به گزارش ایرنا، سیداصغر مطهری افزود: بر این اساس جمعیت وحوش در مناطق حفاظت شده سالوکˈ اسفراین، ˈقرخودˈ مانه و سملقان و ˈگلول و سرانیˈ شیروان نسبت به بهار پارسال به ترتیب 30، 42 و 25 درصد افزایش یافته است.
وی گفت: با این وجود جمعیت حیات وحش در پارک و منطقه حفاظت شده ˈساریگلˈ نسبت به بهار پارسال پنج درصد کاهش داشته که احتمالا علت آن مشاهده سه قلاده ˈپلنگˈ در حین سرشماری و مشغول شدن گروه اعزامی به آنان بوده است.
مدیرکل اداره حفاظت محیط زیست خراسان شمالی از تاخیر در سرشماری حیات وحش منطقه حفاظت شده میاندشت و پارک ملی ˈضامن آهوˈ در جاجرم خبر داد و اضافه کرد: به علت دیده نشدن بره آهو و احتمال کم شماری، سرشماری این مناطق به بعد از ماه مبارک رمضان موکول شده است.
طرح سرشماری بهاره حیات وحش خراسان شمالی از اواخر اردیبهشت ماه گذشته به مدت یک ماه از منطقه حفاظت شده ˈقرخودˈ در شهرستان مانه و سملقان آغاز شده بود.
مدیرکل اداره حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: طرح سرشماری حیات وحش توسط گروههای اعزامی به روش مشاهده مستقیم و پیاده روی خطی در گستره 80 درصد از پارکها و مناطق حفاظت شده به انجام رسید.
مطهری افزود: در این طرح 15 گروه دو نفره از کارشناسان و شکاربانان محیط زیست با استفاده از دوربین چشمی در منطقه به گشتزنی و شمارش گونههای حیات وحش اقدام کردند.
اداره کل محیط زیست خراسان شمالی سه پارک ملی سالوک، ساریگل و ضامن آهو، مناطق حفاظت شده قرخود، گلول، سرانی و پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم با مجموع گستره 194 هزار و 141 هکتار را با بهره گیری از 49 محیطبان مدیریت میکند.
از 197 گونه پستاندار شناخته شده در کشور 65 گونه آن در خراسان شمالی زیست میکنند.
ˈقوچ و میش اوریال، کل و بز، گربه پالاس، کفتار، پلنگ، خرس قهوهای و آهوˈ از گونههای شاخص حیات وحش در استان خراسان شمالی هستند.