به گزارش مهر، امسال در برخی کشورهای نیمکره شمالی زمین بارش برف در حد قابل توجهی بود. افراد زیادی به قدم زدن در زیر بارش برف علاقه دارند و برخی نیز پا را فراتر گذاشته و اقدام به خوردن برف میکنند. اما در همان لحظات این سؤال را از خود میپرسند که از نظر علمی کار درستی انجام میدهند؟
آن نولین استاد کالج علوم اقیانوسشناسی، اتمسفریک و زمین دانشگاه ارگان میگوید: معمولا زمانی که برف میبارد مردم علاقه دارند که کمی از آن بخورند اما در این میان نکاتی وجود دارد که باید به آن توجه کرد.
وی که به بررسی یخ و برف در سیستمهای آب و هوایی میپردازد معتقد است، بیشتر برفی که میبارد آنقدر تمیز است که بتوان آن را مانند آب نوشیدنی استفاده کرد.
این محقق ادامه میدهد: دانههای برف در مسیر ابرها تا زمین مسیر طولانی را طی میکنند. مولکولهای آب سرد به ذرات معلق گرد و غبار موجود در هوا یا گردههای شناور چسبیده و در نهایت کریستالهای یخی را تشکیل میدهند.
به عقیده نولین، این ذرات همان ذراتی هستند که معمولا همراه با هوای تنفسی وارد ششهایمان میشود. از آن گذشته دانههای برف در مقایسه با قطرات باران دیرتر ذرات آلاینده موجود در هوا را به خود جذب کرده و به تبع آن دیرتر آلوده میشوند.
از نظر علمی خوردن دانههای برف به محض این که روی زمین مینشینند مشکلی ندارد اما به تدریج و طی فرآیندی موسوم به "رسوب خشک" ذرات گرد و غبار به آنها چسبیده و به تدریج تیره میشوند.
به گفته این محقق در این مرحله معمولا برف موجود بر روی زمین تا حد محسوسی به رنگ صورتی کمرنگ در میآید که ناشی از وجود ذرات ریز جلبکی است که خوردن آن در این وضعیت مشکلاتی را برای سیستم هاضمه ایجاد میکند.
تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۰
همشهری آنلاین: پرسشی که میلیونها تن در سراسر جهان در فصل زمستان از خود میپرسند این است: آیا میتوان برف را خورد؟ محققان خوردن برف را در شرایطی خاص بدون خطر می دانند.