به گزارش مهر، محمدعلي نجفي در اين باره گفت: برگزاری کرسیهای آزاداندیشی اولین بار توسط مقام معظم رهبری مطرح شد و به همين منظور در سال تحصيلي جديد كرسيهاي آزاد انديشي هم از نظر کمی و هم از نظر کیفی تقویت خواهد شد.
وی ادامه داد: در اين كرسيها بايد از افراد قویتری با تفکرات متفاوت استفاده کنیم به نحوی که این کرسی های آزاداندیشی بتواند یک فضای آزاد را با طرح مباحث مختلف فرهنگی- علمی در دانشگاه ایجاد کند.
سرپرست وزارت علوم، ادامه داد: تشکیل این کرسی ها به ما کمک می کند دانشگاهها به کارکرد اصلی اش که تولید علم و اندیشه در کشور است نزدیکتر شوند چرا كه دانشگاه ها محیط اندیشه و آزادی فکر هستند و اگر این کرسی ها را نفی کنیم يعني یکی از ارکان اصلی ماهیت و هویت دانشگاه را نفی کردیم.
وي با اشاره به هدف از برگزاري اين كرسيهاي آزاد انديشي در محيط دانشگاه، گفت: این کرسیها بر اساس طرح نظرات، ایدههای مختلف و تضارب افکار تشكيل مي شود، به نحوی که آن فکری که قوی تر و بهتر است خودش را نشان بدهد و دانشجو بتواند در یک محیط فکری آزاد بهترین ها را انتخاب کند که البته این دستور و تأکید اسلام است.
نجفي خاطر نشان كرد: در این کرسیها گفتمانهاي مختلف در مسائل سیاسی، اجتماعی و علمی آموزشی باید مطرح شود تا علاوه بر اينكه دانشجوها انتخاب بهتری داشته باشند، راهکارهایی برای مدیریت دانشگاه ها و برنامه ریزان آموزش عالی پیشنهاد شود.
وي با اشاره به برنامه اين وزارتخانه براي اجرايي شدن نقشه جامع علمي كشور، اظهار داشت: آنچه را که در ستاد راهبري نقشه جامع علمي كشور تصویب شود، دنبال می کنیم.
نجفي با بيان اينكه سياستهاي علم و فناوری مقام معظم رهبري جزء اولويت هاي برنامه هاي وزارت علوم است، خاطرنشان کرد: البته تمام این سیاست ها به نوعی تکمیل کننده نقشه جامع علمی کشور است و در نقشه جامع علمی کشور به طور کلی به آن اشاره شده و در اين سياست هاي ابلاغي به صورت دقیق و در قالب سیاست ها پیشنهاد شده است.