در اين عمليات كه با هماهنگي دادستان و بازپرس ويژه جرايم اينترنتي انجام شد، دستكم 56سايت شرطبندي آنلاين شناسايي و از فعاليت آنها جلوگيري شد.از چندماه پيش و همزمان با شكايت عدهاي از شهروندان درباره فعاليت سايتهاي شرطبندي، تحقيقات پليس فتا مازندران براي شناسايي اين سايتها و گردانندگان آنها شروع شد. هركدام از شاكيان دل پردردي داشتند و از يكي از اعضاي خانوادهشان ميگفتند كه در جريان اين شرطبنديها دار و ندارش را ازدست داده بود.
يكي از آنها كه زن سالخوردهاي بود، گفت: پسرم از مدتي قبل در دام سايتهاي شرطبندي افتاد و معتاد اينكار شد. تا جايي كه وقتي بهخودش آمد، 280ميليون تومان در اين شرطبنديها باخته بود. گردانندگان سايتهاي شرطبندي به او فشار ميآوردند كه بدهياش را پرداخت كند و پسرم مجبور شد ماشين و خانهاش را بفروشد و پولش را به آنها بدهد. اما همچنان 70ميليون تومان از بدهياش مانده بود تا اينكه سردستههاي باند شرطبندي آنلاين او را دزديدند و يكي از گوشهاي او را بريدند تا نشان دهند كه شوخي ندارند و اگر پسرم همه بدهياش را پرداخت نكند، او را خواهند كشت.
شاكي ديگري نيز مدعي بود كه شوهرش بهخاطر شرطبندي تاكسي و خانهشان را فروخته و حالا هم قصد دارد از او طلاق بگيرد.
درحاليكه هر يك از شاكيان ماجراهاي تكاندهندهاي از سرنوشت عضويت در سايتهاي شرطبندي به زبان ميآوردند، بررسيهاي گسترده پليس به فرماندهي سرهنگ رستمي، رئيس پليس فتا استان مازندران براي شناسايي گردانندگان و سردستههاي باندهاي شرطبندي شروع شد. تحقيقات نشان ميداد كه كلاهبرداران با ايجاد سايت و وبلاگ، به بهانه كمك به ورزش كشور، كمك به پيشكسوتان فوتبال و... اقدام به شرطبنديهاي آنلاين در فضاي مجازي كرده و از اين طريق دست به كلاهبرداري از طعمههايشان ميزنند.
سردار جعفرينسب، رئيس پليس استان مازندران در گفتوگو با همشهري گفت: در عمليات پليس 56 سايت و 74سرشاخه و گرداننده سايتهاي شرطبندي شناسايي و دستگير شدند. وي ادامه داد: بررسي گردش مالي اين شرطبنديها نشان ميدهد كه متهمان تاكنون دستكم 84ميليارد تومان از اين طريق از طعمههايشان كلاهبرداري كردهاند. سردار جعفرينسب گفت: گردانندگان اين سايتها پس از گذاشتن انواع بازيهاي داخلي و خارجي در سايتشان اقدام به شرطبندي ميكردند و براي قانوني جلوه دادن اقدامات خود، تصاوير استفتائات مراجع تقليد را طوري در سايت بارگذاري ميكردند كه وانمود كنند اين شرطبنديها خلاف قانون و شرع نيست.
- شركت كنندگان بازنده
بهگفته سردار جعفرينسب، باندهاي شرطبندي گاهي اوقات با شناسايي طعمههايشان آنها را يكيدو بار برنده اعلام ميكردند و زماني كه اين افراد به تصور برنده شدن دوباره مبلغ بيشتري شرطبندي ميكردند، نتيجه طور ديگري رقم ميخورد. او ادامه داد: بررسيهاي پليسي نشان ميدهد كه دستكم 85درصد از كساني كه در اين شرطبنديها شركت كردهاند، بازنده و مالباختهاند و طبق اطلاعات بهدست آمده، بيشترين مبلغ كلاهبرداري شده از اين طريق يك ميليارد تومان است كه از يكي از شهروندان مازندراني صورت گرفته است. سردار جعفرينسب با هشدار به جوانان و خانوادهها از آنان خواست فريب تبليغات دروغين و فريبنده اينترنتي را نخورند و مطمئن باشند كه عاقبت شركت در اين شرطبنديها چيزي جز از دست دادن سرمايهشان نيست.