همشهری‌آنلاین: دومین جشن موسیقی ما با حضور اغلب بزرگان موسیقی در شاخه‌های مختلف برگزار و برگزیدگان بخش‌های مختلف موسیقی از سنتی تا پاپ و کلاسیک معرفی شدند.این مراسم حاشیه‌هایی هم داشت که جذاب‌تر از متن بود.

به گزارش ایسنا تالار وحدت در مراسمی که دوشنبه، 31 شهریور برگزار شد، اهالی موسیقی پاپ و کلاسیک ایرانی در کنار یکدیگر جمع شدند تا بر مبنای رأی‌گیری‌ای که مدت‌ها پیش توسط سایت «موسیقی ما» انجام شده بود‌، جوایز و تندیس‌های خود را دریافت کنند.

این مراسم با اجرای احسان کرمی همراه بود و در ابتدا سیدعباس سجادی به‌عنوان مشاور جشن، در سخنانی گفت: سایت خبری «موسیقی ما» دو سال پیش به فکر برگزاری یک جشن موسیقی افتاد و امسال نیز دومین دوره از این جشن در تالار وحدت برگزار می‌شود. در حالی که بیش از 150هزار نفر از مردم و کارشناسان در این رأی‌گیری شرکت کرده‌اند.

او ادامه داد: رأی‌گیری در بخش‌های مختلفی مانند نوازندگان‌، ناشران‌، ترانه‌سرایان‌، تهیه‌کنندگان کنسرت‌، آهنگسازان و ... انجام شد. البته امسال بخش اجرای زنده از جشن حذف شد، زیرا به توجه بیشتری نیاز داشت و از طرفی بخش‌های آهنگسازی و نوازندگی فقط با رأی کارشناسان انجام شد و مردم در این بخش رأی ندادند.

پس از صحبت‌های سیدعباس سجادی، فیلم کوتاهی از فرهاد فخرالدینی همراه با موسیقی فیلم امام علی (ع) برای حاضران به‌نمایش درآمد و پس از آن عبدالوهاب شهیدی‌، هوشنگ ظریف‌، رامبد‌ صدیف‌ و مهندس کاظمی برای تجلیل از فرهاد فخر‌الدینی به پاس یک عمر فعالیت‌ هنری روی صحنه آمدند.


فخرالدینی پس از دریافت تندیسش در سخنانی، اظهار کرد: از همه‌ی کسانی که مرا به اینجا رسانده‌اند، سپاسگزارم. البته اگر کسی هستم و قابل باشم. امشب یاد پدر عزیزم افتادم که با همه‌ی مشکلات زندگی، فکر و ذکرش این بود که مرا درست تربیت کند و راه درست زندگی کردن را به من یاد داد. امیدوارم این راه را یاد گرفته باشم.

این آهنگساز و رهبر ارکستر اضافه کرد: از خانواده‌ی هنردوستم نیز سپاسگزارم و یاد استادان بزرگم را گرامی می‌دارم. همچنین یاد لحظاتی این‌چنینی برایم عزیز است.

در ادامه‌ی این مراسم، فریدون خشنود‌، نادرگلچین‌، شهرام ناظری و جواد مجابی برای اهدای جایزه‌ی بهترین آلبوم موسیقی اصیل ایرانی از نگاه کارشناسان روی صحنه آمدند که پس از اعلام کاندیداها در این بخش، آلبوم «باده تویی» اثر حسین علیزاده و با صدای محمد معتمدی‌، پوریا اخواص‌، راحله حسینی‌ و صبا برزگری‌ برگزیده شد.

در بخش بهترین آلبوم تلفیقی،‌ موسیقی فیلم و سایر ژانرها از نگاه کارشناسان، آلبوم موسیقی «سربداران‌» اثر فرهاد فخرالدینی و بیژن کامکار برگزیده شد.

فخرالدینی پس از دریافت تندیس خود، اظهار کرد: بعد از دریافت این جایزه می‌خواهم از حسین علیزاده یاد کنم. من در گذشته بسیار فعال بودم، اما مدتی بی‌کار شدم و از رهبری ارکستر رادیو و تلویزیون کناره‌گیری کرده بودم. یک روز حسین علیزاده گفت، می‌خواهیم با آقای نجفی به منزلت بیاییم تا درباره‌ی یک موسیقی فیلم صحبت کنیم. اول کار را قبول نکردم و گفتم حوصله ندارم؛ اما سرانجام موسیقی سربداران نوشته شد و باید بگویم باعث و بانی این اثر حسین علیزاده است.

سپس آلبوم برگزیده‌ی موسیقی پاپ از نگاه کارشناسان اعلام شد که در این راستا، آلبوم‌های «امپراطور» با صدای مهدی یراحی و «یه لحظه عاشق شو» با صدای حمید حامی برگزیده شدند.

حمید حامی پس از دریافت جایزه‌اش، گفت: خوشحالم اساتیدی را که همیشه آرزو داشتم از نزدیک ببینم امشب می‌بینم.

پس از او، نوبت به آلبوم برگزیده‌ی موسیقی اصیل ایرانی از نگاه مردم رسید. در این بخش، آلبوم «نه فرشته‌ام نه شیطان» اثر تهمورس پورناظری برگزیده شد.

پورناظری پس از دریافت جایزه‌اش، گفت: ممنونم از کسانی که از این اثر حمایت کردند و مردمی که این آلبوم را به قلب‌شان راه دادند. سپاسگزارم از همایون شجریان که این کار را از ته دل خواند و ما هم تأثیرش را دیدیم.

سپس پورناظری با لحن کنایه‌آمیزی، تصریح کرد: از کسانی که این اثر آن‌ها را دل‌آزرده و کدر ساخته نیز معذرت می‌خواهم.

در بخش بهترین آلبوم موسیقی تلفیقی از نگاه مردم، آلبوم‌های «باران تویی» اثر گروه چارتار و «بُعد یازدهم» اثر حافظ ناظری برگزیده شدند.

حافظ ناظری پس از دریافت جایزه‌اش، گفت: فقط 20 دقیقه از آلبوم «بُعد یازدهم» در ایران منتشر شده است و این آلبوم به‌طور کامل تا دو هفته دیگر به بازار عرضه می‌شود. شاید بهتر بود، این جایزه را سال آینده به من می‌دادند.


او ادامه داد: من نمی‌دانم کارشناسان این جشن دقیقا چه کسانی بودند، اما خوشحالم که این اثر مورد توجه مردم قرار گرفته است. من به‌عنوان کسی که 14 سال در ایران نبوده است، احساس می‌کنم در جمع موسیقی ایرانی، کدورت وجود دارد و این به صلاح ما نیست. هنرمندان از هم دور هستند، در حالی که باید با هم صمیمی باشیم.

وی افزود: ما در یک دهکده‌ی جهانی زندگی می‌کنیم و همه، ما را می‌بینند. از طرفی جوانان هم باید به‌خاطر کارهایی که انجام می‌دهند حمایت شوند. امیدوارم بتوانیم این فرهنگ غنی را به جهان معرفی کنیم.

یکی از اعضای گروه «چارتار» هم پس از دریافت جایزه‌اش اظهار کرد: از مردم سپاسگزارم که به گروه «چارتار» لطف داشتند. برای قلم نظر و برای ساز و حنجره، اثر آرزو می‌کنیم و در آخر برای نگاه‌های‌مان، ژرفا و بلندا.

جایزه‌ی بهترین آلبوم موسیقی پاپ از نگاه مردم نیز به آلبوم «شخصی» فرزاد فرزین رسید.

اجرای محمد معتمدی و قطعاتی از موسیقی اصیل ایرانی بخش دیگری از این برنامه را تشکیل می‌داد. سپس نادر مشایخی،‌ محمد موسوی،‌ کیخسرو پورناظری و پیروز ارجمند برای تقدیر از بهترین آهنگساز موسیقی اصیل ایرانی در بخش کارشناسی روی صحنه آمدند.

جایزه‌ی این بخش به حسین علیزاده برای آلبوم «باده تویی» رسید.

علیزاده پس ازدریافت جایزه‌اش، بیان کرد: خیلی افتخار می‌کنم در جشنی حضور دارم که از فرهاد فخرالدینی در آن تجلیل می‌شود. همه می‌دانند که من او را عاشقانه دوست دارم. امشب شب انس است که به ابتکار بخش خصوصی، هنرمندان در کنار هم جمع می‌شوند و این اتفاق کمتر می‌افتد، چون هنرمندان گوشه‌گیر هستند.


این هنرمند ادامه داد: همیشه باید آنچه را که در قلب‌مان است، بگوییم و آنچه را که باعث دوستی می‌شود با اعتقاد کامل بیان کنیم و کاری نکنیم که برعکس این موضوع رخ دهد.

علیزاده تصریح کرد: وضعیت موسیقی ایران، نرمال نیست. در مورد موسیقی، مسائل مغشوش است و این اغتشاش در انواع موسیقی، چه موسیقی اصیل ایرانی، چه پاپ و چه رپ دیده می‌شود. البته شنیده‌ام قرار است موسیقی رپ هم مجوز بگیرد، ولی نمی‌دانم موسیقی رپ با مجوز دقیقا چه از آب در می‌آید.

وی افزود: ما باید یاد بگیریم که از انتقادها ناراحت نشویم و بخصوص قدر کسانی را بدانیم که راهنمای ما هستند. در گذشته، اگر استادی کار ما را نقد می‌کرد، بسیار خوشحال می‌شدیم و افتخار می‌کردیم که استادی نظرش را راجع به کار ما گفته است؛ اما متأسفم که نسل جدید توهم نوآوری دارد.

علیزاده اظهار کرد: ما جهان سومی‌ها در راستای تحول، چشم به غربی‌ها داریم و از آن‌ها تقلید و فکر می‌کنیم اگر سازهای ایرانی را حذف کنیم و موسیقی ایرانی را فراموش کنیم، تحولی در موسیقی به‌وجود آورده‌ایم.

این آهنگساز و نوازنده در بخش دیگری از سخنانش، یادآوری کرد: هر موسیقی باید سر جای خودش تحسین شود، ما امشب اصلا موسیقی سنتی نداشتیم، حتی اثر من نیز همین‌گونه بود.

او با بیان این‌که یک هنرمند نباید با لحن بدی صحبت کند،‌ تصریح کرد: می‌خواهم امشب از هوشنگ کامکار اعاده‌ی حیثیت کنم که با او برخورد کرده‌اند. انتقاد باید با زبان موسیقایی پاسخ داده شود، نه این‌که به فحاشی برسد.

او تأکید کرد: یک چیزهایی هست که باید ما اهالی موسیقی آن را درست کنیم؛ شما جوانان همان زنجیره‌ی هنری هستید که از اساتید قبل به‌وجود‌ آمده‌اید. فکر نکنید شما از کره‌های دیگر آمده‌اید. فکر نکنید هرچه بیشتر تقلید کنید و غیرایرانی‌تر باشید بهتر است.

پس از صحبت‌های حسین علیزاده، نوبت به معرفی بهترین نوازنده‌ی ساز ایرانی از دید کارشناسان رسید.

در این بخش، علی قمصری،‌ سهراب پورناظری‌، ارسلان و اردوان کامکار‌، کیوان ساکت و پژمان حدادی جایزه گرفتند.

در همین حین پیروز ارجمند - مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد - از کوتاه شدن روند صدور مجوز برای هنرمندان خبر داد و گفت: وظیفه‌ی ما احترام گذاشتن به هنرمندان است. اکنون آثاری که به دفتر موسیقی می‌رسد، در مدت یک هفته بررسی می‌شود و براساس لیستی که از بزرگان موسیقی نواحی، کلاسیک‌ و آهنگسازان بزرگ تهیه کردیم، آثار آن‌ها دیگر در شوراهای تخصصی بررسی نمی‌شود.


کیوان ساکت هم پس از دریافت تندیسش، خاطره‌هایی را از حسین علیزاده و منش او تعریف کرد و افزود: من بر دستان حسین علیزاده بوسه می‌زنم.

سپس نوبت به معرفی بهترین نوازنده‌ی ساز غیرایرانی از نگاه کارشناسان رسید.

در این بخش، امید حجت‌، بابک ریاحی‌پور‌، همایون نصیری‌، علی جعفری پویان،‌ هومن نامداری‌ و آتنا اشتیاقی تندیس گرفتند.

علی جعفری پویان پس از دریافت جایزه‌اش، گفت: پدرام فریوسفی - نوازنده‌ی ویلن که چندی پیش دچار سوختگی شدید شد - را خدا بار دیگر به ما بازگرداند و من از او می‌خواهم روی صحنه بیاید و ببیند در این جایزه با ما سهیم است.

اما در بخش بهترین تهیه‌کننده از نگاه کارشناسان صدرالدین حسین‌خانی، مدیرعامل شرکت ایران‌گام تندیس گرفت.

همچنین در بخش بهترین تهیه‌کننده‌ی کنسرت‌ از نگاه کارشناسان، محمدحسین توتونچیان، مدیرعامل شرکت ققنوس تندیس دریافت کرد.

در بخش بهترین تنظیم کننده‌ از نگاه کارشناسان نیز رضا تاج‌بخش برگزیده شد.

در ادامه‌ی این مراسم، کلیپی از هنرمندان درگذشته در یک سال اخیر پخش شد و گروه آوازی تهران هم قطعات «خاک مهرآیین» و «گنجشکک اشی مشی» را اجرا کردند.

بخش دیگری از این مراسم به تجلیل از سیمین غانم - خواننده‌ی پیشکسوت - اختصاص داشت که قرار بود به پاس یک عمر فعالیت هنری، از او تجلیل شود.

پیش از حضور این هنرمند روی صحنه، احسان کرمی - مجری برنامه - از حاضران خواست که قطعه «گل گلدون من» را که یکی از آثار معروف سیمین غانم است، به‌صورت دسته‌جمعی بخوانند. سپس حاضران یک‌صدا این قطعه را اجرا کردند که این موضوع، سیمین غانم را تحت تأثیر قرار داد.

پس از آن، حسن ناهید‌، پرویز کلانتری‌، پری ملکی‌ و تهمینه میلانی برای تقدیر از این بانوی هنرمند روی صحنه آمدند.

سیمین غانم پس از دریافت تندیسش، اظهار کرد: هنر، نیروی برتر است، بویژه هنر موسیقی و آواز که در اوج قرار گرفته است. امیدوارم جشن‌های این‌چنینی هر سال باشکوه بیشتری برگزار شوند.

در ادامه‌ی این مراسم، نوبت به معرفی بهترین قطعه‌ی موسیقی اصیلی ایرانی رسید. در این بخش، تهمورس پورناظری آهنگساز قطعه‌ی «چرا رفتی» به‌عنوان آهنگساز برگزیده معرفی شد.

پورناظری که دوباره پشت تریبون قرار گرفت، به سخنان کنایه‌آمیز خود پایان نداد و گفت: چقدر خوشحالم که استاد علیزاده راهی را باز کرد که مودبانه حرف بزنیم.

او ادامه داد: نمی‌دانم چرا وقتی نوبت به تقدیر از بانو سیمین غانم شد، مدیر دفتر موسیقی سالن اجرا را ترک کرد. البته این را هم برخلاف صحبت‌های آقای ارجمند بگویم که مجوزهای آلبوم و کنسرت یک هفته‌ای صادر نمی‌شود.

وی افزود: تصمیم داریم به‌دلیل استقبال مخاطبان، کنسرت «چرا رفتی» را در تالار بزرگ وزارت کشور نیز برگزار کنیم؛ اما همین امروز به ما اعلام کردند که فعلا بلیت نفروشید. نمی‌دانم دلیلش چیست، شاید ممنوع‌الکار هستیم!

پس از صحبت‌های پورناظری، نوبت به بخش اعلام بهترین قطعه‌ی موسیقی تلفیقی، فیلم و سایر ژانرها رسید. در این بخش، کارن همایون‌فر برای موسیقی فیلم «برف روی کاج ها» به‌عنوان هنرمند برگزیده از نگاه کارشناسان و گروه «چارتار» با قطعه «باران تویی» از نگاه مردمی، در بخش بهترین قطعه‌ی پاپ، قطعه «امپراطور» به آهنگسازی مهدی یراحی از نگاه کارشناسان و بنیامین بهادری از نگاه مردمی، در بخش بهترین قطعه‌ی پاپ خارج از آلبوم، احسان خواجه‌امیری با قطعه «تاوان» از نگاه کارشناسان و مرتضی پاشایی با قطعه «جاده یه طرفه» و فرزاد فرزین با قطعه «نگرانتم» از نگاه مردمی به‌عنوان هنرمندان برگزیده شدند.

در بخش دیگر این مراسم، تندیس ترانه‌ی برگزیده‌ی پاپ، تندیس بهترین ترانه‌سرا، تندیس بهترین آهنگساز و تندیس بهترین آلبوم از نگاه خبرنگاران اهدا شد.

جایزه‌ی این بخش به مونا برزویی ترانه‌سرای قطعه «امپراطور»، روزبه بمانی ترانه‌سرای قطعه «ماه عسل» و مجموعه آثارش، شهاب رمضان آهنگساز «جشن تنهایی» و «28» و گروه «چارتار» رسید.

مونا برزویی پس از دریافت جایزه خود، گفت: همیشه به فرصت‌هایی که به زنان برای حضور در فعالیت‌ها داده می‌شد، بدبین بودم، زیرا جانب انصاف رعایت نمی‌شود؛ اما همین که در این جشن حضور دارم و به‌عنوان نفر برگزیده معرفی شدم، بسیار خوشحالم و از همه همکارانم به‌خاطر راهنمایی آن‌ها ممنونم.

روزبه بمانی نیز بعد از دریافت جایزه‌اش، اظهار کرد: برای اولین‌بار بعد از هشت سال موفق به دریافت جایزه شده‌ام. از دریافت این جایزه احساس دوگانه‌ای دارم؛ اول این‌که خوشحالم و دوم این‌که من بعد از هشت سال موفق شدم که با نام واقعی خودم، روی صحنه بیایم و جایزه‌ای را دریافت کنم. در این هشت سال، اسم من در هیچ رسانه‌ای نبود یا «خط فاصله» جای اسم من می‌گذاشتند یا نام خانوادگی اقوامم را می‌نوشتند. از مسوولان خواهش می‌کنم، این لکه‌ی تاریک را از دوش و پیشانی موسیقی پاک کنند. این موضوع قبل از این‌که برای هنرمند ننگ باشد، برای فرهنگ این کشور ننگ است. من امشب این جایزه را تقدیم به کسانی می‌کنم که در این چند سال شرایط من را داشتند.