به گزارش مهر، دکتر احمد خالقنژاد طبری با بيان اين مطلب افزود: بر اساس برنامه پنجم توسعه قرار بود دانشگاههای علوم پزشکی که توانایی پذیرش دانشجو را دارند شعبههایی را برای پذیرش دانشجوی غير ايراني و دانشجوی مازاد به عنوان شعبه بینالملل تأسیس کنند. اما در نهایت این شعبهها تنها به پذیرش دانشجوی مازاد بر ظرفیت با پرداخت شهریه اقدام کردند.
خالقنژاد اضافه کرد: بر اساس تصمیم شورای گسترش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، نام شعب بینالملل دانشگاههای علوم پزشکی به نام پردیس خودگردان تغییر کرد. این تغییر در دفترچههای کنکور سال 93 در زمان پذیرش دانشجو درج میشود.
وی یادآور شد: مهمترین تغییر در پذیرش پردیسهای خودگردان دانشگاههای علوم پزشکی رخ داده است. از آنجایی که رشتههای موجود در پردیسهای خودگردان شامل رشتههای دکتری حرفهای پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی و رشتههای کارشناسی ارشد است و تقاضا برای این رشتهها حتی با پرداخت شهریه هم بالاست پذیرش از این پس به صورت متمرکز صورت میگیرد.
وی افزود: شیوه پذیرش در این شعبهها نیز اینگونه بود که افراد با رتبههای کنکور پذیرش میشدند و 5 برابر ظرفیت به دانشگاهها اعلام میشد که آن نیز شرایط مناسبی نبود چون در آنجا مصاحبه صورت میگرفت و امکان اعمال نفوذ و بیعدالتی وجود داشت.
دبیر شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی گفت: از این رو از این پس فردی که برای پردیس خودگردان معرفی میشود نفر بعدی آخرین رتبه پذیرفته شده در دولتی است. به این شیوه در واقع همترازها وارد رشتههای یکسان میشوند.
وی درباره ظرفیت پذیرش در پردیسهای خودگردان، گفت: دانشگاههایی که دارای پردیس خودگردان هستند میتوانند به اندازه 50 درصد ظرفیت پذیرش دولتی، ظرفیت مازاد برای پذیرش در پردیس خودگردان داشته باشند اما دانشگاههایی که پردیس ندارند میتوانند 10 درصد ظرفیت دولتی خود را به صورت مازاد به پذیرش شهریهپرداز اختصاص دهند که البته هر دوی این میزان باید با موافقت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و تصویب شورای گسترش اعمال شود.
خالقنژاد اظهار داشت: هدف از پردیسهای خودگردان دانشگاهها این است که با این تشکیلات آموزشی، باری از دوش دولت بردارند و نه اینکه اضافه کنند. بنابراین آن دانشگاههایی که در زمان ایجاد شعب تشکیلاتی ایجاد کردهاند از همان برای پردیسها نیز استفاده میکنند.
وی خاطرنشان کرد: نکته دیگر این است که تقاضا برای رشتههای علوم پزشکی بسیار زیاد است اما با توجه به محدودیت پذیرش در دورههای دولتی بخشی از امکانات آموزشی و پژوهشی دانشگاهها بلا استفاده میماند که ظرفیت مازاد شهریهپرداز برای استفاده از همین توانمندی دانشگاهها بوده است.
دبیر شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی درباره وضعیت شعبی که دانشگاهها در مناطق آزاد تاسیس کرده بودند، گفت: این شعب نیز به زودی تعیین تکلیف میشوند و در مدت یکسال مسائل آنها حل میشود.