به گزارش ايسنا، مهندس کاظم علیزاده با اشاره به این که سراب نیلوفر کرمانشاه در سال 1388 به دلیل کمآبی بطور کامل خشک شد، اظهار کرد: اگر چه در چند سال اخیر وضعیت سراب نیلوفر بهتر شده، اما اگر سوء مصرف آب همچنان ادامه داشته باشد، خشکسالی این سراب را تهدید میکند و بحران کمآبی این منطقه هنوز ادامه دارد.
وی برداشت بیش از حد آب از منابع زیرزمینی اطراف سراب نیلوفر را دلیل اصلی مشکل کمآبی آن دانست و تاکید کرد: وجود چاههای غیرمجاز و مجازی که برداشت بیرویه از آنها صورت میگیرد باعث این کم آبی شده است.
معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل محیط زیست استان کرمانشاه کشت محصولات پرمصرف از نظر آب مانند ذرت را نیز دلیل سوء مصرف آب در محدوده سراب نیلوفر عنوان و خاطر نشان کرد: متاسفانه کشت ذرت امسال هم انجام شده است.
علیزاده در خصوص راهکارهایی که میتواند سراب نیلوفر را از خطر خشکسالی نجات دهد نیز یادآوری کرد: اگر انتقال آب از سد گاوشان به اطراف سراب نیلوفر انجام شود، استفاده از منابع آب زیرزمینی این محدوده کاهش مییابد و میتوان شاهد احیاء مجدد این سراب بود.
وی همکاری ادارات آب، جهاد کشاورزی و حتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را نیز برای کمک به سراب نیلوفر ضروری دانست.
به گفته این مسئول، سراب نیلوفر که در حدود 15 کيلومتری شهر کرمانشاه واقع شده از نظر ارزشهای اکولوژیکی و وجود گونههای جانوری و گیاهی بسیار قابل توجه است و هر ساله گردشگران زیادی را به خود جلب میکند.
علیزاده تصریح کرد: دلیل اصلی معروفیت این سراب، نیلوفرهای موجود در آن است و به علاوه گونههای ماهی و اکوسیستم آبی سراب نیلوفر نیز قابل توجه است.
وی گونههای لاکپشت، قورباغه، انواع پرندگان آبزی و کنارآبزی و ... را از مهمترین گونههای زنده موجود سراب نیلوفر دانست.
تاریخ انتشار: ۳۰ تیر ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۱
همشهری آنلاین: معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل محیط زیست استان کرمانشاه معتقد است: اگر سوء برداشت از منابع آبی اطراف سراب نیلوفر کرمانشاه ادامه داشته باشد، باز هم خطر خشک شدن این سراب را تهدید میکند.