همشهری آنلاین: شهردار تهران گفت: بزرگ‌ترین چالش حال حاضر کشور، فاصله بین حوزه‌های علمی و عملی از یک سو و از سوی دیگر تصمیم‌گیری‌های غلطی است که گاهی اوقات مدیران اجرایی می‌گیرند که هیچ پایه علمی نداشته و صدمات زیادی را به کشور وارد می‌کند.

به گزارش مهر، دكتر محمدباقر قالیباف در حاشیه بازدید از اولین نمایشگاه فناوری‌های نوین مدیریت شهری در جمع خبرنگاران با بیان این مطلب افزود: امروز یکی از موضوعات جدی در کشور ما بحث اجرای کامل ارکان اقتصاد مقاومتی است که تأکید بر حمایت از کار و سرمایه ایرانی دارد.

شهردار تهران با بیان اینکه تحقق پیشرفت در کشور امکان‌پذیر نیست مگر اینکه توجه ویژه‌ای به توسعه علم و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان شود، گفت: هر چقدر که ما در این بخش موفق عمل كنيم، توانسته‌ایم تولید را در کشور حمایت کنیم.

قالیباف با اشاره به اینکه اکنون کشور از ۲ چالش بزرگ رنج می‌برد، ادامه داد: بزرگ‌ترین چالش‌های کشور در حال حاضر فاصله بین حوزه‌های علمی و عملی از یک سو و از سوی دیگر تصمیم‌گیری‌های غلطی است که گاهی اوقات مدیران اجرایی می‌گیرند که نه تنها هیچ پایه علمی و عملیاتی نداشته بلکه صدمات جبران‌ناپذیر زیادی را به کشور وارد می‌کند.

وی ادامه داد: متأسفانه بیش از نیم قرن است که کشور از این چالش‌ها و فاصله‌ها رنج می‌برد و فاصله زیادی بین محیط‌های دانشگاهی، تحقیقاتی و اجرایی به وجود آمده است. اما تجربه نشان داده است زمانی که بین این سه محیط همکاری و هماهنگی به وجود می‌آید نتایج درخور توجهی به دست آمده است.

شهردار تهران با تاکید بر اینکه ارتباط بین محیط‌های دانشگاهی، محققان و صنعتگران باعث شکوفایی علمی و عملی در کشور می‌شود، بیان کرد: یکی دیگر از چالش‌های مهم کشور تصمیم‌های اشتباهی است که بعضاً برخی از مدیران اجرایی می‌گیرند. خطرات ناشی از این چالش در کشور به مراتب بیشتر از چالش‌های دیگر است و خسارت‌های سنگینی را برای سرمایه‌های انسانی و مالی به همراه دارد.

شهردار تهران با اشاره به تأکید مجموعه مدیریت شهری به اجرای برنامه‌ها و پروژه‌های دانش‌بنیان و علمی، یادآور شد: یکی از وظایف مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران در مجموعه شهرداری تهران شناسایی نیازهای مجموعه در حوزه فناوری‌های نوین و تکنولوژی‌های جدید است. به همین خاطر برگزاری نخستین نمایشگاه فناوری‌های نوین مدیریت شهری یکی از ابتکارات این مرکز برای ایجاد همکاری و هماهنگی بیشتر میان شرکت‌های دانش‌بنیان و شهرداری تهران است.

وی با تاکید بر اینکه رفع معضلات و مشکلات شهر تهران می‌تواند به عنوان یک تجربه موفق در کلانشهرهای کشور مورد استفاده قرار گیرد، گفت: تعمیم تمامی تجربه‌های موفق شهرداری تهران به سایر کلانشهرهای کشور مصداق بارز مدیریت جهادی و تحقق اقتصاد مقاومتی در کشور است.

شهردار تهران با اشاره به انعقاد بیش از ۸۰ تفاهم‌نامه همکاری میان مجموعه‌های مدیریت شهری و شرکت‌های دانش‌بینان برای استفاده از تکنولوژی‌های جدید در اداره پایتخت، افزود: امیدوارم برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی یک فرصت مناسب برای نزدیکی بیشتر مدیریت، شرکت‌های دانش‌بنیان و مخترعان باشد؛ چراکه اجرای پروژه‌های علمی تأثیر زیادی در کاهش هزینه‌ها و توسعه تکنولوژی بومی در تهران دارد.