- برای پیشگیری از افزایش فشار خون و بیماریهای قلبی- عروقی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
- میزان نمکی که هنگام پخت به غذا اضافه می کنید را کاهش دهید.
- برای اجتناب از مصرف بی رویه نمک؛ بر سر سفره از نمکدان استفاده نکنید.
- غذاهای کنسرو شده و بسیاری از مواد غذایی بسته بندی شده و آماده دارای مقادیر زیادی نمک هستند، به همین دلیل بهتر است مصرف این مواد غذایی را محدود کنید.
- برای بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک در هنگام تهیه غذاها به جای نمک از سبزی های تازه یا خشک مثل آویشن، شوید، سیر، آب لیمو ترش یا آب نارنج و ... استفاده کنید.
- مصرف غذاهای شور مثل آجیل شور، انواع فرآورده های غلات حجیم شده، چیپس، انواع ترشیها، انواع شور نظیر خیار شور و کلم شور، ماهی دودی، سوسیس و کالباس و غذاهای کنسروی را کاهش دهید.
- جوش شیرین که ممکن است در انواع نان و کیک به کار رود دارای مقدار زیادی سدیم (عنصر موثره نمک) است. بنابراین در افرادی که به علت ابتلا به بیماری محدودیت مصرف نمک دارند مصرف مواد حاوی جوش شیرین هم باید بسیار محدود شود.
- بررسیهای انجام شده نشان ميدهند درصورتی که افراد تنها ۳ گرم از مصرف روزانه نمک خود را کاهش دهند، بیماریهای قلبی عروقی حدود ۵۰ درصد کاهش خواهند یافت.
- دفتر بهبود تغذیه جامعه - معاونت بهداشت