به گزارش ایرنا، در این بررسی که در سایت www.IranTalent.com ارائه شده تأثیر نوع شرکت، تحصیلات و نوع دانشگاه بر دریافتی شاغلان ارزیابی شده است.
این گزارش نتیجه ارزیابی دستمزد ماهانه 29 هزار نفر از جامعه متخصصان کشور در بهمن ماه سال 92 بوده و هدف آن آگاهی کارفرمایان، مدیران و کارشناسان از میزان حقوق و دستمزدهای رایج در گروههای شغلی مختلف است.
براساس این گزارش، در سالهای اخیر، مدیران و همچنین متخصصان منابع انسانی، همواره عدم وجود مرجعی برای ارزیابی حقوق و مقایسه آن با دستمزدهای رایج کشور را از مشکلات ساختاری بازار کار ایران برشمردهاند. عدم شفافیت سطح دستمزدها برای کارفرمایان مشکلاتی همچون از دست دادن نیروهای توانمند و در نتیجه آن تحمیل هزینههای قابل توجه به سازمان، پرداخت خارج از عرف و یا در مواردی نارضایتی کارکنان را به همراه میآورد.
همچنین از سوی دیگر برای کارکنان و کارجویان موجب از دست دادن موقعیتهای شغلی، در برخی موارد تحمل شرایط کاری خارج از عرف و یا عدم تمرکز روی مسیر شغلی دلخواه میشود.
یکی از مدیران منابع انسانی گروه مپنا در این باره میگوید: در بسیاری از کشورهای دنیا وجود گزارشهای حقوق و دستمزد بسیار رایج بوده و ملاک اصلی تعیین حقوق و مزایای کارکنان شرکتها است. این نوع گزارشات همه ساله توسط شرکتهای مشاوره مدیریت معتبر در سطح وسیعی چاپ و منتشر میشود. این گزارشها بدون شک به کارفرمایان و متخصصان کمک میکند تا معیاری برای سنجش وضعیت فعلی پرداختها و مزایای خود به تفکیک مشاغل و سطوح سازمانی در قیاس با بازار کار داشته باشند. مدیران با چنین گزارشهایی میتوانند برای آینده شرکت و همچنین انگیزش، نگهداشت و توسعه کارکنان خود برنامهریزی دقیقتری داشته باشند.
در گزارش حقوق و دستمزد ایران تلنت، خالص دریافتی در هر گروه شغلی، برای سه رده کارشناس، سرپرست و مدیر ارائه شده و در هر رده شغلی، میزان دریافتی افراد به تفکیک سابقه کار مشخص شده است. اطلاعات ارائه شده، متوسط دریافتی در جامعه و بازه رایج آن را نشان میدهد.
دریافتی یک مدیر مالی
به عنوان مثال در سال 92 یک مدیر مالی در تهران با سابقه کاری بین 7 تا 15 سال، ماهانه به طور متوسط 30 میلیون ریال دریافتی داشته که این مبلغ در موارد مختلف بین 15 تا 53 میلیون ریال متغیر بوده است.
نتایج نشان میدهد که دریافتی افراد برای یک سمت مشابه در شرکتهای مختلف فرق میکند. به عنوان مثال کارشناسان، در شرکتهای حسابداری و حمل و نقل کمترین دریافتی و در بانکها و شرکتهای نفت و گاز بیشترین دریافتی را دارند.
در حاشیه این گزارش، متغیرهای اثرگذار بر سطح درآمد افراد نیز بررسی شده است. در حالیکه سابقه کار و رده سازمانی دو پارامتر اصلی و تعیین کننده سطح حقوق در شرکتها محسوب میشوند، آمارها نشان میدهد که عوامل دیگری نیز بر دریافتی افراد تأثیرگذار هستند. نوع شرکت، سطح تحصیلات و نوع دانشگاه از جمله مواردی هستند که به طور معمول تغییراتی بر دریافتی افراد ایجاد میکنند.
دستمزد زنان 23 درصد کمتر است
از دیگر نتایج به دست آمده، پایین بودن حقوق زنان نسبت به مردان است. آمارها در تهران حاکی از آن است که زنان در سمتهای مشابه با مردان، به طور میانگین 23 درصد حقوق کمتری دریافت میکنند.
به گفته برخی مدیران از جمله دلایل این تفاوت مذاکره بیشتر مردان در مورد سطح درآمدشان و یا در بعضی موارد ساعات حضور بیشترشان در محل کار است.
متوسط افزایش دریافتی
براساس نتایج این بررسی متوسط افزایش دریافتی مدرک فوق لیسانس به لیسانس 17درصد، فارغالتحصیل دانشگاه دولتی به آزاد 17 درصد و شرکتهای خارجی فعال در ایران نسبت به شرکتهای ایران 33 درصد بیشتر است.
یادآور می شود، گزارش کامل ارزیابی حقوق و دستمزد ایران تلنت در سال 1392 روی وب سایت IranTalent.com در دسترس است که با مراجعه به آن میتوان اطلاعات مربوط به میزان دریافتی در هر شغل را به تفکیک سابقه و رده سازمانی مشاهده کرد.
ایران تلنت، بزرگترین سایت استخدامی ایران است که هم اکنون بیش از نیم میلیون نفر از جامعه متخصصان کشور عضو این سایت بوده و بالغ بر 1500 شرکت معتبر ایرانی و خارجی استخدام خود را از طریق این سایت انجام میدهند.