ارسلان فتحيپور، رئيس كميسيون اقتصادي مجلس با اعلام اين خبر گفته بود كه وضعيت منابع حياتي تحت مسئوليت اين سازمان اعم از حوزههاي مراتع و جنگلها، زمينهاي كشاورزي، موضوع آلودگي هوا، كشتهشدن محيطبانان، رها شدن پسماندها در رودخانهها و آتشسوزي وسيع جنگلها باعث بحرانيشدن وضعيت محيطزيست شده و از اينرو جمعي از نمايندگان مجلس خواهان تحقيق و تفحص از سازمان حفاظت محيطزيست شدهاند.
در عين حال امضاي هيچيك از اعضاي فراكسيون محيطزيست مجلس زير درخواست طرح تحقيق و تفحص از سازمان حفاظت محيطزيست به چشم نميخورد. فراتر از اين، اغلب اعضاي فراكسيون محيطزيست و كميسيون كشاورزي، آب و منابع طبيعي مجلس از طرح تحقيق و تفحص بياطلاع هستند.
روزگذشته اما ميرهادي قره سيدرومياني، عضو كميسيون حقوقي و نظارت مجلس و از موافقان طرح تحقيق و تفحص در گفتوگو با مهر به آتشسوزي اخير جنگلهاي ارسباران و اقدام داوطلبانه مردمي براي مهار آتش اشاره كرده و گفته است كه كوتاهي سازمان محيطزيست در مواردي چون مهار آتشسوزي در ارسباران مهمترين موضوعي است كه باعث طرح بحث تحقيق و تفحص شد.
نادر قاضيپور، نماينده اروميه در مجلس هم از مجوزهاي زيستمحيطي كه در دوره مديريت سابق رئيس سازمان حفاظت محيطزيست براي سدسازي در آذربايجانشرقي و كردستان صادر شده، انتقاد ميكند و ميگويد كه هدف از تحقيق و تفحص از سازمان حفاظت محيطزيست شفافكردن دلايل ضعف اين سازمان در مهار آتشسوزيهاي اخير، نابودي درياچهها، تالابها و ساير مسائل مخرب زيستمحيطي است.
اين عضو كارگروه نجات درياچه اروميه تأكيد ميكند: هر چند با تغيير مديريت سازمان محيطزيست براي احياي درياچه اروميه اقداماتي شده اما هنوز كاري كه نتيجه مؤثر و چشمگيري داشته باشد انجام نشده و روزبهروز حال اين درياچه بدتر ميشود.
كمالالدين پيرموذن اما با بيان اينكه با طرح تحقيق و تفحص از سازمان محيطزيست بهشدت مخالف است، ميگويد كه ابتكار و همكارانش با درك عميق از چالشهاي زيستمحيطي و مسئوليتي كه بر عهده دارند در برابر بمباران مشكلات زيستمحيطي مقاومت ميكنند و طي يكسال گذشته توانستهاند مسائل زيستمحيطي را در كانون توجه افكار عمومي و هيأت دولت قرار دهند.