به گزارش روابط عمومی هفته کتاب، محمد باقر قالیباف شهردار تهران در هم اندیشی با اتحادیه ناشران در بوستان گفت وگو با بیان اینکه نتوانستهایم در کشور به دلایل مختلف حرکت جدی و اساسی در حوزه نشر به وجود آوریم، گفت: معتقدیم در شهرداری تهران هم کار قابل توجهی در این خصوص انجام نشده است، ولی در عین حال از حوزه نشر و کتاب غافل هم نبودهایم.
قالیباف به برگزاری نمایشگاههای یاد یار مهربان، عطر سیب، باز باران اشاره و کرد و گفت: شهرداری در حال حاضر بالغ بر 300کتابخانه در تهران دارد که 70 باب آن شبانه روزی است. در واقع تعداد کتابخانههای شبانه روزی کنونی به اندازه کل کتابخانه های دوره شهرداران قبلی ست.
او از همکاری شهرداری با وزارت آموزش و پرورش برای ساخت کتابخانه های کلاسی مقاطع ابتدایی خبر داد و افزود: این برنامه به علت ظرافت و دقتی که لازم داشت بخش قابل توجهی از وقت شهرداری را به خود اختصاص داد.
به گفته شهردار تهران برخلاف اصرار برخی از افراد و جناح ها که خواهان فعالیت صرفا کالبدی شهرداری هستند، مجموعه شهرداری رویکرد فرهنگی اجتماعی را از ابتدای فعالیتش اساس قرار داده و در عین حال معتقد است اگر کار کالبدی را دقیق و کامل انجام ندهد کار فرهنگی شهرداری نیز تاثیرگذار نیست.
قالیباف یکی از اقدامات جدی زیرساختی در حوزه کتاب را پروژه باغ کتاب معرفی کرد و افزود: ما هدف مان هرگز دولتی شدن این مجموعه نیست، این مجموعه متعلق به ناشران است و یکی از زیباترین کارهایی است که می توان با کشورهای پیشرفته آن را مقایسه کرد که به زودی نیز به بهره برداری می رسد.
او در ادامه با اشاره به برخی درخواست های ناشران و فعالان حوزه نشر گفت: در برخی موارد کاری از دست شهرداری هم بر نمیآید و متاسفانه از توان و ظرفیت شهرداری تهران نیز خارج است.
شهردار تهران با اشاره به وضعیت سخت اقتصادی شهروندان تصریح کرد: در این شرایط که برای بسیاری از خانواده ها سبد فرهنگی از سبد خانوار حذف شده است و برای بسیار دیگری نیز در آستانه حذف شدن است گفت: شهرداری تهران در نظر دارد با اجرای طرح های ویژه ای در فروشگاه های شهروند در ازای هر مقدار خرید شهروندان یک قلم فرهنگی نیز به آنها اختصاص دهد که به زودی به مرحله اجرا رد فروشگاه ها در خواهد آمد.
قالیباف در ادامه به نیازمندی مجموعه فرهنگی اجتماعی شهرداری تهران به همفکری ناشران اشاره و اضافه کرد: ما باید به اقتصاد فرهنگ ، اقتصاد فرهنگی و فرهنگ اقتصاد توجه کنیم و به هر سه بعد را بپردازیم و کار را هم پیش ببریم.
او با بیان اینکه ناشر، مسئول ناشری است که نافع باشد، تصریح کرد: ناشر باید منفعت به جامعه برساند و جامعه را به سمت رشد هدایت کند؛ اگر نتوانیم در صحنه عمل اقدامی کنیم، تولید اندیشه را هم بی اثر کرده ایم.
او با اشاره به وجود ظرفیت های بسیار مناسب در شهر تهران گفت: یکی ازمهم ترین وظایف بنده در دوره جدید مدیریتی این است که رفتار شهروندان تهرانی را دچار تغییر کنیم و این مهم امکان پذیر نیست مگر با اقدامات دقیق و عمیق !
شهردار تهران مسائل اجتماعی فرهنگی را مهمترین دغدغه امروز شهرداری دانست و افزود: بهترین مسیر برای پیشبرد نتایج این جلسه و درخواست های ناشران و تشکل های صنفی نشر که در این جلسه مطرح شد تشکیل کارگروه مشترک ارشاد، شهرداری و ناشران است که نتایج آن هر هفته شنبه به دست من می رسد و اقدامات لازم صورت میگیرد.
او در پاسخ به بر پرسش ناشری که خواهان گرفتن جواب مستقیم و سریع از شهردار تهران برای رفع مشکلات صنفی بود، گفت: برخی از موارد مانند امکان فعالیت ناشران در اماکن مسکونی تا زمانی از سوی شهرداری پذیرفته است که شهروندی از واحد مورد نظر شکایتی نداشته باشد درغیر این صورت شهرداری نمی تواند حق شهروند را نادیده بگیرد و عمل غیر فرهنگی انجام دهد.
او مابقی مسائل را نیز به طرح و بررسی در کارگروه مشترک موکول کرد.
شهردار تهران در رابطه با توسعه فروشگاه های کتاب در سطح شهر نیز گفت:ما علاوه بر پروژه باغ کتاب که تا کنون 300 میلیارد تومان برا آن هزینه کرده ایم ، برای ناشرانی که توانایی راه اندازی کتاب فروشی را ندارند نیز با اولویت 6 منطقه از بین 22 منطقه شهر تهران را در نظر گرفته ایم که به زودی زمین هایی را برای راه اندازی کتابفروشی به ناشران میدهیم.