به گزارش ایسنا، علی لاریجانی در همایش ملی دهه فجر که از سوی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: علت اینکه در برنامه هستهای باید مقابل غرب بایستیم این است که مساله هستهای نشانه زورگویی آنها به ایران است؛ زیرا در حوزههای دیگر آنها زورشان به ایران نرسیده است. اگر میتوانستند جنگ هم راه میانداختند اما نتیجه جنگ برایشان سنگین است پس از راه دیگری فشار میآورند.
وی با اشاره به اینکه «غربیها از ابزار تحریم برای وارد کردن فشار به ایران استفاده کردهاند» گفت: با این وجود آنها نتوانستند جلوی ایران را بگیرند و برای همین پای میز مذاکره آمدند زیرا تحریمها موثر نبود.
وی با بیان اینکه «آمریکا از کنگره و تغییر ساختار آن به عنوان اهرمی برای فشار به ایران استفاده میکند» خاطرنشان کرد: اگر اوباما نمیتواند مشکلات داخلی خود را حل کند پس او مسئول بر هم زدن مذاکرات است. ایران اگر میخواست در مذاکرات انعطاف داشته باشد این انعطاف را نشان داده است.
رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه «مساله هستهای میدانی است که نشان میدهد ایران میتواند جلوی استکبار بایستد»، خاطرنشان کرد: این یکی از بخشهای تفکر استکبارستیزی است. مساله هستهای ایران موضوعی نیست که درون تعارفاتی بگنجد که ساختار کنگره تغییر کرده و ما تحت فشار هستیم و از این نمونهها زیاد است که موضع ضداستکباری ایران را نشان میدهد.
رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنان خود حمایت از مستضعفین را وظیفه مهم جمهوری اسلامی عنوان و خاطرنشان کرد: اینکه میگوییم انقلاب اسلامی زنده است به خاطر این است که انقلاب ما به جغرافیای خاصی محدود نیست و چون ما موضع ضداستکباری و حمایت از مظلوم و مستضعف را داریم حرکت انقلاب حرکت زندهای است. همچنین دفاع مردم ایران از فلسطین هم تاثیرگذاری بزرگی دارد. ایران از ابتدا در مورد فلسطین یک حرف داشته و آن این بوده که باید با مقاومت حقوق مردم فلسطین را استیفا کرد.
لاریجانی ادامه داد: اگر ایران در اشغال عراق کنار مردم عراق قرار گرفت برای حمایت از مظلوم بود در حالیکه همه کشورها به گونهای به آمریکاییها وصل شدهاند اما ایران پشت عراق ایستاد و آمریکا مجبور شد از عراق برود.
رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به پدیده تروریسم در منطقه، خاطرنشان کرد: تروریسم منطقه ظلم به دین و مردم میکند. جریان اخیر در سوریه هم بسیاری چیزها را مکشوف شد. اینکه اسرائیل عدهای از افراد مقاومت را در خاک سوریه ترور کرد مساله مهمی بود و نشان داد تروریسم و صهیونیسم دو روی یک سکه هستند. البته ظلم مضاعف این است که این کار تحت عنوان دین انجام میشود.
وی با بیان اینکه ایران جزو معدود کشورهایی بود که با تروریسم منطقه مبارزه اصیلی کرد، افزود: کشورهای غربی ائتلاف 40 کشور درست کردهاند که نتایج آن فضاحتبار بود. در این میان تنها ایران بود که به دولت عراق کمک کرد تا این شر از سر مردم عراق رفع شود.
رییس مجلس شورای اسلامی پیام حمایت از مظلوم و مستضعف را برای انقلاب ماندگار توصیف کرد و گفت: عدالت و استقلال اقتصادی هم رکن بزرگی برای انقلاب است. خوشبختانه آبادانی در کشور بعد از انقلاب منحصر به تهران و چند شهر نشد اما به هر حال نقص ما در حوزه اقتصاد جدی است.
لاریجانی شعارهای اصیل انقلاب را عامل حرکتآفرین انقلاب اسلامی عنوان و گفت: امروز نگاه انقلاب این است که باید از بعضی چیزها گذشت کنیم تا موتور اقتصاد کشور فعال شود. اینکه ما در کشورمان بیکاری داریم مساله کوچکی نیست. دولت، مجلس و بخشهای مختلف باید برای اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی همصدا باشند. در دولت هم برای همین موضوع تلاشهایی انجام میشود.
رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به بررسی لایحه بودجه 94، ادامه داد: درست است که شیطنتی در مورد قیمت نفت صورت گرفته اما اگر ما این اشکال مهم را در بودجه حل کنیم که اتکای بودجه جاری به نفت را قطع کنیم راهحل مهمی خواهد بود و در تلاش هستیم که منابعی برای این کار فراهم کنیم تا انشاءالله با کمک صاحبنظران از این مرحله عبور کنیم. آنها با این مساله نه میتوانند ما را فریب دهند و نه میتوانند به ما فشار بیاورند که دست از آرمانهایمان برداریم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وجود آشفتگیهایی در صحنه منطقه که بعضا دستساز است، یادآور شد: سمت و سوی این آشفتگیها به گونهای است که با تفکر اسلام ستیز کنند البته آنها موفق نمیشوند اما به هر حال صفآراییهایی در این زمینه وجود دارد.
رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه انقلاب اسلامی در داخل و خارج حرکتآفرین بوده و بسیاری از پدیدههای سیاسی منطقه از آن متاثر بوده، گفت: انقلاب اسلامی یک پدیده زنده و پرتحرک است و باید آن را به درستی شناخت. شعارهای انقلاب اسلامی هم کهنه نمیشود و شعارهای اصیلی است.
لاریجانی اسلامی بودن انقلاب را از ویژگیهای آن دانست و گفت: جوهره اسلامیت این انقلاب سمت و سوی آن را از سایر حرکتهای اجتماعی وسیع جدا میکند. غربیها از دو قرن قبل به دنبال نحیف کردن دین و محدود کردن عرصههای آن بودند تا جایی که به توهین به پیامبر اسلام افتخار میکنند. آنها آنقدر حوزه دین را کوچک و بیمعنا کردند که به تحقیر پیشوای یک دین افتخار میکنند و آن را با آزادی بیان توجیه میکنند.
رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه آزادی بیان باید در جهت ارتقای فکر باشد، اضافه کرد: اگر آزادی فکر چنین معنایی بدهد (توهین) به این معناست که این آزاید در مسیر انحطاط است. مگر توهین و فحاشی، فکر است. اگر اینطور باشد شروران، لاتها و بیسر و پاها باید متفکرین جامعه باشند. قطعا توهین به پیامبر هم فکر نیست بلکه سوء استفاده از فکر و یک عمل مجرمانه است و به آن آزادی نمیگویند.
وی خاطرنشان کرد: البته ما نمیگوییم همه شئونات کشور ما دینی است و اقرار میکنیم که اینطور نیست اما حرکت انقلاب این است که تمام شئونات را تحت تاثیر قرار دهد و جهتگیری این است. پیام انقلاب اسلامی هم پیام روشنی است که میگوید دین، دولت و دنیا را با هم ببینیم در حالیکه تفکر لائیسیته و سکولاریسم این عرصهها را از هم جدا میکند.
رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به ویژگی مردمی بودن انقلاب، گفت: این انقلاب فقط انقلاب نخبگان یا پابرهنگان یا طبقه متوسط نبوده بلکه درگیریهای انقلاب با همه طبقات است و در آن متمولین، مستضعفین، نخبگان، دانشجویان، کارگران و کشاورزان همه حضور داشتند. ذات انقلاب اسلامی هم در فراگیری آن نهفته است و ارکان حکومت هم مردمی است. در واقع انقلاب نظامی را از درون خود ایجاد کرد که یک نظام مردمی است.
لاریجانی با بیان اینکه خصوصیت مردمی بودن انقلاب موجب پایداری نظام شده، گفت: غربیها از همین موضوع مضطرب هستند. امروز در منطقه بسیاری از کشورها وضع آشفته امنیتی، اجتماعی و سیاسی دارند اما ایران از ثبات برخوردار است لذا غرب به دنبال این است که برای ما مسالهسازی کند.
رییس مجلس شورای اسلامی استکبارستیزی را از دیگر ویژگیهای انقلاب اسلامی عنوان و گفت: انقلاب با استکبار ستیز دارد زیرا جریانهای استکباری به دنبال تحمیل خودشان هستند.
وی به وجود نقایصی در حوزه اقتصاد اشاره کرد و گفت: با وجود این نقایص نظام ما در زمان جنگ و بعد از آن روی پای خود ایستاده و حرفش را زده برای همین است که شعار انقلاب اسلامی شعار شیرین و دلنشینی است.
رییس مجلس شورای اسلامی در پایان حمایت ایران از انقلابهای منطقه را نیز به دلیل مردمی بودن این انقلابها عنوان کرد.