به گزارش ایرنا، افزایش چشمگیر میزان کشتار فیلها به دلیل بالا رفتن تقاضا برای عاج فیل در چین و دیگر کشورهای آسیایی بوده است.
پژوهشی جدید که به تازگی منتشر شده برای نخستین بار آمار فیلهای کشته شده را به روشی علمی تعیین کرده است.
پژوهشگران برای تعیین تعداد فیلهای شکار شده یک پارک را در کنیا از نزدیک تحت نظر گرفتند و از طریق مقابله با دیگر دادههای مرتبط که پیشتر منتشر شده بود آمار کشتار را در سراسر قاره آفریقا برآورد کردند.
پژوهش فوق که توسط فیلشناسان برجسته جهان انجام شده به این نتیجه رسیده که نسبت فیلهای کشته شده از 25 درصد در یک دهه پیش به حدود 65 درصد از مرگ فیلها در حال حاضر رسیده است. این آمار در صورتی که به همین منوال ادامه یابد، به انقراض کامل این گونه خواهد انجامید.
طبقه متوسط رو به رشد چین و تقاضا برای عاج فیل در این کشور 1.3 میلیارد نفری بازار سیاه عاج را رونق بخشیده و شمار بیشتری از مردم فقرزده آفریقا را به شکار غیرقانونی فیلها سوق میدهد.
لین داگلاس همیلتون، مؤسس بنیاد "حفظ فیلها"، اذعان کرد که تقاضای کنونی برای عاج فیل غیرقابل ادامه است. این میزان تقاضا باید کاهش پیدا کند، در غیر این صورت جمعیت فیلها همچنان کاهش خواهد یافت.
مرگ فیلها در سراسر آفریقا به یک میزان انجام نمیشود. بالاترین نرخ مرگ و میر در بخش مرکزی آفریقا و آفریقای شرقی تانزانیا و کنیا است. بوتسوانا در این میان نقطهای درخشان است، چرا که جمعیت فیلها در آنجا ثابت مانده و حتی رو به رشد است. در جنوب این قاره نیز شکارچیهای غیرقانونی کرگدن ها را کشتار میکنند و هنوز به سراغ فیلها نرفتهاند.
در آمار به دست آمده از شکار فیلها بعضی از ارقام تکاندهنده هستند. جمعیت فیلها تنها ظرف سه سال در شکارگاه سلووس کشور تانزانیا از 40000 به 13000 سقوط کرده است.
در این میان کشور چین متوجه شده که تجارت عاج چه ضربهای به وجهه جهانی پکن وارد میکند.
لیو زیانفا، سفیر چین در کنیا، با اذعان به این مشکل گفت: جنایتهای مربوط به حیات وحش نوعی نابهنجاری فرامرزی هستند.
وی با بیان این که کشورش در پی اقدام عملی برای پایان دادن به تجارت غیرقانونی عاج است، گفت: ما باور داریم که تنها از طریق اقدام مشترک است که عزم مبارزه با جرمهای زیست محیطی به نتیجه خواهد رسید.