به گزارش ایسنا، محمود نیلی احمدآبادی در تشریح برنامهها و اهداف خود در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، گفت: امروزه حوزه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در موقعیت حساسی قرار دارد بدان معنا که جمیع امکانات در کشور از جمله سرمایههای اجتماعی و انسانی همچنین دیدگاههای مقام معظم رهبری و دولت، شرایط خاصی را برای وزارت علوم ایجاد کرده است، بر این اساس این وزارتخانه میتواند از این سرمایهگذاریها به نحو مطلوب استفاده کند.
وی با بیان اینکه ترکیب جمعیت جوان، امکانات دانشگاهها و مجموعه نیازهای کشور امکان خوبی را برای دانشگاه فراهم کرده است، ادامه داد: سیاستهای کلان جمهوری اسلامی ایران و سیاستهای ابلاغی حوزه علم و فناوری از سوی مقام معظم رهبری در حوزه تولید علم و فناوری نیز امکانات خوبی را به دانشگاهها تزریق میکند که میتوان ضمن تولید علمی هدفمند، به حل مسائل کشور و نیازهای جامعه پرداخت.
وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری درباره انتظار خود از مجلس یادآور شد: انتظار من از مجلس شورای اسلامی این است که وزارت علوم را یاری رساند تا این وزارتخانه در جهت نیازها و مطالبات دانشگاهها قدمهای مثبتی بردارد.
نیلی احمدآبادی درباره مهمترین اولویتهای خود در وزارت علوم، تصریح کرد: آنچه که امروزه مورد انتظار است ایجاد فضای بانشاط، آرام و شاداب در دانشگاهها است به گونهای که در این فضای اعتدالی همه دانشگاهها بتوانند در حوزه وظایف خود به خوبی عمل کنند.
وی تأکید کرد: از سوی دیگر پیگیری سیاستهای ابلاغی علم و فناوری از سوی مقام معظم رهبری از اولویتهای این وزارتخانه به شمار میرود که بدون شک بخش عمدهای از آن بر عهده دانشگاهها است و تحقق این سیاستها از برنامههای مهم وزارت علوم به شمار میرود.
وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه مشارکت دانشگاهها در حل مسائل و توسعه و پیشرفت کشور امر مهمی به شمار میرود، گفت: در این راستا نیز وزارت علوم برنامهها و اهداف مثبتی دارد که به آن خواهد پرداخت.
نیلی احمدآبادی درباره نحوه انتصاب مدیران در بدنه وزارت علوم، افزود: سیاست کلی من این است که دانشگاهها و همه کسانی که در این حوزه مسئولیت دارند باید در چارچوب نظام جمهوری اسلامی ایران فعالیت کرده و بر اساس برنامههای دولت و برنامههای وزارتخانه گام بردارند.
- سابقه مدیریتی قابل قبول؛ رکن اصلی انتصابات در وزارت علوم
وی با بیان اینکه سابقه مدیریتی قابل قبول از ارکان اصلی انتصابات در وزارت علوم به شمار میرود، گفت: نباید هیچگونه حاشیه و مسائل جانبی به دنبال افرادی باشد که قرار است در وزارت علوم فعالیت کنند؛ از آنجایی که به دنبال سیاست اعتدال و آرامش در دانشگاهها هستیم لذا مسئولان نیز بر اساس همین چارچوب انتخاب خواهند شد.
- افرادی که در جریانات سال 88 باعث ایجاد هزینه برای کشور شدند مورد قبول وزارت علوم نخواهند بود
وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری در پاسخ به موضعگیری درباره فتنه سال 88 یادآور شد: شاخص وزارت علوم بیانات و رهنمودهای مقام معظم رهبری است لذا در دانشگاهها نیز بر اساس همین چارچوب عمل خواهیم کرد. بر این اساس افرادی که در جریانات سال 88 از چارچوب قانونی خارج و باعث ایجاد هزینه برای کشور شده باشند مورد قبول وزارت علوم نخواهند بود.
وی تأکید کرد: معیار و شاخص ما برای این کار مراجع رسمی هستند و فصلالخطاب همه موارد بیانات و رهنمودهای مقام معظم رهبری است.
نیلی احمدآبادی درباره جدیت وزارت علوم نسبت به بررسی پرونده بورسیهها و نحوه برخورد با مسائل این چنینی، افزود: در این پرونده، اولین شاکی دیوان محاسبات و سازمان بازرسی کل کشور بود و بر اساس اطلاعات حاصل شده نیز وزارت علوم تا کنون در چارچوب وظایف خود عمل کرده لذا ما نیز در همان چارچوب قانونی عمل خواهیم کرد.
وی گفت: در این میان اگر کسی احساس کند که در حقش ظلمی صورت گرفته، وزارت علوم وظیفه خود میداند تا به این شکایت رسیدگی و برابر قانون و مقررات عمل کند.
- تعامل با مجلس شاکله برنامه وزارت علوم/ بدون تعامل با مجلس برنامههای وزارت علوم پیش نمیرود
وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری با تأکید بر ضرورت تعامل این وزارتخانه با مجلس، یادآور شد: اصل رأی اعتماد از مجلس نشاندهنده تعامل است و سه قوه در جمهوری اسلامی ایران بر اصل تعاملات تأکید دارند لذا این مهم از شاکله برنامههای ما در وزارت علوم خواهد بود.
وی تصریح کرد: البته وزارت علوم نیز یکسری وظایف قانونی دارد که موظف است به آن عمل کند اما طبیعی است که بدون تعامل با مجلس نه برنامههای وزارت علوم پیش خواهد رفت و نه خواسته نمایندگان محترم مجلس تحقق مییابد.
- نمایندگان علاقمند به تعامل با وزارت علوم هستند
نیلی احمدآبادی با یادآوری حضور خود در مجلس و برگزاری جلسات مختلف با نمایندگان تصریح کرد: در این جلسات با مطالبات مجلس و دغدغههای نمایندگان آشنا شدیم و به نظر میرسد فضای مجلس مثبت بوده و اغلب نمایندگان محترم نیز علاقمند به تعامل با وزارت علوم هستند.
وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری گفت: نمایندگان خواستار ایجاد فضای آرام در وزارت علوم بوده تا بتوانند به وظایف خود به خوبی عمل کنند لذا امید است این فضا همچنان ادامه یابد و من نیز معتقد به ایجاد چنین فضای تعاملی هستم.