به گزارش ایسنا، دکتر اسحاق جهانگیری در دیدار بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد، با تاکید بر پیشنهاد دکتر روحانی در سازمان ملل مبنی بر جهان عاری از خشونت و افراطیگری، افزود: این پیشنهاد به تصویب مجمع عمومی سازمان ملل متحد رسیده است و انتظار میرود که این موضوع به موضوع غالب در مسائل منطقه تبدیل شود.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه تروریستها در منطقه فعال هستند و از سوی برخی کشورها حمایت میشوند، تصریح کرد: گروههای تکفیری جنایاتی را انجام میدهند که در منطقه بیسابقه است و آنها میخواستند در زمان انتخابات عراق دست به جنایت در این کشور بزنند که موفق نشدند.
جهانگیری افزود: دولت عراق برای پایان دادن به این خشونتها نیازمند حمایت بینالمللی است، در غیر این صورت گروههای افراطی به سایر کشورهای منطقه نیز نفوذ خواهند کرد.
معاون اول رئیس جمهور در خصوص پرونده هستهای ایران نیز با تأکید بر اینکه رهبر و ملت ایران به هیچ وجه حاضر به عقبنشینی از حقوق خود نیستند، تصریح کرد: ما به تمامی تعهدات خود در قالب توافق ژنو عمل کردهایم و معتقد هستیم اگر کشورهای مذاکرهکننده زیادهخواهی را کنار بگذارند به نتایج مطلوب خواهیم رسید.
جهانگیری با بیان اینکه به هیچ وجه در مقابل زیاده خواهیها کوتاه نخواهیم آمد، خاطرنشان کرد: ما همکاری خود را با آژانس بینالمللی انرژی اتمی افزایش دادهایم و آمادگی داریم شفافیت کامل خود را نشان دهیم اما محاسبات غلط برخی مذاکرهکنندگان نباید ما را به اول خط برگرداند.
معاون اول رئیس جمهور گفت: باید تلاش کنیم خاومیانه عاری از سلاح هستهای باشد و اعتقاد داریم در قالب گروه ۷۷ میتوانیم در زمینه توسعه کشورها گام برداریم.
بان کی مون دبیرکل سازمان ملل متحد نیز در این ملاقات با بیان اینکه تا کنون اقدام قابل قبولی در زمینه خاورمیانه عاری از سلاح هستهای صورت نگرفته است، خاطرنشان کرد كه باید جلساتی در این زمینه برگزار شود.
وی با قدردانی از مدیریت و تأثیر پیشرفتهای ایران در خصوص اهداف هزاره سوم پایدار و نیل به اهداف تعیین شده، اظهار امیدواری کرد دولت ایران بتواند با از بین بردن فقر و توسعه همهجانبه، ثبات، پیشرفت و اشتغال را تحقق سازد.
بان کی مون با اشاره به روند پیشرفت مذاکرات پرونده هستهای ایران گفت: امیدوارم طرفین انعطاف بیشتری نشان دهند تا شاهد نتایج و دستاوردهای مورد نظر باشیم.
دبیرکل سازمان ملل از نقشآفرینی جمهوری اسلامی ایران در حلوفصل مسئله سوریه قدردانی کرد و افزود: ایران پیشنهادات خوبی قبل از انتخابات سوریه ارائه داده بود و ادامه مشارکت و نقشآفرینی ایران برای حل بحران سوریه قابل ستایش است.
وی همچنین با اشاره به تحریمهای اعمال شده علیه ایران، اظهار امیدواری کرد این تحریمها از میان برداشته شود و توسعه اقتصادی ایران رقم خورد.