ايسنا نوشت: بازار گل که البته تقریبا در اغلب ماههای سال حجم تقاضای چندانی ندارد و به دلیل بالا بودن قیمتها، به کالایی لوکس تبدیل شده و سهم چندانی در سبذد خانوار ندارد، طی دو ماه گذشته نیز در رکود به سر برد و فروشندگان کسب و کار مناسبی نداشتند لذا اکنون که ایام عزاداری به پایان رسیده و اعیاد و جشنها آغاز شده، فروشندگان به قول خود باید زیان ماههای قبلی را جبران کنند؛ بنابراین قیمتها نیز افزایش یافته است.
در زمینه بازار گل و قیمتها سیدجلال عجایبی، رییس اتحادیه فروشندگان گل به ایسنا گفت: در حال حاضر قیمت گل در بازار به دلیل کمبود تولید و گرفتاریهایی که در این زمینه وجود دارد و گردش فصلی محرم و صفر نابسامان بوده و گران است.
وی با بیان این که فروشندگان میتوانند 100 تا 200 درصد بیشتر از قیمت خرید خودشان، گلها را بفروشند، افزود: در حال حاضر قانون مشخصی در رابطه با قیمت گل وجود ندارد و بازار نابسامان است.
به گفته عجایبی با توجه به آغاز فصل فروش گل، بازارهای متفرقه نیز در جایجای شهر کار خود را آغاز کردند و دلالی نیز در این حوزه افزایش یافته است.
تاثیر سال نو میلادی در بازار گل
رییس اتحادیه فروشندگان گل درباره تاثیر ایام ژانویه در قیمت گل به ویژه گل رز که بیشترین خواهان را در این ایام دارد، گفت: با توجه به این که در ایام ژانویه قرار داریم برخی از گلها و از جمله گل رز به روسیه صادر میشود که همین موضوع به نوعی در قیمتها تاثیرگذار است. کشور روسیه بیشترین خریدار گل رز است که البته برخی از واسطهها این نوع گلها را از مرز به صورت چمدانی جابجا میکنند و سیستم تجاری مشخصی در این زمینه ندارد.
عجایبی در بخشی از سخنان خود گران شدن سوخت، برق، آب و از طرفی قرار داشتن در فصل زمستان را از جمله دلایل افزایش قیمت گل عنوان کرد.
وی در پاسخ به اینکه آیا واردات قانونی گل داریم؟ گفت: واردات قانونی گل نداریم و واردات شاخه بریده گل به صورت قانونی انجام نمیشود ولی واردات قانونی پیاز، قلم و نشاء وجود دارد.
عجایبی در پاسخ به اینکه بعضا شاهدیم مغازههای گلفروشی گلهایی مثل ارکیده را به اسم گلهای تایلندی میفروشند، اظهار کرد: ارکیدههایی که از تایلند یا جاهای دیگر میآید به صورت قاچاق است. البته حجم اعظم گل ارکیده به صورت قاچاق تامین میشود و این در حالی است که گل ارکیده ایرانی از کیفیت خوبی برخوردار است اما به دلیل سردی هوا و حجم کم، تقاضا برای آن کم است.