به گزارش ایسنا، تیم ملی بسکتبال ایران در نخستین دیدارش از پنجمین دوره رقابتهای کاپآسیا به مصاف ژاپن رفت و در نهایت با نتیجه 66 بر 56 به پیروزی رسید و گام نخست را محکم برداشت. البته در این مسابقه با توجه به غیبت چند ستاره تیم ملی ناهماهنگیهایی در عملکرد ایران دیده میشد.
تیم ملی بسکتبال ایران با ترکیب سامان ویسی، بهنام یخچالی، محمد جمشیدی، اوشین ساهاکیان و حامد حدادی وارد میدان شد.
نکته جالب توجه این بود که محمد جمشیدی و بهنام یخچالی برای نخستین بار بود که به عنوان بازیکن اصلی برای تیم ملی ایران وارد میدان شده بودند.
ارسلان کاظمی نیز که به تازگی وارد چین شده در ترکیب ایران قرار نداشت.
کوارتر نخست؛ ناهماهنگی ایران (17 بر 15 ژاپن)
نخستین امتیاز برای ایران را بهنام یخچالی کسب کرد اما در ادامه ژاپنیها با پرس تمام زمینی که داشتند 4 بر 2 پیش افتادند. ایران در شرایطی که سه بازیکن اصلیاش یعنی کامرانی، آفاق و نیکخواه بهرامی را در اختیار نداشت برابر ژاپن ابتدا ناهماهنگ شروع کرد و همین فرصت برای تیم ژاپن بود.
بسکتبالیستهای ایران در حمله ناموفق بودند و شوتهایشان وارد سبد نمیشد اما در طرف دیگر حریف شرقی امتیاز کسب میکرد. 4 دقیقه از کوارتر نخست گذشته بود که ژاپن 9 بر 2 از ایران پیش افتاده بود که ایران با ریباند خوب حامد حدادی در زیر سبد حریف امتیازی برای ایران به دست آورد. برنامه ایران با محوریت حامد حدادی ادامه پیدا میکرد تا فاصله امتیازی با استفاده از قدرت زیر سبد این بازیکن کاهش پیدا کند.
بچیروویچ نخستین تعویضش را انجام داد و سجاد مشایخی را به جای بهنام یخچالی وارد میدان کرد و همین تغییر باعث شد تا قدرت ایران در انتقال توپ بهتر شود. گارد راس جوان تیم ایران با یک پاس به بیرون برای اوشین ساهاکیان بهترین پست چهار آسیا را در موقعیت شوت قرار داد و او نیز پرتابی سه امتیازی را وارد سبد ژاپن کرد. ملیپوشان ایران به بازی برگشته بودند و نتیجه را 11 بر 10 کردند. محمدرضا اکبری و روزبه ارغوان دیگر بازیکنان تعویضی بچیروویچ بودند که وارد میدان شد و جای محمد جمشیدی و حامد حدادی را گرفتند.
دو تیم در دو دقیقه پایانی کوارتر نخست پایاپای بودند اما دفاع ایران آن انسجام همیشگی را نداشت و همین موضوع ناراحتی بچیروویچ را در پی داشت. ایران در این مسابقه خیلی راحت گل میخورد و در امتیازآوری نیز به مشکل خورده بود. با اضافه شدن اصغر کاردوست به ترکیب، قدرت ایران در زیر سبد بیشتر شد و فاصله امتیازی نیز به حداقل رسید که در نهایت کوارتر نخست با نتیجه 17 بر 15 به سود ژاپن تمام شد.
کوارتر دوم؛ برتری بازهم برای ژاپن (16 بر 15 ژاپن)
کوارتر دوم مسابقه با پرتاب سه امتیازی اوشین ساهاکیان برای ایران آغاز شد تا برای نخستین بار در این مسابقه شاگردان بچیروویچ از حریف خود پیش بیفتند اما دوباره ژاپن با نفوذ تاکومی ایشیزاکی فوروارد سرعتی خود امتیازی دیگر بدست آورد و برتری امتیازی را برای خود کرد.
بچیروویچ برای اینکه در همین کوارتر جریان مسابقه را به سود ایران کند حامد حدادی و اوشین ساهاکیان را وارد میدان کرد اما ژاپن با استفاده از دفاع پرس و ضدحملههای سریع اجازه کار به ایران نداد و بازی را 24 بر 18 به سود خود کرد. 5 دقیقه از کوارتر دوم گذشته بود و ژاپن رو به پرتابهای پیرامونی آورده بود و موفق کار میکرد. یونس لالهزاده به ترکیب ایران اضافه شد تا بتواند برابر بازیکنان پیرامونی حریف دفاع ایران را تقویت کند.
با آمدن لالهزاده ایران سرعت بازی را بیشتر کرد و توانست با چند نفوذ و استفاده از حضور حدادی در زیر سبد امتیاز کسب کند. با اسلم دانک حامد حدادی ایران به بیست و چهارمین امتیازش رسید؛ بازی 29 بر 24 به سود ژاپن جریان داشت.
دو دقیقه به پایان کوارتر دوم مانده بود که آرمان زنگنه بازیکن پست چهار و جوان ایران نیز برای نخستین بار فرصت بازی برای تیم ملی را بدست آورد و وارد میدان شد. در این دقایق ایران هماهنگتر کار کرد و بازی را 29 بر 29 برابر کرد اما در ثانیههای پایانی دوباره ملیپوشان در دفاع بی دقت بودند و ژاپن به راحتی امتیاز کسب کرد تا نیمه نخست با نتیجه 33 بر 30 به پایان برسد. ژاپن در این کوارتر با نتیجه 16 بر 15 به پیروزی رسید.
کوارتر سوم؛ بازگشت ایران به بازی (15 بر 7 ایران)
نیمه دوم مسابقه با درخشش حامد حدادی و اوشین ساهاکیان برجهای دوقلوی تیم ملی ایران آغاز شد و اوشین همان ابتدا فاصله را به حداقل رساند و در ادامه نیز حدادی ایران را پیش انداخت. ایران 36 بر 33 از ژاپن پیش افتاد. ایران در کوارتر سوم تمرکز بهتری در دفاع داشت و اجازه کار به حریف نمیداد.
5 دقیقه از کوارتر سوم گذشته بود که ژاپن تنها یک امتیاز کسب کرده بود و ایران با نفوذ بهنام یخچالی به چهلمین امتیازش رسید. حضور حامد حدادی در زیر سبد وزنه سنگینی برای ایران بود و برنامه تیم ملی نیز استفاده از قدرت او بود تا حاشیه امنیتی خوبی برای تیم ایجاد شود. ایران 40 بر 34 از حریفش پیش بود اما در دقایق پایانی حریف شرقی با استفاده از پرتابهای پیرامونی فاصله را کاهش داد اما نتوانست از ایران پیشی بگیرد.
بچیروویچ تاکید زیادی بر دفاع تیمی داشت. او در این کوارتر رضایت نسبی از عملکرد بازیکنانش داشت و بالاخره این کوارتر با شوت سه امتیازی محمد جمشیدی با نتیجه 15 بر 7 به سود ایران به پایان رسید تا شاگردان بچیروویچ تا این مقطع از مسابقه 45 بر 40 از حریف خود پیشی بگیرند.
کوارتر چهارم؛ بازهم برتری با ایران (21 بر 16 ایران)
دو امتیاز از کوارتر پایانی گذشته بود که سجاد مشایخی نخستین امتیاز را برای ایران به دست آورد. ایران در این کوارتر بهتر از قبل بود و هماهنگتر کار میکرد. شاگردان بچیروویچ در دفاع و حمله با دقت کار میکردند و ژاپن نمیتوانست برنامههایش را عملی کند. با نفوذ خوب محمد جمشیدی به زیر سبد ژاپن ایران به پنجاه و دومین امتیازش رسید و فاصله امتیازی با حریف را به عدد 11 رساند و نیمکت تیم ایران با عملکرد خوب جمشیدی به وجد آمد.
در ادامه ژاپن سعی کرد با استفاده از دفاع پرس تمام زمین حملههای ایران را متوقف کند و با استفاده از شوتهای پیرامونی از سد دفاع منطقهای ایران عبور کند اما زیاد موفق نبود. ایران در این کوارتر با آرامش و تمرکز بیشتری کار میکرد؛ نفوذهای سامان ویسی و ریباندهای اوشین ساهاکیان و امتیازهای حامد حدادی عرصه را بر ژاپن و تنگ و تنگ تر میکرد و اجازه نمیداد این تیم سرعتی کاری از پیش ببرد.
ایران 56 بر 48 از ژاپن پیش بود و به خوبی برتریاش را حفظ میکرد. دو دقیقه به پایان مسابقه باقی مانده بود که دو تیم رو به پرتاب های سه امتیازی آورده بودند. در این دقایق هم ایران تیم برتر بود. حامد حدادی در زیر سبد هر کاری که دوست داشت انجام داد و در نهایت ایران توانست با نتیجه 66 بر 56 به پیروزی برسد و نخستین بردش در پنجمین دوره کاپآسیا را با برد پشت سر بگذارد. ایران در کوارتر چهارم نیز 21 بر 16 به پیروزی رسید.