حسن پسنديده مهمترين منابع آلودگي و تخريب و فرسايش خاك را انواع فاضلابها، پسماندها، زبالههاي خانگي، شهري، صنعتي، بيمارستاني و مواد شيميايي و نفتي عنوان كرد و افزود: اين مواد توسط افراد غيرمسئول و بهطور غيرقانوني در دامان طبيعت و خاك رها شده و موجب آلودگي خاك ميشود علاوه بر اين، بهرهبرداري بيحد و مرز از مراتع، تخريب جنگل، فعاليتهاي معدني و عمراني و كشت نامناسب سبب تخريب و فرسايش خاك و زمين ميشود. مديركل دفتر آب و خاك سازمان حفاظت محيطزيست گفت: فلزات سنگين همچون سرب، كادميوم، سلنيوم و... كه در كلوئيدهاي خاك ذخيره ميشوند، بسيار خطرناك هستند و با ورود به چرخه غذايي باعث انواع بيماري ميشوند. بر اين اساس بهكارگيري ضوابط و مقررات جامع و كامل براي داشتن خاك سالم و پاك ضروري است.
پسنديده تصريح كرد: لايحه خاك كه در دولت دهم از مجلس به دولت بازگردانده شده بود، در دولت يازدهم مجدداً در دستور كار دولت و مجلس قرار گرفت و مقرر شد دولت متن جديدي را تهيه و ارسال كند.
آنطور كه مديركل دفتر آب و خاك سازمان حفاظت محيطزيست ميگويد، متن جديد لايحه خاك با همكاري وزارت جهادكشاورزي تهيه و در كميسيون امور زيربنايي، صنعت و محيطزيست تصويب و به هيأت دولت ارسال شد كه هماكنون در حال بررسي نهايي است. به گفته پسنديده، لايحه جامع خاك در 2بخش اصلي آلودگي و تخريب تهيه شده و بخشهاي حفاظت، مديريت و ارزشگذاري اقتصادي در آن لحاظ شده است.