به گزارش ایرنا، سرطان یکی از علل عمده مرگ و میر انسانها در جهان است و در حال حاضر حدود 12 درصد موارد مرگ و میر در جهان به علت سرطان اتفاق میافتد.
پیشبینی میشود که میزان مرگ و میر ناشی از سرطان در جهان در سال 2030 تا 45 درصد افزایش پیدا کند و به 12 میلیون نفر در سال برسد.
سرطان سومین عامل مرگ و میر در ایران است و 40 درصد موارد بروز سرطان را میتوان پیشگیری کرد. مقوله پیشگیری با صرفهترین روش برخورد با سرطان در کشور محسوب میشود.
مصرف دخانیات و فراوردهای دخانی مهمترین عامل قابل اجتناب ابتلا به سرطان است. حدود یک سوم تمامی موارد بروز سرطان ناشی از مصرف دخانیات است.
ابتلا به انواع سرطانها شامل ریه، مری، حنجره، دهان، مثانه، کلیه، معده، گردن رحم، کولون و رکتوم با مصرف دخانیات ارتباط دارد.
موارد مرگ و میر مرتبط با دخانیات در جهان در سال 2015 به حدود 6.4 میلیون مورد میرسد که 2.1 میلیون مورد آن مربوط به سرطان است.
چاقی، اضافه وزن و فقدان فعالیت بدنی نقش مهمی در بروز سرطان دارد. سرطانهای مری، روده بزرگ و روده کوچک، سینه، رحم و کلیه با چاقی ارتباط دارد.
آلودگیهای زیست محیطی هوا، آب و خاک عامل بروز یک تا چهار درصد کل موارد سرطان است. قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی سرطانزا در محیط زیست ممکن است از طریق نوشیدن آب یا آلودگی هوای داخل منزل یا بیرون باشد.
آلودگیهای شغلی عامل پنج تا 10 درصد موارد سرطان و بیش از 40 عامل سرطانزا شغلی شناخته شده است. سرطانهای ریه، مثانه، حلق، حنجره و پوست با عوامل سرطانزای شغلی رابطه دارد.
تابش یونیزان (مانند اشعه ایکس یا تابش گسیلشده از منابع طبیعی مانند گاز رادون و مواد رادیواکتیو) با بروز سرطان مربوط است.
تابش غیر یونیزه کننده از میدانهای الکترومغناطیسی مانند تلفن همراه، کابل برق و اشعه فرابنفش به وجود میآید.