به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر تهران در این جلسه که با هماهنگی احمد مسجد جامعی برپا شده بود همه اعضا به جز خانم دانشور و آقایان تقیپور و سالاری بقیه اعضا حضور داشتند. وزرای کشور، ارشاد، راه و شهرسازی و آقایان فریدون، محمدعلی نجفی و سلطانیفر نیز از دولت حضور داشتند. در این دیدار محمدباقر قالیباف و معاونان مالی و اداری و حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران نیز حاضر بودند.
پس از قرائت قرآن توسط عبدالحسین مختاباد، رئیس جمهور با تبریک سالروز ولادت حضرت صاحب الزمان(عج) اظهار امیدواری کرد در ظل توجهات آن حضرت منتخبان ملت بتوانند در مسیر رفاه و سعادت آنها و توسعه کشور گام بردارند. دکتر روحانی آرزو کرد، مصائبی که تروریستها برای مسلمانان ایجاد کردهاند با دعای حضرت ولیعصر (عج) و مردم برطرف شود و صلح و ثبات و امنیت در دنیای اسلام حاکم شود. وی همچنین سالروز انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا را به اعضای شورای شهر تبریک گفت.
رییسجمهوری با اشاره به جایگاه و اهمیت تهران گفت: رفت و آمد دنیا به تهران زیادتر خواهد شد و آثار آن را میتوان در حضور هیأتهای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در ماههای اخیر مشاهده کرد.
دكتر روحانی با اشاره به مباحث مربوط به انتقال مرکز سیاسی ایران به نقطهای دیگر در کشور، گفت: تهران حتی اگر پایتخت نیز نباشد، دارای ویژگیهایی است که در ۲۰ سال آینده نمیتوان از آن چشمپوشی کرد.
رییسجمهوری تأکید کرد: دولت آماده است تا با همفکری و همکاری مجموعه مدیریت شهری، برای حل مشکلات پایتخت و شهرکهای اقماریاش پیش قدم شود.
دکتر روحانی لزوم تقسیم کار میان دولت، شهرداری و شورای شهر به منظور خدمترسانی به مردم تهران را یادآور و خواستار برنامهریزی و همفکری همه نهادهای مسئول در کاهش هزینهها و به دست آوردن درآمد پایدار برای اداره شهر شد.
رییسجمهوری حضور دکتر قالیباف در مقام شهردار تهران را مغتنم خواند و با اشاره به ترکیب خوب و وجود چهرههای شاخص در شورای شهر اظهار امیدواری کرد که پایتخت ایران اسلامی مایه آبرو، آرامش و راحتی برای گردشگران خارجی و ساکنین این شهر شود.
رییسجمهوری در بخش دیگری از سخنانش با انتقاد از عمل نشدن به طرح جامع و تفضیلی تهران، گفت: امروز در شهر شاهد ساخت بناهایی هستیم که فاقد هویت هستند و در معماری آنها هیچ اثری از هویت اسلامی و ایرانی به چشم نمیخورد.
دکتر روحانی بخشی از وظیفه مجموعه مدیریت شهری را نظارت بر ارائه مجوزها برای ساخت برخی ساختمانهای بلندمرتبه دانست و گفت گاهی آپارتمان های بلندمرتبه ای در مقابل هم در کوچههای باریک احداث میشوند و متأسفانه حتی حریم پیادهروها و معابر را رعایت نمی کنند.
رییسجمهوری ضرورت استفاده از تجربیات سایر شهرهای بزرگ دنیا در نوسازی بافتهای فرسوده با اتکا به منابع غیردولتی را خاطر نشان ساخت و گفت: باید اداره شهر به مردم واگذار شود و دولت و شهرداریها تسهیلات و زمینه را برای حضور بخش خصوصی فراهم نمایند.
دکتر روحانی تأکید کرد: داشتن پول برای انجام امور همیشه راهگشا نیست، هنر این است که مجموعه دستگاههای مسئول با اتکا به منابع غیردولتی نسبت به رفع نیازهای شهر اقدام نمایند.
رییسجمهوری با تأکید بر حل معضل حمل و نقل عمومی در تهران گفت: دولت در نظر دارد در راستای نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی ۳۰ هزار تاکسی و ۱۲ هزار دستگاه اتوبوس به ناوگان شهری پایتخت اضافه کند.
دکتر روحانی در زمینه مبارزه با آلودگی هوا گفت: بنزین تهیه شده در پتروشیمیها دارای آثار منفی در آلودگی هوای شهر بود و امروز شاهد هستیم که با حل این مسأله روزهای پاکیزه در تهران افزایش پیدا کرده است.
رییسجمهوری با بیان اینکه دولت در قضیه مبارزه با فساد جدی است، خواستار همراهی شهرداری و شورای شهر تهران برای مبارزه با زمینخواری شد و گفت: رییس سازمان حفاظت از محیط زیست گزارشی ارائه کرده که بر اساس آن مجوز ساختمانسازی در پارک ملی پردیسان داده شده که جای سوال دارد که چه مقامی این مجوز را صادر کرده و چرا نظارتی بر این امر نمیشود؟
دکتر روحانی با طرح سوالی مبنی بر اینکه آیا تهران نیازمند این تعداد ساختمان تجاری است؟ خواستار نظارت بیشتر مجموعه شهری بر برجسازی در این کلان شهر شد.
مسجدجامعی: یکی از ویژگیهای مهم دولت شما اخلاق و ادبیاتی است که با انتخاب شما حاکم شد در این دیدار احمد مسجدجامعی رئیس شورای اسلامی شهر تهران که اداره جلسه را به عهده داشت، خطاب به رئیس جمهوری گفت: یکی از ویژگیهای مهم دولت شما اخلاق و ادبیاتی است که با انتخاب شما حاکم شد، اگر بخواهیم یک نمونه از این اخلاق را مثال بزنیم جلسه ظهر امروز با کاندیداهای ریاست جمهوری به مناسبت سالگرد انتخابات و جلسه کنونی با اعضای شورای شهر تهران است.
وی افزود: این رفتار اخلاقی در مناسبات دولت و شورا تاثیر مثبت داشته و ادبیات مشترکی را شکل داده است.
وی با اشاره به دیدار اعضای شورای شهر تهران با مقام معظم رهبری، اظهار داشت: ایشان از ما خواستند که همکاری شورا، شهرداری و دولت افزایش یابد و سخنان ایشان مبنای توسعه روابط دولت با شورا قرار گرفت.
وی ادامه داد: در شورای چهارم سه فعالیت عمده در حوزههای مختلف طراحی و ساماندهی شده و در حال پیگیری است. بحث معماری و شهرسازی، بحث سلامت و رویکرد کیفی زندگی شهروندان، و بحث سوم نظارت و تقویت بخش حقوقی شوراست.
رئیس شورای شهر ادامه داد: تهران شهری است که حول محور محبت اهل بیت شکل گرفته و از دیرزمان پایگاه شیعه به شمار آمده و این فرهنگ در آن بسط یافته است. نشانه های این موضوع را می توان از قرن سوم در ری و بعد از آن در مناطقی از غرب و شرق و شمال تهران یافت.
رئیس شورای شهر تهران در ادامه از دولت بابت تشکیل کمیسیون ویژه شهر تهران تشکر کرد و گفت: از اهتمام دولت به تولید و توزیع سوخت پاک در شهر تهران که منجر به کاهش آلودگی هوا شده نیز، قدردانی میکنیم. شورای شهر اقدامات خوبی در زمینه سلامت انجام داده بویژه در مسئله حق حیات شهروندان خود را موظف به حمایت از حقوق شهروندان دانسته و در حوادث اخیر خسارت های جانی و مالی شهروندان را تا حصول نتیجه پیگیری کرده است.
وی با بیان اینکه تهران آیینه همه شهرهای کشور است اظهار داشت: امیدوارم بتوانیم شوراها را به جایگاهی که در قانون اساسی تعریف شده برسانیم.
قالیباف: حل مشکلات تهران بیش از وظایف عادی نیاز به ایثارگری دارد در این دیدار محمدباقر قالیباف شهردار تهران خطاب به روحانی گفت: شما مرا برای همکاری دعوت کردید اما بنده نپذیرفتم و استدلال آوردم که در جایگاه شهردار بهتر میتوانم به مردم خدمت کنم و در شهرداری ماندم.
وی افزود: فرهنگ جهادی، مدیریت جهادی و اخلاق جهادی اقتضا میکند که محمدباقر قالیباف بیشتر از دیگران با دولت همکاری کند و این را وظیفه خود میدانم. تهران شهری است که برای حل مشکلاتش یک مقدار بیش از وظایف عادی نیاز به ایثارگری دارد و اگر همکاری و همدلی بین دولت و مدیریت شهری وجود داشته باشد هیچ مشکل لاینحلی باقی نمیماند.
در ادامه این جلسه هر عضو شورا حدود 3 دقیقه توضیحاتی درباره موضوعات شهری بیان کردند که موضوع سخنان هر یک از اعضا بدین شرح است:
- سرخو: درباره تکمیل و توسعه ناوگان حمل و نقل در تهران.
- مختاباد: درباره ایجاد سخت افزارهای فرهنگی هنری برای شهروندان.
- رحمتالله حافظی: درباره سلامت و مقابله با عواملی چون آلودگی هوا که سلامت شهروندان را تهدید میکنند.
- احمد حکیمیپور: درباره ابنیه تاریخی، بافتهای فرسوده و مشکلات مربوط به نوسازی آنها.
- مرتضی طلایی: درباره عملیاتی کردن برنامه سوم توسعه، پیاده کردن مدیریت یکپارچه شهری و انتخابات شورایاریها.
- معصومه آباد: پیشنهاد داد رئیس جمهور شهردار تهران را به عنوان معاون اول خود برگزیند که روحانی به مزاح در پاسخ به وی گفت: دو روز است که آقای جهانگیری به مسافرت خارج از کشور رفته!
- اقبال شاکری: درباره مدیریت بحران و نقش مدیریت یکپارچه شهری در مواجهه با بحران.
- احمد دنیامالی: درباره وضعیت اسفناک ساخت و ساز در حریم شهر تهران و وضعیت مسیر فرودگاه امام تا تهران.
- علیرضا دبیر: درباره مدیریت یکپارچه شهری، درآمدهای پایدار شهری و پیشنهادی برای حضور رئیس جمهور در یکی از جلسات شورای شهر یا شهرداری.
- مهدی چمران: درباره محدوده و حریم تهران، مهاجرت بی رویه و بافت فرسوده و هویت شهر و شهرسازی.
- الهه راستگو: درباره اشتغال برای جوانان و متناسب نبودن آموزشهای مراکز آموزشی با بازار کار.
- مجتبی شاکری: درباره نقاط هویتی در تهران و همچنین سیما و منظر شهری. شاکری به اعضای دولت و شورای شهر توصیه کرد این چهار سال را صرف خدمت به مردم کنند و از کارهای اقتصادی برای خودشان بپرهیزند.
- ابوالفضل قناعتی: تشکر از انجام بخشی از تعهدات دولت در قبال مترو و ناوگان اتوبوسرانی و درخواست انجام مابقی تعهدات.
- اسماعیل دوستی: درباره اثرات مسکن مهر و شهرکهای اقماری در جمعیت تهران و مشکلات ناشی از آن.
- عباس جدیدی: درباره خدمات دولت تدبیر و امید و حمایت دولت از شورای شهر.