تهدید بیخ گوش والیبال است. همه چیز از جنجالی رسانهای آغاز شد. روز بازی والیبال ایران و ایتالیا در تهران گروهی از دختران که قصد داشتند بدون اجازه وارد مجموعه آزادی شوند با برخورد مقامات انتظامی روبهرو میشوند.
جماعتی که همگی چند ساعت بعد به خانههایشان برگشتند. روز بعد اما دختری دوتابعیتی از سوی مراجع قضایی ایران بازداشت میشود. پروندهای که محمدرضا داورزنی میگوید ارتباطی به والیبال نداشته اما حالا دشمنان والیبال ایران دستاویزی از آن ساختهاند برای ایجاد محرومیتهای سنگین برای والیبال کشورمان.
دو هفته قبل رسانههای انگلیسی از نامه کمیته بینالمللی به کیومرث هاشمی نوشتند. نامهای تهدیدآمیز که در پی اجلاس فدراسیون جهانی والیبال تنظیم شده است.
جایی که رئیس فدراسیون جهانی در روز پایانی اجلاس در نطقی از فشار به فدراسیون و دولت ایران برای آزادی غنچه قوامی سخن میگوید. این رسانههای انگلیسی حتی ادعا کردند این اظهارات به 210امضا علیه ایران ختم شده است.
این ادعاها البته همه واقعیتی نیست که اتفاق افتاده است. اگرچه نامهای برای کیومرث هاشمی رئیس کمیته ملی المپیک ایران ارسال شده اما در این نامه تنها دو خواسته مطرح شده؛ توضیح درباره بازداشت این دختر و تلاش در صورت امکان برای کمک به قوامی. در انتهای این نامه معاونت حقوقی کمیته بینالمللی المپیک اشاره کرده نامه دیگری هم برای دولت ایران ارسال شده است.
محمدرضا داورزنی رئیس فدراسیون والیبال ایران که در آن اجلاس جهانی حاضر بوده در این باره میگوید: «ادعاهای رسانههای غربی دروغ است. والیبال این روزها برند موفقی برای جمهوری اسلامی است و دشمنان نظام نمیتوانند این موفقیت را تحمل کنند و دنبال حذفش هستند.
در روز بازی ایران و ایتالیا اتفاقی نیفتاده. یک دختر به بهانه دیگری بازداشت شده، این ماجرا چه ارتباطی به ورزش ایران دارد؟ آقایان از ما توضیحات خواستند و ما پاسخ مقامات قضایی ایران را کتبا اعلام کردیم.
در اجلاس جهانی هم رئیس فدراسیون جهانی برگهای از جیبش درآورد و گفت دختری در ایران بازداشت شده که میگویند بازداشتش به بازی والیبال ارتباط داشته، ما از دولت ایران و فدراسیون والیبال خواستیم این مساله را پیگیری کنند و به این دختر کمک کنند. نه خبری از بیانیه بوده نه نامه تهدیدآمیز.»
این ماجرا اما بهانه خوبی بوده برای مخالفان تا بر سرش جنجالی به پا کنند. رئیس فدراسیون میگوید: «بعد از این اتفاقات چون فدراسیون جهانی والیبال و کمیته بینالمللی المپیک همسایگان دیوار به دیوار هستند، دایره حقوقی این کمیته نامهای به کمیته ملی المپیک ایران زد و به تحریک شورای حقوق بانوان اروپا، رئیس فدراسیون جهانی هم در نامهای به دکتر روحانی خواستار کمک به این دختر شد.»
اما ماجرا این است که نهادهای قضایی و امنیتی روند این پرونده را با اتهاماتی خارج از والیبال بررسی کرده و حکم دادهاند اما مخالفان برای محدودیت ایران قصد دارند بازی را سیاسی کنند.
این نکتهای است که داورزنی میگوید و ادامه میدهد: «یک خانم با تابعیت دوگانه ایرانی و انگلیسی بازداشت شده. این همه دختر دیگر هم آن روز در کنار او در حوالی ورزشگاه بودند و بعد از دخالت نیروهای انتظامی به فاصله چند ساعت به خانههایشان برگشتند.
چرا برای آنها این اتفاق نیفتاده که یک روز بعد احضار و بازداشت شوند؟ این پرونده اصلا ورزشی نیست اما آنها هدفشان ناکام گذاشتن والیبال است که حالا یکی از نمادهای پیروزی جمهوری اسلامی و مردم ایران است. میخواهند این شادی را از مردم ما بگیرند.
برای همین است که رئیس فدراسیون اتریش دوره افتاده تا ما را محروم کنند. این چیزها بهانه است. اصل ماجرا دشمنیشان با موفقیت بچههای والیبال است که خار چشمشان شده است. واقعا اگر این خانم فقط تابعیت ایرانی داشت این همه جنجال به پا میکردند؟ اصلا این پرونده چه ارتباطی به والیبال دارد؟»
داورزنی و تشکیلات ورزش ایران اگرچه تمام تلاششان را برای حل مشکل این دختر میکنند اما پروندهای که مرتبط به ورزش نیست دستاویزی شده برای کشورهای بزرگ والیبال که تیم ایران تاج و تختشان را به لرزه درآورده و حالا به هر دری میزنند تا لذت میزبانی بازیهای لیگ جهانی و رخدادهای بزرگ را از کشورمان بگیرند.
آنها هر روز این فشارها را بیشتر میکنند و حالا پای رئیسجمهور را به این پرونده کشیدهاند تا شاید بتوانند موفقترین ورزش این روزهای کشورمان را زمینگیر کنند.
این ماجرا اما روی دیگری هم داشت که در این پرونده به تفصیل درباره این موضوع بحث خواهیم کرد. کنوانسیون و گروهی که تشکیلاتی را راه انداختهاند تا آنجا که محدوده ورود دولتیها به ورزش، چیزی میشود فراتر از آنچه باید باشد، بزرگان هر دو حوزه در کنار هم به رفع آن بیندیشند؛ تشكيلات و مجمعي به نام آنوک با حضور روسای ورزش بیش از 104کشور، روسای کمیتههای بینالمللی المپیک قارهای و همه نهادهای مدیریتی و اجرایی ورزش.
بیش از 2000مقام مسئول که در هر دوره با هدف بهبود فعالیتها و ارتباط میان ورزش و سیاست دور هم جمع میشوند و اتفاقا چند روز پس از وقوع ماجرای غنچه قوامی، در بانکوک تایلند، درباره موضوعات و مسائل روز گفتوگو کردند. گره کور ماجرای والیبال شاید میبایست در مجمعی با این مشخصات باز شود.
رئیس کمیته ملی المپیک کشورمان و دبیر کل در این اجلاس حضور پیدا کردند و حالا برای اولین بار در گفتوگو با تماشاگر از همه محدودیتهایی گفتند که باعث شد این اجلاس نتواند موضوع قوامی را به صورت علنی بررسی کند اما رئیس شورای المپیک آسیا، تمامقد پای کار حل بحران ایران باشد.
منبع:همشهري تماشاگر