هفدهم ربیعالاول، و در خجسته عید میلاد پربرکت نبی مکرم اسلام و ولادت صادق آل محمد (ص)، رهبر معظم انقلاب اسلامی، مانند همیشه با نگاهی نافذ به وضعیت جهان اسلام، به ریشهیابی مشکلات و ارائه راهکارهای عملی جهت عبور از آنها پرداختند. نگاهی به بیانات معظم له در چنین روزی طی سالهای متمادی نشان میدهد که رهبر فرزانه انقلاب خواهان آن است که از این روز برای شناخت راهبردهای احیای مجد و عظمت مسلمانان استفاده کند، و یکی از مهمترین راهبردهایی که همیشه تکرار شده است، حفظ وحدت در داخل هر کشور و میان هر کشور با دیگر کشورهای اسلامی است.
امسال نیز ایشان «وحدت» را، درس بزرگ پیامبر خاتم و نیاز مبرم امت اسلام خواندند و تأکید کردند: تلاش برای تحقق پیامهای وحدتبخش آن حضرت، باید مهمترین اولویت کشورهای اسلامی و ملتهای مسلمان باشد.
این اولویتسنجی و تأکید، مبتنی بر معارف دین، سنتهای الهی و شناخت صحیح دسیسههای دشمن است.
گرچه شرح تفصیلی این مبانی در حوصله یک یادداشت نیست، اما اشاره به این نکته مناسب است که اساساً اصلیترین هدف از ارسال رسل و انزال کتب، و از جمله رسول خاتم و قرآن کریم، رفع اختلافات بشر و همسوسازی آنان در حرکت به سوی مقصد واحد، یعنی عبادت خدا و کسب کمال است. برای تصدیق این اصل اساسی، تنها مراجعه و تدبر در آیه 213 از سوره بقره کافی است که به گفته مفسران، از جمله علامه طباطبائی، دلالت بر آن دارد که پیامبران آمدند تا از مردمی متفرق و مختلف، امتسازی کنند و با آموزشهای دینی این اختلافات را از بین ببرند.
شهید مطهری نیز میگوید: یکی از دلایل تاکید پیامبران الهی بر وحدت آن است که آن را عاملی برای رشد و موفقیت بشر میدانند؛ همانگونه که اختلاف و تفرقه از عوامل اصلی سقوط و تباهی فرد و جامعه به شمار میرود. «در قرآن مجموعاً به چهار عامل مؤثر در اعتلاها و انحطاطها برميخوریم» که یکی از مهمترین آنها «اتحاد و تفرق» است.
اکنون نوبت آن است که نیک بیندیشیم و ببینیم که چگونه دینی که برای وحدت آمده است، گاهی با دسیسههای دشمنان دستمایه اختلاف گردیده است. آنان که با همه پیامبران، و نه تنها پیامبر اسلام، دشمنی دارند، اصلیترین پیام آنان را که وحدت است مورد هجمه قرار دادهاند، و از هیچ بهانهای برای ایجاد اختلاف در میان ما فروگذار نمیکنند؛ حتی بهانههای دینی و مذهبی!
در روزگاری که پس از تولید طالبان و القاعده، با رها کردن ددمنشان دستآموزی بنام داعش، و آفرینش حوادث مشکوکی مانند آنچه اخیراً در سیدنی و حالا در فرانسه اتفاق افتاد، چقدر باید غافل بود که باز هم بر طبل جدایی میان مسلمانان کوفت و دشمنان دین را در ناکام کردن اهداف دین یاری کرد؟! اختلاف شیعه و سنی، یا به تعبیر بسیار زیبای شهید مطهری: «نزاع اسلام برانداز شیعه و سنى»، خبیثانهترین نمونه توطئههای دشمنان شیعه و سنی است که انقلاب اسلامی ایران داعیهدار محو آن بود و هست.
با این حال، چرا باید باز هم برخی فریب دشمن را بخورند؛ دشمنی که البته در لباس دوست ظاهر میشود؟ باید این هشدار دیدبان بصیر و هوشیارمان را باور کنیم که: «آن تشیعی که با MI6 انگلیس مرتبط است و آن تسننی که مزدور CIA است، و هر دو ضد اسلام و ضد پیامبرند». باید با جان و دل حکم شرعی و نیز ولایی او در پیام سال گذشته به کنگره عظیم حج را به یاد داشته باشیم که فرمود: «اینجانب همچون بسیاری از علمای اسلام و دلسوزان امّت اسلامی بار دیگر اعلام میکنم که هر گفته و عملی که موجب برافروختن آتش اختلاف میان مسلمانان شود و نیز اهانت به مقدّسات هر یک از گروههای مسلمان یا تکفیر یکی از مذاهب اسلامی، خدمت به اردوگاه کفر و شرک و خیانت به اسلام و حرام شرعی است.»
اینک همه ما مسلمانان ایران و جهان هستیم که باید با هوشمندی تمام به ندای رهبر فرزانه انقلاب لبیک گفته و میلاد رسول خدا را بهانه ای دیگر برای همدلی و همزبانی نماییم؛ فَلْیَحْذَرِ الَّذِینَ یُخَالِفُونَ عَنْ أَمْرِهِ أَن تُصِیبَهُمْ فِتْنَةٌ أَوْ یُصِیبَهُمْ عَذَابٌ أَلِیمٌ.
- منبع: پايگاه اطلاع رساني شخصي دكتر محسن اسماعيلي