به گزارش ایرنا، معصومه ابتکار در وبلاگ خود نوشت: بعد از مشکلات تنفسی پیش آمده برای تعدادی از هموطنان اهوازی در هفته اخیر و جلسات استانی و هماهنگیهای ستادی که در این مورد داشتیم، شب گذشته (10 بهمن) جلسه فوقالعادهای در سازمان محیط زیست برای بحث در مورد آخرین نتایج بررسیها و اقدامات صورت گرفته با حضور معاونان وزارتخانههای نفت، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و مدیران استانی خوزستان برگزار شد.
در این جلسه که تا ساعت 10 شب به طول انجامید، در مورد علل متعدد احتمالی این حادثه صحبت شد؛ از پدیده گرد و غبار گرفته تا آلایندههای ناشی از فلرهای نفتی یا وجود برخی اسپورهای قارچی و عوامل حساسیتزای گیاهی.
نتیجه این که قرار شد وزارت نفت در جهت تکمیل طرح آماک (جمعآوری گازهای همراه نفت) سرعت لازم را به خرج دهد و همچنین موضوع فرآوری نفت ترش در اهواز متوقف شود.
از سوی دیگر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گزارش دقیق وضعیت مراجعه کنندگان به مراکز درمانی را از جهت تشخیصی، نوع علایم و عوامل دخیل که بتواند منشاء اصلی بیماری را مشخص کند ارایه دهد.
سال گذشته و در پی بروز بیماریهای قلبی و تنفسی همزمان با بارندگیها در اهواز سازمان محیط زیست ایستگاههای سنجش آلودگی هوا را در این شهر تکمیل کرد و علاوه بر آلایندههای متداول، هیدروکربنهای خاص نیز پایش میشود.
علت سنجش هیدروکربنها در شهر اهواز بررسی اثرات آنها بر سلامت مردم بود، اما در این پایش مشخص شد که میزان هیدروکربنها چندان بالاتر از استاندارد نبوده و به نظر نمیرسد که مشکلات قلبی و تنفسی مردم این شهر از آلایندههای هیدروکربنی باشد.
بنابر این لازم است بخشهای درمان و بیمارستانهای علوم پزشکی به علاوه متخصصان سمشناسی با سازمان حفاظت محیط زیست همکاری کنند تا علت اصلی بروز این مشکلات در اهواز مشخص شود.
امسال هم البته تعدادی ایستگاه پایش و سنجش خریداری شده تا ترکیباتی از جمله گازهای متداول هیدروکربنها، بنزن و تولوئن را اندازهگیری کنند.
در جلسه دیشب همین طور قرار شد کارگروه ویژهای برای بررسی و پایش مستمر وضعیت آلایندهها با محوریت سازمان حفاظت محیط زیست تشکیل و هماهنگیهای لازم بین دستگاهی صورت گیرد. موضوع تثبیت خاک و مالچپاشی 200 هزار هکتار از اراضی منطقه با هماهنگی سازمان حفاظت محیط زیست توسط وزارت نفت نیز دنبال خواهد شد.