طعمه اصلي اين مرد دارندگان چكهاي برگشتي بودند و مرد كلاهبردار با شگردي حرفهاي دست به كلاهبرداري از طرفين پرونده ميزد.ماموران پليس آگاهي پايتخت زماني در جريان كلاهبرداريهاي اين مرد قرار گرفتند كه زني با مراجعه به يكي از كلانتريها از كلاهبرداري 8ميليون توماني خبر داد. اين زن گفت: مدتي بود كه مشكل ملكي داشتم و براي حل آن پروندهاي در مراجع قضايي تشكيل شده بود.
چند روز پيش با مردي به نام محمدرضا آشنا شدم كه خودش را وكيل معرفي ميكرد. قرار شد او پيگيري پروندهام را انجام دهد. براي اين كار مبلغ 8ميليون تومان بهعنوان پيش پرداخت به او دادم اما او پس از گرفتن پول ناپديد شد.با شكايت زن جوان تيمي از كارآگاهان پايگاه چهارم پليس آگاهي تهران مأمور رسيدگي به اين پرونده شدند و دريافتند نام محمدرضا در كانون وكلا ثبت نشده و وي يك وكيل قلابي است. بنابراين مأموران توانستند محمدرضا را در يكي از مسافرخانههاي تهران دستگير كنند. در بازرسي محل اقامت اين مرد دهها چك بانكي برگشتي و وكالتنامههاي جعلي كشف كردند كه نشان ميداد وي از افراد ديگري هم اقدام به كلاهبرداري كرده است.
ماموران در ادامه تحقيقات دريافتند كه بيشتر كلاهبرداريهاي وكيل قلابي از افرادي بوده است كه چكهاي مشتريانشان در بازار برگشت خورده بود. اين مرد با شناسايي طعمههايش سراغ آنها ميرفت و مدعي ميشد كه در ازاي دريافت 10درصد مبلغ چك حاضر است كار وكالت آنها را برعهده بگيرد و كاري كند كه صادركننده چك به زندان بيفتد و مجبور شود كه چك را پاس كند. او پس از فريب طعمههايش و دريافت مبلغي از آنها، اين بار به سراغ فردي ميرفت كه چكش برگشت خورده بود.
مرد كلاهبردار با نشان دادن حكم جلب و برگه شكايت، به وي ميگفت كه ميتواند او را بهخاطر صدور چك بيمحل به زندان بيندازد اما حاضر است در ازاي دريافت مبلغي، رضايت شاكي را بگيرد و او را قانع كند كه از شكايتش منصرف شود يا مهلت دهد تا چك پاس شود. به اين ترتيب وي از صادركننده چك نيز مبلغي دريافت ميكرد و بعد از كلاهبرداري دوطرفه، ناگهان ناپديد ميشد.سرهنگ گزافي، رئيس پايگاه چهارم پليس آگاهي تهران با بيان اينكه متهم با اين شگرد دستكم 500ميليون تومان از طعمههاش كلاهبرداري كرده است، از شاكيان احتمالي خواست براي شناسايي متهم و شكايت از او به پايگاه چهارم پليس آگاهي تهران مراجعه كنند.