به گزارش ایرنا، محسن سلیمانی روزبهانی مدیر ملی طرح حفاظت از تالابهای ایران با اعلام این موضوع اظهار کرد: اولین کارگروه مشورتی تدوین برنامه حفاظت از تالابهای آلاگل، آجیگل و آلماگل با حضور نمایندگانی از دستگاههای منطقه مانند استانداری، آب منطقهای، جهاد کشاورزی، بخشداری، مرزبانی و نمایندگان جوامع محلی با هدف تدوین برنامه مدیریت این تالابها برگزار شد.
وی با بیان اینکه امیدواریم برنامه مدیریت این تالابها در 6 تا 9 ماه آینده تدوین و تصویب شود افزود: پس از آغاز فرآیند تدوین برنامه مدیریت جامع برای تالابهای چغاخور، زریوار، حله، هامون، میقان این مجموعه تالابهای سه گانه نیز به فهرست این تالابها افزوده شدند.
مدیر ملی طرح حفاظت از تالابهای ایران گفت: دراین کارگاه مشورتی نقطه نظرات مشترکی در مورد مسایل و مشکلات این تالابها و ارزشها و کارکردهای آنها مورد بررسی قرار گرفت و اجزای برنامه مدیریت هم در بخش چشم انداز و هم هدف کلان آن تدوین شد.
سلیمانی ادامه داد: بعد از این مرحله وارد بخش تدوین پروژهها و اهداف راهبردی تالاب این تالابها خواهیم شد تا برنامه مدیریت به یک برنامه راهبردی تبدیل شود. هماهنگیها انجام شده و بعد از اینکه برنامه مدیریت تدوین شد در شورای برنامه ریزی استان به تصویب خواهد رسید و بعد از آن هم مصوبه شورای عالی محیط زیست را دریافت خواهد کرد.
مدیر ملی طرح حفاظت از تالابهای ایران گفت: اکنون وضعیت تالابهای آلاگل ، آلماگل و آجیگل مناسب نیست و نیازمند توجه جدیتری است البته وضعیت تالاب آلماگل نسبت به دو تالاب دیگر بهتر است اما با شرایط مطلوب فاصله دارد.
وی تاکید کرد: رودخانه اترک منبع اصلی تامین آب این تالابها است که مدیریت آن باید مورد بازنگری جدی قرار گیرد و به گونهای مدیریت شود که بتواند منابع آبی مورد نیاز این تالابها را تامین کند.
سلیمانی گفت: این حوضههای آبی جزو اولین تالابهایی بودند که در کنوانسیون رامسر به ثبت رسیدند و با حدود 3 هزار هکتار در مرز ایران و ترکمنستان واقع شدهاند که میتوان از آنها به عنوان تالابهای صلح و دوستی یاد کرد. این تالابها از زیستگاههای مهم پرندگان به خصوص عبوری و مهاجر محسوب میشوند.
وی افزود: این تالابها یکبار در لیست مونترو ( لیست سرخی که تالابهای در خطر خشک شدن در آن جای میگیرند) قرار گرفتند که با توجه ویژه به آنها و برنامه مدیریت منابع آبی و برگشت آب به بستر، مورد بازدید کارشناسان کنوانسیون رامسر قرار گرفتند و بعد از تایید این گروه کارشناسی از از لیست مونترو خارج شدند اما اکنون به توجه بیشتری نیاز دارند تا در شرایط پایدارتری باقی بمانند.
تالابهای آلاگل، آلماگل و آجیگل از مجموعه تالابهای بین المللی کشور در دشت ترکمن صحرا و در نزدیک مرز ایران و ترکمنستان، از مناطق مهم دیدنی استان گلستان است که سالانه طبیعت گردان و گردشگران زیادی را به خود جذب میکند.