مجمع عمومی فراکسیون رهروان ولایت صبح امروز برای بررسی استیضاح وزیر علوم تشکیل جلسه داد و در نتیجه آن اعلام کرد که این فراکسیون مخالف استیضاح فرجیداناست.
به گزارش ايسنا، با به صدا درآمدن زنگ آغاز جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی رضا فرجیدانا وزیر علوم، تحقیقات و فنآوری به همراه جمعی از اعضای کابینه دولت از جمله اسحاق جهانگیری، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه، سیف، رئیس کل بانک مرکزی، قاضی زاده هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، امینزاده، معاون حقوقی رییسجمهور و ... در جلسه علنی حضور داشتند.
همچنین مجید انصاری معاون پارلمانی رئیس جمهور، مسعود سلطانیفر، رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، علی طیبنیا، وزیر امور اقتصادی و دارایی، رضا رحمانی فضلی وزیر کشور، بیژن زنگنه، وزیر نفت، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، نوبخت، سخنگوی دولت و حمید چیت چیان، وزیر نیرو و ... در جلسه استیضاح رضا فرجیدانا حضور داشتند.
استیضاحکنندگان 2 ساعت صحبت میکنند فرجی دانا 3 ساعت
در جلسه استیضاح فرجی دانا که بدون حضور رئیس جمهور در حال برگزاری است، استیضاح کنندگان 2 ساعت برای تشریح دلایل استیضاح فرصت دارند و فرجی دانا می تواند در مهلت 3 ساعته از خود دفاع کند.
متن طرح استیضاح رضا فرجی دانا وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در جلسه استیضاح وی که امروز در صحن علی مجلس در حال برگزاری است قرائت شد.
متن کامل درخواست استیضاح وزیر علوم كه خبرگزاري مهر آن را منتشر كرده به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی
با سلام و تحیت
احتراما همانگونه که مستحضرید دانشگاههای کشور محل تربیت نیروی انسانی متخصص، متعهد و دانشمند و کانون اصلی تولید علم و دانش در کشور است و بهواسطه همین ارزش و اهمیت است که حضرت امام(ره) دانشگاهها را کارخانه انسانسازی و ضامن استقلال کشور دانستند و رهبری معظم انقلاب، اسلامی شدن آن را خواستار شده و تولید علم و تسریع در دانشاندوزی و تولید علم را از اولویتهای ایران اسلامی برشمردند.
با عنایت به شرایط ویژه کشور و ضرورت عبور عزتمندانه از مقابله با جنگ تحمیلی اقتصادی، نظام سلطه بهرهبری آمریکا، لزوم آرامش و دقت نظر در پرهیز از ایجاد تنش و افراط در محیطهای علمی را صدچندان مینماید.
باکمال تأسف شیوه مدیریت جناب آقای دکتر فرجیدانا وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری خلاف مصالح کشور و انتخاب رویهای است که مانع رشد تولید علم و در عوض قرار دادن دانشگاهها در معرض تندروی و افراط است که با شعارهای دولت یازدهم نیز تعارض دارد و حاصلی جز عقبافتادگی کشور و بیثباتی در حوزه علم و فناوری و ایجاد زمینه تنش و التهابآفرینی در جامعه نخواهد داشت که نشانههای آن کاملاً آشکار است.
ازاینرو ما امضاکنندگان، مطابق اصل ۸۹ قانون اساسی بهدلایل ذیل خواهان استیضاح وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بهعلت عدم پایبندی ایشان به رویههای قانونی، مصالح کشور، مشی اعتدال و وعدههای داده شده در زمان رای اعتماد مجلس و بهتبع آن ایجاد و فراهمسازی بستر و ترویج افراطیگری در دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی هستیم.
۱ ــ عدم پذیرش و سرگردانی پذیرفتهشدگان قانونی بورسیههای تحصیلات تکمیلی و متأسفانه ارائه مجوز پذیرش افراد رد صلاحیت شده در این دورهها علیرغم تأکید مراجع ذیصلاح و قانونی در کشور و بازگرداندن برخی اساتید اخراج شده توسط هیئتهای رسیدگی به تخلفات و یا مراجع ذیربط دانشگاهها
۲ ــ اعزام گروههای سیاسی بعضاً دارای سوابق تندروی کارشناسان ارزیابی عملکرد رؤسای دانشگاهها که زمینه ایجاد تنش را در دانشگاهها فراهم نموده و تغییر شیوه انتخاب رؤسای دانشگاهها برخلاف رویههای جاری شورای عالی انقلاب فرهنگی و خلاف دستور صریح ریاست محترم جمهوری
۳ ــ منصوب نمودن عناصر دارای سوابق مشخص در فتنه ۸۸ در مسئولیتهای مهم ستادی وزارتخانه و عزل اشخاص عالم، متعهد و مدیر از برخی دانشگاهها و نصب افراد دارای سوابق تند افراطی بهویژه در مدیریتهای میانی دانشگاهها
۴- عدم مواجهه درست با تحرکات سیاسی ضدانقلاب و ضدنظام برخی عناصر فعال در دانشگاهها و میدان دادن به برخی نشریات دارای رویکرد ضددینی و گرایشات شدیداً قومی و تجزیهطلبانه و یا الحادی در محیطهای دانشگاهی و احیای برخی تشکلهای افراطی و آشوبطلب
گفتنی است، استیضاح کنندگان و موافقین استیضاح دو ساعت فرصت دارند تا درخصوص استیضاح وزیر علوم صحبت کنند و از این دو ساعت نیم ساعت آن پس از پایان صحبتهای وزیر خواهد بود.
همچنین وزیر و مخالفان استیضاح نیز سه ساعت برای صحبت فرصت دارند که تنظیم وقت آنها و اینکه هر کدام چقدر صحبت خواهد کرد، بر عهده خود آنان خواهد بود.
طرح استیضاح با امضا 62 نماینده در صحن علنی مجلس بررسی می شود.
این استیضاح از تیرماه کلید خورد، اما علیرغم رایزنی های نمایندگان برای رفع دغدغه هاشان در خصوص دانشجویان ستاره دار، بورسیه ها ، مدیران جنجالی، سیاسی بودن دانشگاهها، کاهش رتبه علمی ایران، با پا فشاری مواضع خود هفته گذشته اعلام وصول شد.
این استیضاح با وساطت لاریجانی رئیس مجلس شواری اسلامی یکماه به تعویق افتاده بود.