به گزارش ایسنا، دکتر سیدحسن هاشمی در سفر به استان یزد و در جمع مدیران صنایع غذایی این استان با اشاره به اینکه این جلسه یکی از بهترین جلسات در طول یک سال گذشته است، افزود: چاره اصلی حل مشکلات سلامت بویژه در حوزه غذا، در گرو همدلی و همکاری است.
وی ادامه داد: هرچند سلامت ابعاد مختلفی دارد، اما سلامت غذا از اهمیت بسیاری برخوردار است که متاسفانه در طول دهههای گذشته آنطور که باید نسبت به آن حساسیت وجود نداشته است.
هاشمی همچنین افزود: باید در مسیر توجه به سلامت غذا، به دور از غوغاسالاری و تشویش اذهان مردم، به درستی عمل کنیم و مردم نسبت به سلامت ماده غذایی که مصرف میکنند، اطمینان حاصل کنند.
به گفته وزیر بهداشت استان یزد از جمله استانهایی است که به آداب و سنن ایرانی اهمیت ویژهای میدهد، اما متاسفانه نسل جوان ما که ثروتهای آینده محسوب میشوند، با مفهوم غذای ایرانی به درستی آشنا نیستند و در اثر تغییر ذائقه، از غذاهای آماده استقبال بیشتری می کنند. این وضعیت باعث افزایش انواع بیماریها از جمله دیابت، اضافه وزن و چاقی در کشور شده است.
وی با بیان اینکه اکنون حدود 50 درصد مردم یزد اضافه وزن دارند، ادامه داد: همچنین نیمی از این افراد دچار دیابت و یا در معرض ابتلا به دیابت هستند. ضروری است مصرف مواد جایگزین شکر را که قند و کالری کمتری دارند، در برنامههای غذایی مردم این استان گنجانده شود.
هاشمی همچنین با تاکید بر اینکه میتوان با بهرهگیری از آداب و سنن مردم ایران بر بخشی از مشکل اضافه وزن و چاقی غلبه کرد، افزود: متاسفانه طی 20سال گذشته شیوع دیابت در استان یزد از 12درصد به 25 درصد رسیده و این نشان میدهد صاحبان صنایع باید بکوشند ذائقه مردم را به تدریج به مصرف غذای سالم تغییر دهند.
وزیر بهداشت در ادامه خاطرنشان کرد: ما موظف به حمایت از تولید و مکلف به حمایت از مردم هستیم. البته مردم نیز باید اطمینان داشته باشند که دولت از سلامت آنها غافل نیست.
هاشمی با بیان اینکه البته نباید از نظارت و بازرسی در امر تولید غافل شد، اضافه کرد: در حال حاضر بیش از نیمی از مرگ و میرها، ناشی از مصرف روغنهای بیکیفیت، شکر و نمک است. بنابراین باید در تهیه محصول غذایی دقت کرده و مردم را به خودمراقبتی، کنترل فشار خون، قند خون و سایر عوامل خطر بیماریها تشویق کنیم.
همچنین در حاشیه نشست وزیر بهداشت با اعضای شورای سلامت و صاحبان صنایع شیرینی از کیک یزدی با جایگزینی شیرین کننده طبیعی گیاهی به جای شکر رونمایی شد.
این کیک با شیرین کننده طبیعی گیاه استویا با همکاری متخصصان غذا و دارو و یکی از تولید کنندههای یزدی تهیه شده و میتواند جایگزین مناسبی برای کیکهایی که با شکر شیرین میشوند، باشد.