به گزارش ايسنا، دكتر حسين توكلي درباره انتخاب رشته پذيرفتهشدگان اوليه آزمون سراسری 1393، گفت: اگر داوطلبان برای انتخاب رشته به مواردی که در پیک سنجش ذکر میشود مراجعه کنند در این فرآیند با هیچ مشکلی مواجه نخواهند شد.
مشاور عالی سازمان سنجش آموزش كشور به داوطلبان و والدین آنها توصیه کرد که به هیچ وجه تحت تأثیر تبلیغات مؤسسات و آموزشگاههای مجاز و غیرمجاز درباره انتخاب رشته قرار نگیرند.
وی با اشاره به ادعای برخی موسسات مبنی بر فعالیت زیرمجموعه سازمان سنجش، تاکید کرد: سازمان سنجش آموزش كشور یک سازمان مستقل است و هیچ شعبهای ندارد. داوطلبان نباید به موسساتی که به اسم سازمان سنجش انتخاب رشته میکنند اعتماد کنند.
بر طبق اين گزارش، هر ساله پس از برگزاری آزمون سراسری و نزدیک شدن به زمان اعلام نتایج اولیه، مؤسسات و آموزشگاههای مجاز و غیرمجاز بسیاری اقدام به انجام تبلیغات فراگیر به منظور راهنمایی داوطلبان واجد شرایط انتخاب رشته در این دوره زمانی میکنند.
اما آنچه که رعایت آن در سال جاری از سوی داوطلبان و همین طور والدین آنان حساسیت ویژهای را میطلبد، تغییرات عمدهای است که از سوی سازمان سنجش آموزش كشور بر اساس ضوابط و مقررات مصوب مراجع قانونی در فرآیند پذیرش و گزینش دانشجو در آزمون سراسری 1393 که در اوایل تیر ماه برگزار شد (در مقایسه با سالهای پیش از آن) صورت گرفته است. این تغییرات به طور عمده مبتنی بر دو محور است:
محور اول قانون و مصوبه جلسه اول کارگروه است، تأثیر قطعی 25 درصدی سوابق تحصیلی داوطلبان در آزمون سراسری اخیر و ملاک قرار گرفتن آن در پذیرش و گزینش آنها در این آزمون بر اساس نمره کلی که از حاصل جمع سوابق تحصیلی و نمره آزمون داوطلبان ساخته میشود. در سالهای گذشته دو نمره کل، یکی بر اساس نمرات آزمون و بدون تأثیر سوابق تحصیلی و دیگری براساس نمرات آزمون و تأثیر مثبت سوابق تحصیلی برای داوطلبان ذیربط محاسبه میشده است. در صورتی که در آزمون سراسری سال 93 یک نمره کل بر اساس نمرات آزمون سراسری داوطلبان همراه با تأثیر قطعی سوابق تحصیلی، محاسبه میشود و در پذیرش و گزینش علمی داوطلبان همین نمره کل ملاک عمل قرار میگیرد و اصولاً آخرین نمرات سالهای گذشته قابل مقایسه با سال جاری نخواهد بود.
محور دوم نیز قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران است تغییراتی که در نحوه اعمال سهمیه مربوط به ایثارگران بر اساس قانون مصوب مراجع قانونی صورت گرفته است.