همشهری آنلاین: همزمان با چهارمین روز از رزمایش محمد رسول‌الله (ص) ارتش، سامانه جدید تلفیقی «می‌ن‌شکار» نیروی دریایی برای اولین بار عملیاتی شد.

به گزارش مهر به نقل از قرارگاه فرهنگی رسانه‌ای ارتش از منطقه عمومی رزمایش بزرگ محمد رسوالله (ص)، در چهارمین روز از این رزمایش به منظور جلوگیری از نفوذ دشمن به آب‌های ساحلی، یکان‌های پروازی، شناورهای سطحی، قایق‌های تندرو، زیردریایی‌های سنگین کلاس «طارق» و شناورهای بومی و بهینه شده به انجام عملیات مین ریزی پدافندی در گستره دریایی عمان و منطقه رزمایش پرداختند.

همچنین در پی می‌ن‌ریزی نیروهای مهاجم در راستای آسیب‌رساندن به خطوط مواصلاتی و محل عبور و مرور شناورهای خودی، نیروی دریایی ارتش با هدف تأمین امنیت کشتی‌های تجاری و نفتکش و باز نگه داشتن این خطوط، با بهره گیری از بالگردهای RH به انجام عملیات مين‌روبی اقدام کرد.

در ادامه این مرحله از رزمایش، سامانه جدید «مین‌شکار» تلفیقی نیروی دریایی ارتش با حضور امیر دریادار حبیب‌الله سیاری فرمانده این نیرو رونمایی شد.

شکار مين‌های زیرسطحی با امواج صوتی

سال گذشته نیز، اولین می‌ن‌شکار نیروی دریایی با حضور امیر سرلشکر عطاءالله صالحی فرمانده کل ارتش عملیاتی شده بود. این سامانه که توسط یک فروند بالگرد RH کشیده می‌شود، می‌تواند با ایجاد امواج الکترومغناطیسی، چاشنی می‌ن‌های دریایی را فعال و آن‌ها را منفجر کند، اما در این رزمایش سامانه جدید صوتی نیز به این سامانه اضافه شد که با ایجاد صوت در زیر آب، می‌ن‌های دریایی با چاشنی‌های صوتی را منفجر می‌کند.

این برای نخستین بار است که این دو سامانه با تلفیق یکدیگر، عملیاتی می‌شوند و در عین حال، توانایی استفاده جداگانه از آن‌ها نیز وجود دارد.

این سامانه می‌ن‌شکار برای انهدام «می‌ن‌های هوشمند کف‌خواب» استفاده می‌شود؛ این مین‌ها در دنیا کاربرد گسترده‌ای دارند.

ایمنی و سرعت بالا (حدود ۲۰ نات) از جمله ویژگی‌های این سامانه مين‌شکار است و با توجه به توانایی سوخت‌گیری بالگرد RH، حدود ۱۰ ساعت به صورت پیوسته امکان انجام این عملیات و پاکسازی محوطه‌ای وسیع وجود دارد.

بر اساس اعلام فرماندهان ارشد نیروی دریایی ارتش، این سامانه کاملاً‌ بومی بوده و هیچ نوع الگوگیری خارجی و آموزش قبلی در رابطه با آن وجود نداشته است.

همچنین امیر دریادار سیاری فرمانده نیروی دریایی به کارگیری این سامانه را ارتقاءدهنده توان این نیرو در پاکسازی آب‌ها از آلودگی به مین عنوان کرد و اظهار داشت: امروز دیگر همه می‌دانند ما توانایی ایجاد امنیت را در منطقه داریم و آماده انجام تمرین‌های مشترک دریایی با کشورهای منطقه هستیم؛ چون مطمئنیم همین کشور‌ها برای برقراری امنیت در منطقه کافی هستند.

انهدام اهداف دریایی توسط جنگنده‌های «سوخو ۲۴» نیروی هوایی


بر اساس این گزارش، در این مرحله از رزمایش بزرگ محمد رسول‌الله (ص) جنگنده‌های فانتوم نیروی هوایی ارتش به منظور پشتیبانی از یگان‌های شناور نیروی دریایی، با شلیک موشک‌های «ماوریک» نسبت به انهدام اهداف شناور دریایی اقدام کردند. هواپیماهای «سوخو ۲۴» نیز با شلیک راکت‌های بهینه‌سازی شده توسط متخصصان جوان صنایع دفاعی کشور اهداف شناور را در دریا منهدم کردند.