اين شرايط درحالي است كه از يكماه قبل دستگاههاي نظارتي و مسئول در قالب طرحهايي مانند مانور گشتهاي مشترك، وعده دادهبودند كه قيمتها از ابتداي پاييز و با ورود ميوههاي پاييزي ساماندهي شده و قيمتها كاهش مييابد. اما اين وعدهها و مانورها تاكنون نتيجه نداده و بازار ميوههاي نوبرانه پاييزي دست كمي از بازار تابستاني ندارد. حال بماند كه در آشفته بازار يكماه اخير و اجراي طرحهاي مختلف، دستگاههاي مسئول و متولي بارها يكديگر را به كمكاري و عدماجراي درست وظايف متهم كردند.
كار به جايي رسيد كه وزير صنعت راسا وارد ميدان شد و با انتقاد ضمني از اتاق اصناف بهدليل بيتفاوتي نسبت به ساماندهي بازار ميوه، از آنها خواست تا بهطور جديتر در اين زمينه اقدام كنند. دستاندركاران بازار ميوه هم براي توجيه پايين نيامدن قيمت ميوه، به هر دري زدند و بهانههاي مختلف را مطرح كردهاند. پس از نقش صادرات احتمالي ميوه به روسيه و عراق، كمبود، مقصر اصلي گراني ميوه معرفي شده و هنوز هم صدور فاكتورهاي نامعتبر، كشف قيمتهاي نادرست و فعاليت دلالها با شيوههاي جديد ادامه دارد.
بنابراين همچنان گراني و فاكتورهاي صوري و سود 200تا 300درصدي عرضهكنندگان خرد در سطح شهر، حرف اول بازار ميوه را ميزند و اين قضايا گويا قرار نيست پاياني داشته باشد. در همين حال خبر ميرسد كه وزارت جهادكشاورزي طرح نظارت بر قيمت ميوه از مبدأ توليد براي حذف واسطهها از مزرعه تا ميدان مركزي ميوه و تره بار را در دستور كار قرار داده است. اتحاديه بارفروشان استان تهران نيز صدور فاكتورهاي متحدالشكل، تعيين نرخ روزانه ميوه در سطح خرده فروشي و نصب تابلوهاي هوشمند قيمت را در دستور كار دارد.