به گزارش فارس، نشست بررسی «جشنواره تئاتر رضوی» از مجموعه برنامههای موضوعی سیزدهمین جشنواره فرهنگی هنری امام رضا(ع) با حضور علی مرادخانی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علیاصغر کاراندیش معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سیدجواد جعفری مدیرعامل بنیاد امام رضا(ع) سیدمحمدهادی ایازی قائممقام وزارت بهداشت و عضو هیأت مدیره بنیاد امام رضا(ع)، موسیالرضا ثروتی و قاسم جعفری نمایندگان مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی، محمدرحیم نوروزیان معاون سیاسی امنیتی استانداری خراسان شمالی، حسین ثابتقدم وحید مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی و دبیر اجرایی جشنواره تئاتر رضوی و محمود واعظی دبیر بخش بینالملل جشنواره امام رضا(ع) در وزارت ارشاد برگزار شد.
- برآورد بودجه یک میلیارد تومانی برای جشنواره تئاتر رضوی
در ابتدای این مراسم کاراندیش با اشاره به مصوبه جشنواره تئاتر رضوی که قرار شد از سال 94 در بجنورد اجرایی شود، توضیح داد: قرار بر این بود که شورای سیاستگذاری تشکیل شود و کاری در شأن امام رضا(ع) صورت گیرد، طبیعی است که برای این کار بزرگ نیازمند کمک همه دستگاهها و مردم هستیم. وزارت ارشاد هم به طبع در این مسیر وظایفی دارد که همه تلاشش را برای تأمین اعتبار و اجرای برنامهها انجام خواهد داد.
وی با اشاره به هزینههای برگزاری جشنواره گفت: حدوداً یک میلیارد تومان برای این جشنواره پیشبینی شده است.
در بخش دیگری، جعفری با اشاره به علاقه مردم خراسان شمالی نسبت به تئاتر گفت: پیشتر تقاضاهایی برای برپایی مجدد جشنواره به گوش ما رسیده بود که البته مشکل هم عدم امکانات بود، الان نیازمند دو کار هستیم: نخست کیفی و دوم تأمین هزینهها در این حوزه.
دبیر اجرائی تئاتر رضوی نیز با تأکید بر اینکه لوازم و امکانات برای ارتباط با کشورهای مجاور در این جشنواره فراهم شده است، توضیح داد: لوازم کار، زیرساختها و پلاتوی تئاتر شهر برای کار مهیا شده است. تئاتر رضوی در عین حال که تئاتر دینی است که مطالبه گران آن پاسخگوی افکار عمومی باشند.
وی در ادامه افزود: از جمله برنامههایی که ما دنبال میکنیم ارسال فراخوان جشنواره، انجام مراسم خوانش متن و 12 اثر برای شرکت در مسابقه، سفارش 3 اثر فاخر، تولید 3 اثر مشترک خراسان شمالی، جنوبی و مرکزی، 3 اثر نمایشی بین ایران و یک کشور مسلمان با هنرمندان مطرح، چاپ نمایشنامههای برگزیده و کتاب جشنواره، اجراهای هماهنگ در مشهد، گلستان و خراسان، گردهمایی تئاتر دینی و رضوی، برگزاری نمایشگاه عکس تئاتر، آیین نور افشانی در شب افتتاح جشنواره و اعلام پیام صلح رضوی در نقطه صفر مرزی ایران است.
ثابتقدم افزود: بر مبنای 700 میلیون تومان ما کار را شروع کردهایم اما برآورد هزینه بالغ بر یک میلیارد تومان است.
ثروتی، نماینده مجلس نیز با اشاره به پیشینه تئاتر رضوی گفت: انتظار ما این است که با توجه به نیازی که برای برپایی تئاتر رضوی وجود دارد در تنظیم اعتبارات هم درست عمل کنیم و برنامهها با حضور هنرمندان برگزار شود، بنابراین طبق فرموده رهبر معظم انقلاب اگر قرار باشد چیزی ماندگار شود در قالب هنر باید باشد.
در ادامه قاسم جعفری، نماینده دیگر بجنورد، تئاتر رضوی را یکی از مصادیقی به شمار آورد که میتواند در استان خراسان شمالی کار هنری شاخص به شمار آید و توضیح داد: برخی شخصیتهای فرهنگی تأثیرگذار در استان هم بهتر است که در شورای سیاستگذاری حضور داشته باشند، در زمینه اعتبارات هم خوب است که دوستان نگاه هنرمندانه داشته باشند و صرفه جویی کنند و اینطور نباشد که به نام تئاتر رضوی هر کاری را اجازه اجرا دهیم.
همچنین در این مراسم ایازی با اشاره به اینکه اگر بخواهیم تئاتر انسجام داشته باشد باید زیرساختها را تقویت کنیم، توضیح داد: نوع سالنهای ما متأسفانه متناسب نمایشها نیست، باید به کیفیت نیز بپردازیم، هنرمندان بسیاری به این موضوع اهمیت میدهند.
- اختصاص ۱۸۰۰میلیون تومان برای تئاتر فجر
در ادامه نشست مرادخانی عنوان کرد: تمام مشکلاتی که عزیزان فرمودند درست است اما این را هم در نظر داشته باشیم که ما برای جشنوارهای همچون تئاتر فجر با همه سختیها و عظمت آن یک میلیارد و 800 میلیون تومان درنظر گرفتیم، بنابراین انتظاراتمان باید منطقی باشد و به گونهای حرکت کنیم که اینها استمرار داشته باشد.
وی در ادامه افزود: واقعیت این است که اگر هنر کشور بخواهد حرکتی اساسی کند، نیازمند 100 میلیارد تومان پول است زمانی که حدود یکپنجم این بودجه را در اختیار داریم باید با محدودیتها کنار بیاییم.
معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: جشنواره تئاتر فجر امسال یک بخش ملل مسلمان و یک بخش تجلیل از شهدا را در نظر دارد، چون باید مطالبات مردم را در برخی زمینهها به گوش همه برسانیم.
در انتهای جلسه نیز اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره به بررسی مصوبات و رفع اشکالات موجود در آن پرداختند.