به گزارش ايرنا، بخش عمده این قراردادها مربوط به سرمایه گذاری و فعالیت شرکت های چینی در پاکستان در زمینه احداث نیروگاه ها و تاسیسات مربوط به تولید برق است و تعدادی از قراردادهای جدید میان پکن و اسلام آباد نیز مربوط به فعالیت شرکت های چینی برای توسعه زیرساخت ها از جمله احداث جاده و راه آهن در پاکستان است.
نواز شریف روز جمعه پیش از عزیمت به چین، با صدور بیانیه ای اعلام کرد که در جریان سفر وی به پکن، دو طرف قراردادهای زیادی در مجموع به ارزش 45 میلیار دلار امضا خواهند کرد و با اجرا شدن این قراردادها، پاکستان از بحران کمبود برق رهایی خواهد یافت ضمن اینکه بیش از یک میلیون شغل در این کشور ایجاد خواهد شد.
نواز شریف روز شنبه و در دومین روز از سفر خود به پکن، با «شی جین پینگ» رییس جمهوری و «لی که چيانگ» نخست وزیر چین دیدار و گفت و گو کرد.
نخست وزیر پاکستان بعد از این دو دیدار مهم، در جمع خبرنگاران حضور یافت و گفت که سفر جاری وی به چین تا حدود زیادی به رفع بحران انرژی در پاکستان کمک خواهد کرد و دولت پاکستان خود را متعهد می داند که این بحران را برای همیشه برطرف کند.
نواز شریف همچنین قرار است روز یکشنبه در اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری های اقتصادی آسیا-اقیانوسیه (اَپک) شرکت کند.
«شی جینپینگ» رییس جمهوری چین قرار بود شهریور ماه گذشته سفری مهم به اسلام آباد داشته باشد اما به دلیل ناآرامی های سیاسی و تحصن مخالفان دولت در اسلام آباد، این سفر به زمان دیگری موکول شد.
سخنگوی وزارت خارجه پاکستان گفت که سفر جاری نواز شریف به پکن، به معنای لغو برنامه سفر رییس جمهوری چین به اسلام آباد نخواهد بود و این سفر در زمان مناسب انجام خواهد شد.
چین قراردادهای زیادی با پاکستان در زمینه های گوناگون امضا کرده است و درصورت اجرایی شدن این قراردادها، تحول نسبتا بزرگی در پاکستان به ویژه در زمینه تولید انرژی و رفع کمبود برق در این کشور صورت خواهد گرفت.