محمد هادی حیدر زاده، مدیر كل محیط زیست استان تهران در گفت وگو با ایلنا در خصوص آلودگی و بیماریزایی محصولات كشاورزی جنوب تهران گفت: در حال حاضر حداقل 30 درصد اراضی كشاورزی جنوب تهران با "آب فاضلاب" آبیاری میشود لذا برای جلوگیری از ورود آلودگی به "اراضی كشاورزی جنوب تهران" كارگروهی با مسئولیت وزارت جهاد كشاورزی تشكیل شده كه وظیفه محیط زیست پلمپ واحدهای آلاینده بوده و تا كنون 11 واحد قالیشویی پلمپ شده و چند واحد دیگر نیز در دست اقدام است.
وزارت بهداشت محصولات کشاورزی آلوده را تائید نکند
وی در خصوص اینكه چرا محصولات كشاورزی آلوده جنوب تهران وارد بازار مصرف میشود، تصریح كرد: كشاورزی در آن منطقه قدمت بالایی دارد ضمن اینكه متولی بحث امنیت غذایی وزارت بهداشت است كه باید ورود پیدا كرده و این محصولات را تائید نكرده ویا اقدام به جمع آوری كند.
حیدرزاده خاطرنشان كرد: محیط زیست متولی جلوگیری از ایجاد آلایندگی و ورود آن به اراضی كشاورزی است كه تا كنون اقدامات لازم را انجام داده و از آلایندگی صنایع جلوگیری بعمل آورده است.
حل مشکل آلودگی اراضی کشاورزی جنوب تهران؛ 5 سال دیگر
وی همچنین به كانالهای سرخه حصار و آلایندههای بالادستی كه وارد كشاورزی جنوب تهران میشوند اشاره كرد و افزود: مشكل اصلی این است كه شبكه فاضلاب وصل نیست و كانالهای شهر تهران هنوز انشعاب نگرفتهاند.
مدیر كل محیط زیست استان تهران آلایندههای بالادستی را یكی از مشكلات عمده اراضی كشاورزی جنوب تهران برشمرد و اظهار داشت: تا زمانی كه شبكه فاضلاب تكمیل نشود مشكل آلودگی محصولات كشاورزی جنوب تهران به قوت خود باقی است.
وی یادآور شد: شبكه فاضلاب شهر تهران پیشرفت خوبی داشته اما انشعابات حداقل 4 تا 5 سال طول میكشد تا وصل شود.