به گزارش تسنیم، حجتالاسلام محمدرضا زائری، محقق و پژوهشگر حوزه دین، درباره ماجرای حمله تروریستی به دفتر نشریه فرانسوی و توهین مجدد آن نشریه به پیامبر اسلام (ص)، گفت: فکر میکنم همه کسانی که مقداری با مسائل سیاسی و بینالمللی آشنا هستند، بعد از اینکه این وقایع آغاز شد، مطمئن شدند که اینها یک نقشه سیاسی مانند ماجراي 11 سپتامبر است و جالب است که «اسنودن» هم در تحلیلی که به تازگی از او منتشر شد، دقیقاً به همین نکته اشاره کرده که کل این حوادث از انتشار نخستین بار آن کاریکاتورها تا امروز، طراحی موساد بوده و تحت هدایت آن جلو برده شده است. علتش هم این است که روند مهاجرت یهودیان از اسرائیل به سایر کشورها، رژیم صهیونیستی را نگران کرده و در پی آن برآمده تا با حربه اسلامستیزی و ایجاد وحشت و نگرانی در میان یهودیان، آنان را از مهاجرت از اسرائیل بازدارد.
وی افزود: در ابتدای امر این حربه کارگر نیفتاد، اما دوباره و اکنون اقدام کردند. شما ملاحظه کردید که چه راهپیمایی مضحکی هم در پاریس به همین بهانه راه انداختند که نشانه دیگری از این موضوع بود که همه این ماجراها، یکجور بازی است و کلیه گمانهزنیها و پیشبینیها را تأیید کرد. اینکه دو لبه قیچی مبارزه با اسلام یعنی اقدامات داعش و مانند آن از سویی و اقدام تحریککننده نشریه شارلی ابدو، دقیقا توسط اسرائیل هدایت میشود و همزمان، هدفشان نابودی روند رو به فزونی گرایش به اسلام در اروپا و بیداری اسلامی و ارزشهای مکتب اهل بیت (ع) است.
این پژوهشگر دینی، در علتیابی این موضوع اظهار داشت: اینها واکنشی به پیروزی انقلاب اسلامی و تأثیر آن در جهان است. ما گزارشهای متعددی از گرایش مردم اروپا به اسلام و آنچه تحت عنوان بیداری اسلامی در جهان مطرح شده داریم که موجب نگرانی استکبار جهانی و صهیونیسم بینالملل شده و طبیعی است که برخورد و واکنش خطرناکی همانند رویههای امروزیشان از آنان سر زند. وگرنه ستیزهجویی با پیامبر اسلام (ص)، سابقه طولانی در تاریخ دارد. در همین اروپا، از مارتین لوتر تا بعضی مستشرقین معاصر، آثاری در دست است که ناظر بر چنین موضوعی است. اما گستردگی، تنوع و شتاب آن در سالهای اخیر و بهرهمندی بسیار از ابزارهای ارتباطی و فناوریهای جدید، همانطور که گفتم، از موضوعی جدید حکایت دارد.
حجتالاسلام زائری درباره رفتار و واکنش مسلمانان به این وقایع گفت: آنچه مهم است بسیار هوشمند رفتار کردن ماست تا مبادا ناخواسته در زمین دشمن بازی کنیم. غیرت دینی و حساسیت و نگرانی ما به طور طبیعی اقتضا میکند که واکنش داشته باشیم اما نباید این واکنش، توسط دشمن پیشبینی شود. ما باید به یک حرکت و برنامه و واکنش فرهنگی عالمانه و اثرگذار و رسانهای بیندیشیم و به سمت این برویم که تصویر مثبتی از اسلام و پیامبر رحمت (ص) و دعوت انسانها به اسلام و هدایت بشر مطرح شود. اگر چنین شود، تهدید دشمن کارگر نخواهد افتاد و همانطور که در قرآن آمده است «و مکروا و مکر الله و الله خیر الماکرین»، اقدامات آنها کارگر نخواهد افتاد و به ضد خودش بدل شده و به ضرر دشمن خواهد بود.