ایسنا نوشت: علی خدایی درباره طراحی مدل جدید دستمزد اظهار کرد: یکی از روشهایی که برای این کار پیشبینی شده بالا بردن بهرهوری است ولی منظور از بهرهوری آن چیزی نیست که هم اکنون به اسم بهرهوری نیروی کار مطرح می شود بلکه بهرهوری کارگاهها و کارخانههای تولیدی است.
وی با اشاره به برگزاری نخستین جلسه کارگروه مزد و بهرهوری، از تشکیل کمیته 9 نفرهای به منظور بررسی و هماهنگی بیشتر در خصوص طراحی مدل جدید دستمزد خبر داد.
خدایی گفت: مقرر شد تا طراحی این مدل به نحوی صورت گیرد که سهم مزد در قیمت تمام شده بالا برود و موجب بروز تورم نشود، بر همین اساس سه مجموعه صنعتی به صورت پایلوت در نظر گرفته شد تا پس از تحقیق و بررسی در این مجموعهها مشخص شود که چگونه می توانیم قیمت نهادههای تولیدی را در برخی مواقع پایین آورده و از طریق کاهش قیمتها سهم دستمزد را افزایش بدهیم به نحوی که روی قیمت تمام شده کالا اضافه نشود.
وی ادامه داد: مثلا یکی از نهادههای تولید، مواد اولیه است و اگر بخواهیم سیر مواد اولیه در کارخانجات تولیدی را بررسی کنیم باید ببینیم که با چه فرایندی دست تولید کننده میرسد و چه هزینههایی بر آن تحمیل می شود که مازاد بر هزینه است و میتوان آن را حذف کرد.
به گفته مشاور کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور برخی رانتها میتواند یکی از موانع تولید در کشور باشد و آن را تحت تاثیر قرار بدهد.
مشاور کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور در پایان خاطرنشان کرد: مقوله مزد یک بحث فراگیر است و نمیتوان تنها بعد اقتصادی آن را در نظر گرفت زیرا مزد بعد اجتماعی هم دارد مثلا در بحث مزد منطقهای اولین اتفاقی که با منطقهای کردن مزد می افتد مهاجرت نیروی کار است و این مساله میتواند عوارض متعددی برای اقتصاد کشور داشته باشد.