مقامات آمریکایی و هندی بیشتر مواردی را که در متن این توافقنامه وجود دارد قبلا منتشر کردهاند.
مقامات هندی و آمریکایی هفته گذشته اعلام کردند توافقهای فنی را نهایی کردهاند و فقط منتظر هستند این توافقها به اطلاع پارلمانهای 2 کشور برسد.
از زمانی که توافق اولیه هستهای بین هند وآمریکا نخستین بار ژوئن 2005 میلادی اعلام شد اینطور تصور شد که بعد از چند دهه جدایی ناشی از جنگ سرد بین این 2کشور مشارکت مهمیبین آنها در حال شکلگیری است.
در عین حال آمریکاییها نگران هستند این توافقها در تلاش این کشور برای مقابله با گسترش سلاحهای هستهای اخلال بوجود آورد. هندیها نیز گفتند این توافقنامه برنامه سلاحهای هستهای و حق حاکمیت این کشور را نادیده میگیرد.
متنی که روز جمعه سوم اوت منتشر شد به طور قطع بسیاری از باقیمانده افراد منتقد در هند را ساکت میکند زیرا دهلی نوتقریبا تمام چیزهایی را که میخواست، از جمله حق ذخیرهسازی سوخت و حق بازفرآوری آن که یکی از گامهای مهم در ساخت سلاحهای هستهای است، بهدست آورد.
با این وجود بازفرآوری سوخت قرار است در تأسیساتی که بازرسان سازمان ملل بر آن نظارت دارند صورت گیرد تا از استفاده از این سوخت در ساخت بمبهای هستهای جلوگیری شود.
اینکه این توافق چگونه میتواند نظر منتقدان آن در آمریکا را تامین کند موضوع دیگری است زیرا در این توافقنامه اشاره نشده است که در صورت آزمایش سلاحهای هستهای در هند چه اتفاقی میافتد.
در عین حال در این توافقنامه اشاره شده است که اگر عرضه سوخت از طرف آمریکا به هر دلیلی قطع شود که احتمالا آزمایش هستهای نیز یکی از این موارد است آمریکا به هند در یافتن کشورهای ثالث برای تامین سوخت هستهای راکتورهای هستهای هند کمک میکند.