به گزارش مهر؛ ابوالقاسم عتیقهچی هنرمند نقاش درباره برپایی نمایشگاه تازه آثارش گفت: این نمایشگاه مروری بر مجموعهای از آثارم خواهد بود که شامل نقاشی، نقاشی خط و نقاشی پشت شیشه است.
وی با اشاره به فعالیت های ۴۰ سالهاش در زمینه نقاشی یادآور شد: از آثار قدیمی ۴۰ سال پیش خود هیچ تابلویی ندارم اما آثار مربوط به ۲۵ سال قبل را که در فرانسه کار می کردم، نگاه داشتهام که در این نمایشگاه آن را ارائه میکنم.
این هنرمند نقاش با اشاره به روشهای متفاوتی که در خلق آثارش در طول دورههای مختلف حرفهای خود دنبال کرده است، بیان کرد: آثاری که در دوران سکونت در پاریس کار میکردم به سبک فیگوراسیون بود که با سبک آثار امروز من بسیار متفاوت است.
این هنرمند که سالهاست در زمینه نقاشیخط فعالیت دارد در این باره توضیح داد: آثار نقاشیخط من نیز مدرن است و مشابهتهایی به آثار فیگوراسیون من دارد و در این نمایشگاه با ارائه آثار گذشته و امروز سعی دارم این علامت سوال را به پاسخ برسانم که چگونه از نقاشی مدرن به سمت نقاشی خط مدرن کشیده شدم و این شیوه کار را به نمایش بگذارم.
عتیقه چی که سالهای بسیاری از دوران جوانی خود را صرف مطالعه فرهنگها و آداب و سنن بومیان آمریکا و کانادا کرده است با اشاره به این تجربهها یادآور شد: من در دوران اقامتم در خارج از ایران، به فرهنگهای غنی تصویری بومیان آمریکا و کانادا علاقه مند بودم و آنها را مطالعه میکردم و ایده بسیاری از آثار قدیمی من از آنها گرفته شده است.
وی افزود: در این آثار که به سبک فیگوراسیون کار شده است، فیگورهایی وجود دارد که دیده نمی شود، اما حضور دارد و به شکل کاملاً آبستره و مدرن به کار گرفته شده است، این آثار قدیمی به نوعی نشانگر فرهنگهای مختلف دنیاست و برخی نیز نام شهرهای مختلف جهان را بر خود دارد مثل هیروشیما، رواندا و ... که سعی میکردم این تابلوهای نقاشی به نوعی این شهرهای جهان را نمایندگی کند.
عتیقه چی با اشاره به دوران تحصیلش در اوکلاهاما بیان کرد: حدود ۳۰ سال پیش در ایالت اوکلاهاما آمریکا که محل زندگی سرخپوستان آمریکا بود، در رشته هنر تحصیل کردم و به همین دلیل به مطالعه زندگی و فرهنگ آنها علاقه مند شدم و نشانه هایی از این فرهنگ در آثارم راه یافت.
این هنرمند پیشکسوت درباره آثار نقاشی خط خود نیز توضیح داد: در آثار تازهام که بیشتر نقاشی خط است، سعی کردهام تحولی را در این هنر ایجاد کنم.
او ابعاد آثارش را بزرگ و حدود ۲ متر در ۲ متر ونیم ذکر کرد و ادامه داد: در آثار نقاشی خط جان و جهان را تصویر میکنم که خطوط آن به خط نستعلیق است و دارای فضاهای خالی بزرگی است که درون این فضاها نیز فرم هایی را برای نوآوری بیشتر ایجاد کردهام.
این هنرمند درباره تابلوهای نقاشی پشت شیشه نیز بیان کرد: این تابلوها به شکلی کار شده است که هنگام نصب روی دیوار، با ایجاد فاصله نسبت به عمق قابش، سایه ا ی را ایجاد میکند که این سایه با تغییر منبع نور قابل تغییرو جابجایی است و به نوعی به هنر جدید نزدیک شده است.
ابوالقاسم عتیقه چی در این نمایشگاه حدود ۳۰ اثر نقاشی، نقاشی خط و نقاشی پشت شیشه را روی دیوار میبرد. او همچنین کتابی را در مرحله آماده سازی برای انتشار دارد که به موضوع رنگ در نقاشی خط میپردازد. عتیقهچی با اشاره به اهمیت کاربرد رنگ در نقاشی خط بیان کرد: بسیاری از هنرمندان از به کار بردن رنگ های بسیار در آثار نقاشی خط خود واهمه دارند و معمولا دو یا سه رنگ بیشتر استفاده نمیکنند. من در این کتاب سعی کردهام تجربیاتم را در زمینه نقاشی و استفاده از رنگ در نقاشی خط به جوانان منتقل کنم و به این موضوع پرداختهام که از چه رنگهایی میشود در نقاشی خط استفاده کرد.
او با اشاره به تفاوت رنگهایی که در نقاشی خط و نقاشی مورد استفاده قرار میگیرد، یادآور شد: در نقاشی خط باید همه رنگهای مورد استفاده از نظر طیف رنگی با یکدیگر همخوانی داشته باشد، به طور مثال نمیتوان رنگ زرد از طیف شماره ۲ را با رنگ قرمز از طیف شماره ۹ کنار هم کار کرد، باید حتماً طیف رنگی آنها یکی باشد و مسائلی از این قبیل کار کردن با رنگ را در نقاشی خط مشکل میکند.
او در ادامه گفت: در این کتاب قوانین مربوط به رنگ را که استادان قدیم اروپا تعیین کرده اند و بین المللی است، ذکر کردهام و به این موضوع پرداختهام که در نقاشی خط چه رنگهایی را میتوان به کار گرفت.
عتیقه چی در پایان بیان کرد: این کتاب آماده انتشار است و به دنبال یافتن ناشر مناسب هستم.
نمایشگاه آثار ابوالقاسم عتیقه چی با عنوان «از نقاشی تا نقاشی خط» ۱۱ بهمن ماه ساعت ۱۷ در خانه هنرمندان ایران گشایش می یابد و تا ۱۹ بهمن ماه ادامه دارد.
ابوالقاسم عتیقهچی، متولد سال ۱۳۲۷ در تهران است. او پس از طی دوران تحصیل، از دانشگاه کوئین مری لندن با درجه مدرک کارشناسی مهندسی از کشور انگلستان فارغ التحصیل شد.
عتیقه چی دارای دیپلم هنر از دانشگاه اکسفورد انگلستان است که در سال ۱۹۷۷ برای ادامه تحصیل در رشته هنرهای زیبا به آمریکا رفت و چندی بعد برای تکمیل تحصیل در رشته نقاشی به انگلستان بازگشت.
ابوالقاسم عتیقه چی حدود ۱۰ سال در فرانسه به فعالیت هنری خود ادامه داد و به عضویت خانه هنرمندان پاریس در آمد وپس از شرکت در نمایشگاه های متعدد در فرانسه از سال ۱۹۸۷ بطور مستمر در حراجهای بزرگی چون (دُرواو - پاریس) شرکت کرد.
عتیقه چی در سال ۱۹۹۲ به ایران بازگشت و در رشته نقاشی خط به ابعاد و اشکالی جدید دست یافت. او در نمایشگاهای متعددی در ایران و خارج از کشور شرکت داشته است.