همشهری آنلاین: یک دادگاه آمریکایی شرکت نفتی انگلیسی بریتیش پترولیوم (بی پی) را در اتهام «سهل انگاری جدی» مقصر شناخت؛ اقدامی که خلیج مکزیک را با بزرگترین لکه نفتی تاریخ در سال ۲۰۱۰ آلوده کرد.

به گزارش ایرنا به نقل از ˈیونایند پرس اینترنشنالˈ، قاضی دادگاه فدرال امریکا، آن فاجعه زیست محیطی را نتیجه «سهل انگاري جدي» و «اشتباه عمدی» شرکت انگلیسی نفتی دانست.

از سوی دیگر، این شرکت انگلیسی به شدت رای قاضی آمریکایی را رد کرد و از قصد خود برای درخواست استیناف (بازنگری در حکم) خبر داد.

در بیانیه ای که بریتیش پترولیوم منتشر کرد، آمده است: ما به شدت به تصمیم قاضی آمریکایی که روز پنجشنبه صادر شد، اعتراض داریم و فورا تقاضای استیناف خواهیم کرد.

شرکت نفتی انگلیسی، گزارش های منجر به صدور این حکم را «ثابت کننده جرم» ندانست و افزود: قانون واضح است؛ محکومیت به سهل انگاري جدي دارای مصادیقی است که برای چنین حالتی صدق نمی کند و نگاه منصفانه ای به پرونده نمی تواند منجر به نتیجه ای شود که دادگاه به آن رسیده است.

بریتیش پترولیوم تصریح کرد: دادگاه غرامتی برای شرکت تعیین نکرده است و دستگاه قضایی آمریکا درها را برای جلسات استماع دیگری از ماه ژانویه پیش رو باز خواهد کرد.

سکوی نفتی ˈدیپ واتر هوریزونˈ که تحت کرایه بریتیش پترولیوم قرار داشت، در 20 آوریل 2010 منفجر و دو روز بعد در آب های خلیج مکزیک غرق شد. بر اثر این انفجار 11 کارگر جان خود را از دست دادند.

چند روز بعد، شرکت انگلیسی بریتیش پترولیوم که مسوولیت پاکسازی لکه نفتی ناشی از نشت نفت از تاسیسات تخریب شده دیپ واتر هوریزون در خلیج مکزیک را بر عهده داشت، اعلام کرد که این عملیات در جلوگیری از گسترش لکه نفتی موفق نبوده است.

این شرکت که از 100 تن آهن و سیمان برای جلوگیری از حرکت لکه نفتی به سمت سواحل ایالت لوئیزیانا استفاده کرده بود، اعلام داشت که کریستال های مشابه یخ، دیواره سازه 100 تنی را پوشانده و این امر فعالیت کارکنان این شرکت را مختل کرده است.

مسوول اجرایی وقت شرکت بریتیش پترولیوم گفته بود: ما مشکلات بسیاری را در به کارگیری این سد های محصور کننده پیش بینی کرده بودیم، اما انتظار نداشتیم که این مشکلات خیلی جدی باشد.

در همان زمان و در پی گسترش سریع نشت نفت در خلیج مکزیک و تشدید بحران زیست محیطی، باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا به شدت از عملکرد شرکت انگلیسی بریتیش پترولیوم انتقاد کرد.

کارشناسان و تحلیلگران اقتصادی خسارات وارده بر اقتصاد امریکا در اثر نشت نفت از سکوی نفتی در خلیج مکزیک را بیش از 14 میلیارد دلار برآورد کرده اند.

محكوميت جدید شرکت بريتش پتروليم در ماجرای لکه نفتی جريمه آن را افزایش می دهد

بر اساس حکم قاضی دادگاهی در آمریکا، شرکت بی پی در ماجرای لکه نفتی در خلیج مکزیک «سهل انگاری جدی» داشته است. این حکم به این معنی است که ممکن است بی پی به پرداخت میلیاردها دلار بیش تر از آن چه بر سر آن توافق شده بود محکوم شود.

به گزارش يورونيوز، لکه نفتی که سال 2010 میلادی بر اثر انفجار در یک چاه نفتی در اعماق خلیج مکزیک ایجاد شد، بزرگترین فاجعه محیط زیستی را در تاریخ آمریکا رقم زد.

شرکت بی پی پیش تر پذیرفته بود که در ماجرای لکه نفتی خلیج مکزیک مقصر است و برای هزینه های مرتبط با این ماجرا از جمله پرداخت غرامت و هزینه های حقوقی و پاکسازی منطقه حدود 43 میلیارد دلار اختصاص داده بود.

اریک هولدر، دادستان کل آمریکا می گوید: «در این پرونده که دولت آمریکا به جدیت آن را دنبال می کرد، به نظر من گام مهم دیگری در تلاشهای مداوم نهادهای قضایی برداشته شد تا عدالت به سود مردم آمریکا در این فاجعه حاکم شود. ما مطمئن هستیم که این حکم، نقش بازدارنده ای برای کسانی خواهد داشت که طمع کنند تا به قصد سود بیشتر، امنیت مردم و محیط زیست را تهدید کنند.»

بلافاصله پس از انتشار خبر حکم دادگاه، ارزش سهام بی پی شش درصد افت کرد.

بر اساس این حکم، 67 درصد تقصیرها به گردن شرکت بی پی است. در حالی که شرکت حفار ترنس اوشن سی درصد و شرکت تولید سیمان هالیبرتون سه درصد مقصر است.

بر اساس قوانین آمریکا «سهل انگاری جدی» به این معنی است که شرکت بی پی باید به ازای هر بشکه نفتی که در آب تخلیه شده است مبلغ 4300 دلار خسارت بپردازد.