به گزارش ایرنا، علی جنتی در حاشیه بازدید از نمایشگاه ' هفت نگاه 'در فرهنگسرای نیاوران با بيان اين مطلب، گفت: توجه خوبی در وزارت اقتصاد و امور دارایی و سازمانهای مالیاتی نسبت به مقوله فرهنگ و هنر وجود دارد که امیدوارم این اقدامات به نتیجه برسد.
وی افزود: در مدتی که مسئولیت وزارت ارشاد را برعهده داشتم نمایشگاه «هفت نگاه» یکی از کارهای شایسته ای بود که کمتر مثل آن را دیدهام.
به گفته وزیر ارشاد در واقع این که هفت گالری در یک کار گروهی و به صورت مستمر چنین نمایشگاه ارزشمندی را برگزار کنند اقدام بسیار خوب و فاخری است.
وی گفت: در این نمایشگاه شاهد کارهای بسیار خوبی بوده و مشاهده میشود جوانانی که که تازه به میدان آمده و کارهای زیبایی را ارایه کردهاند.
جنتی در ادامه افزود: مسئله مهم این است که پیرامون فعالیتهای ارزشمند و فاخر هنری تبلیغ شود؛ تا مردم ضمن حضور در این نمایشگاهها و با این آثار آشنا شوند لذا این مقدمهای است برای خرید. براین باوریم عامه مردم باید به تدریج وارد این مقوله شوند و بعد از دیدن آثار هنری آنها را خریداری کنند.
وی در بخشی دیگر از صحبتهایش اظهار داشت: باید بخش خصوصی این قبیل نمایشگاهها را برگزار کند و اگر بخش دولتی این نمایشگاهها را برگزار کند باید تعجب کرد چرا که برگزاری این نمایشگاهها بر عهده بخش خصوصی است و دولت با در اختیار گذاشتن محیط و امکانات تبلیغاتی از این کارها حمایت میکند. ما واقعا علاقمندیم در همه رشتههای هنری، هنرمندان بتوانند کارشان را در داخل و خارج کشور عرضه کنند تا بتوانیم فرهنگ و تمدن ایرانی را به دنیا بشناسانیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص اختصاص بودجه از دستگاههای عمرانی برای خرید آثار هنری اظهار داشت: ما تلاش زیادی در این بخش کردیم و در هیات دولت هم تصویب شد که دستگاههای دولتی که پروژههای عمرانی به خصوص ساختمانی اجرا میکنند یک درصد از اعتبار کل پروژه شان را بگذارند برای خرید آثار هنری و معماری ملی و اسلامی. متاسفانه در مجلس این مصوبه رد شد و ما پیشنهاد دیگری داریم که در مجلس در حال پیگیری است و در بودجه هم نیست و آن این که همه دستگاهها مجاز هستند که یک در صد از اعتباراتشان را در پروژههای عمرانی صرف فعالیتهای هنری کنند.
وی گفت: این الزام آور نیست و ما باید آنها را ترغیب کنیم که از این فرصت استفاده کنند چرا که حجم اعتبارات عمرانی بسیار بالاست.
جنتی در ارتباط با شعار «هر خانواده ایرانی، یک اثر هنری» که شعار اصلی نمایشگاه «هفت نگاه» است عنوان کرد: ما باید کمک کنیم این شعار جا بیفتد و افراد بیایند و آثار را ببینند. یک فرد عادی شاید زیاد ارزش یک کار هنری را درک نکند اما اگر بداند که این کارها ارزش افزوده دارد حداقل برای اینکه یک کار هنری داشته باشد می آید و یک اثر هنری را خریداری میکند.
به گفته وی آشنایی مهم است و باید به تدریج تبلیغ کرد تا ارزش این کارها درک شود و به جای اینکه طلا بخرند با این طرز تفکر که طلا بعدا گران میشود و استفاده مادی میبریم بیایند و یک تابلو بخرند چرا که هرچه زمان میگذرد ارزش این آثارهم بالا میرود و از سویی کمکی به فرهنگ و هنر میشود.
جنتی در پایان صحبتهایش هنرهای تجسمی را جزو علایق خودش عنوان کرد و گفت: من در رشتههای هنری بیشتر هنرهای تجسمی و اخبار گالریهای مختلف را دنبال میکنم و در مصاحبه های مختلف تاکید میکنم که هنرمندان ما باید کارهایشان را بیرون از کشور ببرند و در حراجهای دنیا عرضه کنند.
وزیر ارشاد یادآور شد که من از نزدیک اکثر حراجهای داخلی را پیگیری میکنم. باید کمک کرد کارهای هنری بیشتری عرضه شود تا افراد ترغیب و تشویق شوند و به این عرصه بیایند. هنرمند باید احساس کند کارش از لحاظ مادی ارزش دارد و برایش ارزش گذاشته میشود.
در این نمایشگاه آثاری از هنرمندان شهیر ایرانی همچون سهراب سپهری، محمد احصایی، آیدین آغداشلو، پرویز تناولی، غلامحسین نامی، ایران درودی، نصرالله افجهای، فریده لاشایی، فرح اصولی، هانیبال الخاص، احمد اسفندیاری، رضا درخشانی، علیرضا سعادت مند، علی اکبر صادقی، پروانه اعتمادی، جلال شباهنگی، محمود جوادی پور، حسین محجوبی، صداقت جباری، محمدابراهیم جعفری، طاها بهبهانی، رعنا فرنود، شیرین اتحادیه، شهره مهران، ایرج شافعی، رزیتا شرف جهان، مهرداد محب علی، هومن مرتضوی، علی اصغر معصومی، محمد و امین اسکندری به نمایش گذاشته شده است.
نمایشگاه «هفت نگاه» میزبان 400 اثر از 350 هنرمند در حوزه هنرهای تجسمی است.
در این بازدید علی مراد خانی معاون هنری وزیر ارشاد، فرامرز قریبیان هنرمند، سید عباس سجادی مدیرعامل بنیاد آفرینشهای هنری نیاوران و تنی چند از هنرمندان حوزه هنرهای تجسمی جنتی را همراهی کردند.
این نمایشگاه تا هفتم آذرماه، هر روز از ساعت ١٠ تا ١٩ (روزهای تعطیل ١٤ تا ١٩) میزبان علاقه مندان است.