- هنگام طبخ غذا مقدار نمك كمتري اضافه كنيد.
- سرسفره از نمكدان استفاده نكنيد.
- غذاهاي كنسرو شده و بسياري از مواد غذايي بسته بندي شده و آماده داراي مقادير زيادي نمك هستند. به همين دليل بهتر است مصرف اين گونه مواد غذايي را محدود كنيد.
- براي بهبود طعم غذا و كاهش مصرف نمك در تهيه غذاها، به جاي نمك از سبزي هاي تازه، سير، آب ليموترش، آب نارنج، آويشن، شويد و ... استفاده كنيد.
- مصرف آجيل شور، چيپس، فراوردههای غلات حجیم شده، انواع شور و ترشی، ماهي دودي، سوسيس و كالباس را كاهش دهيد.
- جوش شيرين كه براي ورآمدن و پف كردن انواع نان و كيك به كار مي رود، داراي مقدار زيادي سديم است. بنابراين در افرادي كه به علت بيماري محدوديت مصرف نمك دارند، مصرف محصولات غذایی حاوي جوش شيرين هم بايد بسيار محدود يا قطع شود.
- در برچسب بعضی مواد غذایی، مقدار سدیم موجود در 100 گرم از ماده غذایی ذکر شده است. برای تبدیل مقدار سدیم به نمک باید آن را در عدد 2.5 ضرب کنید.
تاریخ انتشار: ۸ دی ۱۳۹۳ - ۲۰:۰۱
همشهری آنلاین: راههای کنترل مصرف نمک در این مطلب به شما آموزش داده میشود. این مطلب از سوی دفتر بهبود تغذیه جامعه - معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تهیه شده است: