حامد قادر مرزی در گفتوگو با ایرنا، از کسانی که پرونده بورسیهها را در جامعه مطرح کردند، قدردانی کرد و گفت: واقعیت این است که بر اساس گزارش اخیر وزارت علوم حداقل 840 نفر از این افراد شرایط لازم را نداشتهاند.
وی افزود: ممکن است خسارتهای مالی ناشی از این اقدام قابل جبران باشد اما مهمتر از مباحث مالی، پیامدهای حضور چنین افرادی در دانشگاه و عرصه آموزش عالی است که خسارتهای ناشی از آن جبران ناپذیر است.
نایب رئیس فراکسیون دانشگاهیان مجلس خاطرنشان کرد: این افراد از همان ابتدا با تقلب وارد دانشگاه میشوند و این نوع رفتار چهره مقدس دانشگاه و اعتماد عمومی به آن را مخدوش میکند که جبران این اعتماد از دست رفته بسیار دشوار است.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی افزود: در حالی که فلسفه اعطای بورس، استفاده نخبگان از آن است متاسفانه این بورسها به افرادی داده شده که حتی از شرایط معمول هم پایینتر بودهاند در حالی که این افراد قرار است استاد شوند و تربیت نسل آینده کشور را بر عهده بگیرند.
نماینده مردم قروه خاطرنشان کرد: اینکه گفته میشود در این پرونده بزرگنمایی شده است اینطور نبوده و مشخص شد که حداقل 30 درصد از آمارهای اولیه بطور غیر قانونی بورس شدهاند .
قادر مرزی تصریح کرد: رسانههای منتقد باید انصاف داشته باشند؛ به میزان یک سوم آمار اعلام شده، فساد علمی رخ داده است و این در حالی است که دانشگاه و اساتید چه قبل و چه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی همواره از نیروهای مرجع اعتماد عمومی در جامعه بودهاند و در حال حاضر این اعتماد عمومی آسیب دیده است.
وی تصریح کرد: رسانههای منتقد منصفانه گزارش اخیر وزارت علوم را بررسی و تحلیل کنند. همه ما در یک کشتی نشستهایم و باید هدف واحدی را که ارتقای جایگاه کشور در عرصههای داخلی و بینالمللی است، دنبال کنیم.
عضو کمیسیون عمران مجلس اضافه کرد: مخدوش شدن اعتبار و اعتماد به جامعه علمی و دانشگاهی ما در عرصه بینالمللی هم جبران ناپذیر است و ممکن است در عرصههای بینالمللی هم نگاه به نخبگان ما تغییر کند.
نایب رئیس فراکسیون دانشگاهیان مجلس خاطرنشان کرد: در مورد بورسیههای تبدیل به داخل، افرادی را میشناسم که پایشان به دانشگاه خارجی باز نشده بود و حتی از آن دانشگاه کارت دانشجویی نگرفته بودند و قرار بود این افراد در داخل کشور ادامه تحصیل دهند و استاد دانشگاه شوند.
وی ابراز امیدواری کرد، آخرین بار باشد که جامعه علمی و دانشگاهی در مظان اتهام قرا میگیرد و همه باید تلاش کنیم تا اعتماد عمومی به دانشگاه و جامعه علمی کشور باز گردد.
قادر مرزی با اشاره به گزارش وزارت علوم در مورد بورسیهها و اینکه این پروندهها با «اغماض » مورد بررسی قرار گرفته است خاطرنشان کرد: اگر وزارت علوم سختگیری به خرج میداد و به اصطلاح مته به خشخاش میگذاشت، ممکن بود آمار اعلام شده بیشتر از رقم فعلی باشد.
نماینده مردم قروه در مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: ای کاش وزارت علوم این پروندهها را بدون اغماض بررسی میکرد؛ چرا که این عبارت، باز هم جامعه دانشگاهی را در مظان اتهام قرار میدهد.