دكتر حسن محمدي با اشاره به اينكه منابع محيطزيست بسيار محدود است، خاطرنشان كرد: باوجود اين محدوديت هر روز بر حجم تخريبهاي ناشي از فشار صنايع و فشار شهرنشيني بر عرصههاي محيطزيست افزوده ميشود. اين فشارها از يك سو، محيطزيست را به ورطه نابودي كشانده و از سوي ديگر، جهان را با چالشهاي جدي ازجمله مشكل كم آبي مواجه كرده است بهطوري كه بنا به اعلام دانشمندان تا سال 2050ميلادي، بزرگترين معضل جهان كم آبي خواهد بود؛كمااينكه در حال حاضر هم دو سوم مردم جهان با دغدغه كم آبي زندگي ميكنند.
وي به آلودگيها و معضلاتي كه دامن خليجفارس را گرفته است، اشاره و تصريح كرد: در حال حاضر حدود 50درصد آب شيرينكنهاي جهان در حاشيه خليجفارس فعال است و هر سال 7درصد به اين آمار افزوده ميشود كه پيامدي جز فشار به دريا ندارد بهطوري كه هر روز برميزان شوري آب و درجه حرارت اين دريا افزوده ميشود. به گفته محمدي، ادامه اين روند، در 20سال آينده كشور ما و ساير كشورهاي حاشيه خليجفارس را با بحران جدي مواجه ميكند.
محمدي با تشريح وضعيت ناگوار خليجفارس در جمع خبرنگاران گفت: با وجود همه كنوانسيونهاي بينالمللي و قوانيني كه براي حفاظت از محيطزيست دريايي تدوين شده، سواحل منطقه بيدفاع و حفاظت در اين حوزهها تقريبا صفر است. اين درحالي است كه در كشورهاي عضو راپمي (كشورهاي حاشيه خليجفارس و درياي عمان) سازمان يا وزارت محيطزيست وجود دارد ضمن آنكه سازمانها و نهادهاي بينالمللي مرتبط با حفظ محيطزيست دريايي هم در منطقه فعال هستند اما از آنجا كه مردم در حفظ محيطزيست مشاركت ندارند تخريبهاي زيستمحيطي بهويژه تخريب محيطزيست دريايي همچنان ادامه دارد.
سازمان منطقهاي حفاظت از محيطزيست دريايي با نام اختصاري«راپمي» پس از تصويب كنوانسيون كويت، در سال 1979با هدف حفاظت از محيطزيست درياي خليجفارس و عمان تشكيل شد. هدف از تاسيس اين سازمان، هماهنگ كردن تلاشهاي كشورهاي عضو براي حفاظت از كيفيت آب اين منطقه دريايي است. علاوه براين، حفاظت از زيستبومهاي دريايي و كاهش آلودگيهاي ناشي از توسعه از ديگر وظايف راپمي به شمار ميآيد. بحرين، ايران، عراق، كويت، عمان، قطر، عربستان و امارات متحده عربي اعضاي راپمي را تشكيل ميدهند.