همشهری آنلاین: قائم‌مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور از تصویب ۱۵ سیاست اجرایی برای افزایش اختیارات هیات‌امنای دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی کشور در این ستاد خبر داد و مأموریت‌های جدید هیات‌های امنای دانشگاه‌ها در امر نظارت بر فعالیت‌های دانشگاه‌ها را تشریح کرد.

به گزارش ایرنا، دکتر منصور کبگانیان در حاشیه برگزاری پنجاه‌وسومین جلسه ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور، از طرح و بررسي سیاست‌هاي افزایش اختیارات هیات‌امنای دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی کشور در جلسه آتی شورای عالی انقلاب فرهنگی خبر داد و گفت: این سیاست‌ها پس از تصويب در شورای عالی انقلاب فرهنگی، به مجلس شورای اسلامی ارائه مي‌شود تا به عنوان قانون هیات‌امنای دانشگاه‌ها تصویب شود.

  • ايجاد يك پست براي نظارت بر فعاليت‌هاي دانشگاه

عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي درباره جزئيات اين سياست‌ها گفت: ایجاد پستی به نام نایب‌رییس برای هیات امنای دانشگاه‌ها تصویب شد كه نایب رییس وظیفه خواهد داشت تا علاوه بر صرف وقت بیشتر در امور دانشگاه، بر فعالیت‌های آن نیز نظارت کند.

  • هيات امنا بر عملكرد رييس دانشگاه نظارت مي‌كند

وی خاطرنشان کرد: همچنین در ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور مصوب شد تا جلسات هیات امنای دانشگاه‌ها حداقل به صورت فصلی یکبار برگزار شود. همچنین مصوب شد تا برنامه‌های راهبردی دانشگاه‌ها به تصویب هیات امنای آن دانشگاه برسد و نظارت بر عملکرد رییس دانشگاه نيز از جمله وظایف هیات امنا خواهد بود.

این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، ارائه گزارش‌های نظارتی سالیانه از سوی هیات امنای دانشگاه‌ها را از جمله سیاست‌های تصویب شده عنوان کرد و گفت: اعضای هیات امنا باید گزارش نظارتی خود را به مسئولان بالاتر از جمله وزرای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، علوم تحقیقات و فناوری و شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه کنند.

  • نقش مشورتي هيات‌هاي امنا براي تغيير روساي دانشگاه‌ها

به گفته وی هیات امنای دانشگاه‌ها باید مشورت‌های لازم برای انتخاب و یا تغییر روسای دانشگاه‌ها را به وزرا ارائه دهند.

قائم‌مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور به سیاست تجمیع هیات امنای دانشگاه‌ها اشاره كرد و افزود: با توجه به اینکه در برخی استان‌ها تعداد دانشگاه‌ها بسیار زیاد است، تشکیل هیات امنا با حضور وزیر علوم یا بهداشت مشکل به نظر می‌رسد؛ از این رو در صورت تمایل و نیاز می‌توان جلسات هیات امنا را به صورت تجمیع شده برگزار کرد.

همچنین در این سیاست‌ها عضویت افراد دارای انگیزه، اشخاص برجسته علمی و کارآفرینان در هيات امناي دانشگاه‌ها، در این سیاست‌ها دیده شده است.

  • خودگردانی نسبی دانشگاه‌ها توسط اعضای هیات امنا

وی افزود: همچنین عضویت بلندمدت اعضای هیات امنا و خودگردانی نسبی دانشگاه‌ها توسط اعضای هیات امنا در سیاست‌های جدید دیده شده است چراکه بر اساس مطالعات انجام شده، برخی آسیب‌های دانشگاه‌ها به دلیل وجود حالت متزلزل هیات امنا رخ داده است.

به گفته کبگانیان اعضای هیات امنا در سیاست‌های جدید علاوه بر حمایت‌های وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، از حمایت شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز برخوردار خواهند بود.