دولت هنوز در حال و هواي جشن يكسالگي خود به سر ميبرد كه مجلسيها با كارت زردي ديگر نگراني خود از وضعيت حجاب و عفاف جامعه را نشان داد. عبدالرضا رحماني فضلي بعد از فرجي دانا وزير علوم، طيب نيا وزير اقتصاد، جنتي وزير فرهنگ و ارشاد و فاني وزير آموزش و پرورش پنجمين عضو كابينه روحاني بود كه در صحن علني بهارستان حاضر شد، نتوانست به سوال نمايندگان درباره بحث عفاف و حجاب پاسخي قانع كننده بدهد و از مجلس اخطار گرفت. علي مطهري كه منتقد اوضاع فرهنگي جامعه و پوشش نامناسب خانمها در جامعه است، رحماني فضلي را به مجلس كشاند تا از وي سؤال كند، سوال او اين بود: چرا وزارت كشور نسبت به پديده بانوان ساپورت پوش در تهران و برخي شهرهاي ديگر بيتفاوتبوده است؟ و همچنين علت بيتوجهي وزارت كشور به اجراي قانون گسترش فرهنگ عفاف و حجاب چيست و چرا بودجه ناچيز اجراي اين قانون در لايحه 1393 حذف شده است؟
باهنر: كارت زرد بخشي از نارضايتي مجلس بود
شايد كمتر كسي فكر ميكرد مجلس به رحماني فضلي كه همراه هميشگي علي لاريجاني رئيس مجلس و رئيس سابق ديوان محاسبات بوده اخطار و كارت زرد بدهد؛ آن هم توسط علي مطهري كه تا چندي پيش نامش بهعنوان يكي از مؤسسان فراكسيون حامي دولت مطرح بوده است. اين موضوع و همچنين كارت زردهاي ديگر مجلس به اعضاي كابينه حكايت از جديت مجلس دارد ونشان ميدهد هرچند لاريجاني سعي دارد كمترين چالشي ميان دوقوه ايجاد نشود اما نمايندگان مجلس انتقادات خود از عملكرد دولت يازدهم را در قالب سؤال و تذكرات كتبي و شفاهي به گوش رئيسجمهور ميرسانند.
وزير كشور: پاسخگوي 6ماه هستم نه 8 سال
رحماني فضلي وزير كشور روز گذشته در ابتداي توضيحاتش در صحن علني مجلس گفت: براساس قانون 22دستگاه در قانون عفاف و حجاب مسئول پيگيري اين مسئله هستند كه وزارت كشور يكي از اين دستگاههاست كه ما اين مسئله را در قالب شوراي اجتماعي پيگيري ميكنيم. وي با بيان اينكه يكي از اولويتهاي ما در وزارت كشور فرهنگ عفاف و حجاب بوده است اين را هم گفت كه بايد بپذيريم حل اين مسئله در كوتاهمدت امكان پذير نيست و براي همه دستگاههاي اجرايي درخصوص رعايت عفاف و حجاب وظيفهاي تعيين شده كه در اين دستورالعملها اشكالات زيادي ديده ميشود. وزير كشور در ادامه دفاعيات خود خطاب به نمايندگان اينطور گفت كه من بايد پاسخگوي عملكرد 6ماهه باشم نه 8سالي كه از تصويب اين قانون گذشته است. در 6ماهه گذشته ما ظرفيت اجراي قانون را در زمينههاي دستورالعملها، پيگيريها و نظارت حداقل 5برابر كرديم.
دولت فعلي راه دولت گذشته را مي رود
اما بعد از صحبتهاي وزير كشور نوبت به علي مطهري نماينده تهران بهعنوان سؤالكننده رسيد و او هم به سير انحطاط در پوشش اسلامي در سالهاي گذشته اشاره كرد و مقصر اصلي را مسئولان دولت گذشته دانست. مطهري گفت: آقاي احمدينژاد و مشايي معتقد بودند دولت در اعمال قانون در پوشش اسلامي وظيفهاي ندارد و فقط بايد كار فرهنگي انجام دهد كه اين يك مغالطه بود. نماينده مردم تهران به صحبتهاي احمدينژاد در مجلس و در زمان سؤال از وي اشاره و اظهار كرد: رئيسجمهور وقت خطاب به نمايندگان گفت اينقدر گير سهپيچ ندهيد و بگذاريد مردم خوش باشند. ما از دولت گذشته انتظار نظارت بر پوشش و عفاف نداشتهايم اما اين انتظار را از دولت جديد داريم.مطهري در ادامه صحبتهايش به تأكيد مكرر روحاني، رئيسجمهور درخصوص رعايت عفاف و حجاب اشاره كرد و گفت: اما دولت فعلي راه دولت گذشته را طي ميكند.
نمايش ساپورتپوشان در مجلس!
در ادامه جلسه به درخواست علي مطهري تصاويري از بانوان ساپورتپوش و بدحجاب از مانيتورهاي مجلس نمايش داده شد كه همهمه نمايندگان را بههمراه داشت و علي مطهري گفت: ظاهرا دوستان از اين تصاوير به وجد آمدهاند! پس از علي مطهري، رحماني فضلي وزير كشور گفت: دولت و شخص روحاني نيز نسبت به اين مسئله حساسيت داشته و تأكيد دارند دستگاههاي مختلف را در اينباره فعال كنيد اما با نشان دادن چند تصوير و چند عكس نبايد عفت و حجب عمومي را مورد سؤال قرار دهيم. در نهايت پس از اظهارات رحماني فضلي وزير كشور و قانع نشدن مطهري، مجلس با 64 رأي موافق، 135رأي مخالف و 15رأي ممتنع توضيحات وزير كشور را قانعكننده ندانستند و وزير كشور كارت زرد از مجلس دريافت كرد.