پزشکان از این بیماری یکی از بزرگترین معضلات بیماران مبتلا به ام اس در کشور ما محسوب میشود.
این هنرمند با گلایه از بی توجهی به این بیماران در جامعه متذکر شد: متاسفانه به این بیماران در جامعه ما به عنوان شهروند درجه دو نگاه میشود.
در بین این بیماران افراد تحصیلکرده و توانمندی هستند که کارایی و تخصص زیادی در رشته های مختلف دارند اما متاسفانه زمانی که به این بیماری مبتلا میشوند از جامعه کنار گذاشته میشوند.
باید این افراد را همراهی کرد نه اینکه آنها را پس زد و کنار گذاشت. من با تعدادی از این بیماران ملاقات کرده ام که در رشته های مختلفی چون کامپیوتر، هنر و علوم تخصص دارند اما زمانی که در محل کارشان متوجه بیماری آنها شده اند، این افراد را از کار اخراج کرده اند.
وی ادامه داد: بخش عظیمی از این بیماری به خاطر فشارهای عصبی است. چون این بیماری یک بیماری عصبی و روحی روانی است و طبق آماری که در رسانه ها اعلام شده روزی 4 نفر در تهران به بیماری ام اس مبتلا میشوند و ما باید در این بیماران ایجاد امید و انگیزه کنیم.
تیموریان درباره تاثیری که هنرمندان میتوانند در حمایت از بیماران مبتلا به ام اس و فرهنگسازی در جامعه برای حمایت از این افراد داشته باشند، عنوان کرد: به عنوان نمونه برگزاری جشنواره ای مثل «جوانه های امید» میتواند یک قدم مثبت در این رابطه به حساب بیاید چون در این جشنواره مستندهای بسیار زیبایی که هم آگاهکننده و هم آموزشدهنده بودند به نمایش درآمد.
این فیلمها میتواند در نزد مدیران رده های بالاتر تاثیرگذار باشد.
وی با اشاره به کمک های مردمی برای حمایت از این بیماران تصریح کرد: خوشبختانه افراد خیر بسیاری هستند که در این زمینه با ما همراه شده اند.
به عنوان نمونه به تازگی فردی خیر که صاحب یک باشگاه ورزشی است به ما اطلاع داده که حاضر است این مکان را در اختیار بیماران مبتلا به ام اس قرار دهد.
وقتی برنامه ریزی و اطلاع رسانی برای آگاهی دادن به افراد جامعه فراهم باشد این قابلیت به وجود میآید که از کمک افکار عمومی و افراد مختلف بهره مند شویم.
در اختتامیه جشنواره فرهنگی هنری ام اس که با نام «پروانه های امید» برگزار شد رویا تیموریان به عنوان سفیر بیماران ام اس معرفی شد.