به گزارش مهر، سردار اسماعیل احمدی مقدم صبح چهارشنبه در حاشیه مراسم صبحگاه فرماندهی انتظامی تهران بزرگ با اشاره به اینکه مبارزه با جرایم، وظیفه جاری نیروی انتظامی است، اظهار داشت: اصلیترین جرم پایتخت، سرقت و مواد مخدر به شمار میرود که پلیس با همکاری ستاد مبارزه با مواد مخدر در این زمینه اقدامات موثری انجام داده است ولی باید با افزایش اردوگاهها و محل نگهداری معتادان، میزان جرم سرقت را کاهش داد چرا که سرقت خرد و اعتیاد به طور مستقیم با یکدیگر مرتبط هستند.
کاهش سه درصدی سرقت در پایتخت
وی از کاهش سه درصدی سرقت در پایتخت از ابتدای سال خبر داد و گفت: کشف سرقت نیز در آگاهی تهران طی این مدت رشد چشمگیری داشته است و آمار جرایم خشن همچون زورگیری مسلحانه نسبت به قبل روند کاهشی مناسبتری را داشته است.
احمدیمقدم در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا با تغییر محل سکونت فرماندهان به مناطق جرمخیز، میزان جرم کاهش مییابد؟ افزود: موضوع محل سکونت فرماندهان امری اختیاری است و در اختیار ما نیست ولی باید حضور نیروی انتظامی در محلهای جرمخیز افزایش یابد. همچنین باید به ریشههای جرم توجه کرد. سیل مهاجرت و حاشیهنشینی سبب شده که بسیاری از مناطق در پایتخت به کانون جرمخیز تبدیل شوند.
جرم خيزي در بافت فرسوده
فرمانده ناجا با بیان اینکه بافت فرسوده مشکل ما در تهران است، گفت: بسیاری از این بافت ها باید تعیین تکلیف یا تخریب شوند چرا که تبدیل به کارگاه، انبار و اقامت خوشنشین معتادان و مهاجران افغان شده است.
جریمه مشمولان غایب، فروش سربازی نیست
احمدیمقدم در رابطه با جریمه مشمولان غایب، اظهار داشت: این موضوع فروش سربازی به شمار نمیرود. هر چند سال یک بار به غایبان معافیتهایی داده میشد و این افراد به دلیل سن زیاد و ... عفو میشدند. ولی ستاد کل پیشبینی کرد که اکنون که قرار شده مشمولان غایب عفو شوند، عفو آنها مجانی نباشد.
فرمانده ناجا با اشاره به اینکه برخی از مشمولین غایب مربوط به قبل از انقلاب میشوند و به هر دلیلی ممکن است به خدمت نیامده باشند، گفت: البته محرومیتهایی به دلیل نیامدن به خدمت سربازی برای این افراد در نظر گرفته شد و آنها این محرومیتها را تحمل کردند ولی نکتهای که حائز اهمیت است، این بوده که در حال حاضر این جریمه، جایز و یا فروش سربازی به شمار نمیرود.
وی تاکید کرد: جریمه سربازان غایب مربوط به غایبین آینده نیست بلکه مشمول غایبین گذشته میشود.
جلسه پلیس با وزارت ارشاد در رابطه با مجوز کنسرتها
احمدیمقدم در رابطه با مجوز کنسرتها در کشور و پایتخت، گفت: وزیر ارشاد دو نامه برای من نوشتند که در یکی از آن نامهها، ایشان گفتهاند که «برخی در یکی از شهرستانها گفتهاند که حق ندارند کنسرت برگزار کنند» و من در جواب گفتهام «اگر این افراد کنسرت نگذارند، پس چه کسی برگزار کند؟»
وی از جلسه پلیس امنیت اخلاقی و اماکن با وزارت ارشاد خبر داد و گفت: قرار شده در این جلسه چارچوبهای مجوز کنسرت مشخص شود و موضوع هم به وزارت ارشاد و هم به پلیس ابلاغ شود تا هر کسی با یک تفسیر در این زمینه مواجه نباشد.
فرمانده ناجا با بیان اینکه برخی از این کنسرتها علاوه بر مشکلات ترافیکی و امنیتی، سبب هزینه شدن مازاد واحدهای انتظامی میشود، گفت: کنسرتها برخی مواقع ما را دچار چالش میسازند ولی در حال حاضر روال مجوز کنسرتها همچون گذشته است و برای انتظامبخشی در این زمینه در حال توافق هستیم.