"مجله مهر - کیوان ابراهیمی: مسئولین کشور ژاپن میگویند بسیاری از مردم ژاپن با کار بیش از حد، سلامتی و حتی زندگی خود را به مخاطره انداختهاند.
شینزو آبه، نخستوزیر ژاپن عقیده دارد مردم کشورش بیش از حد کار کرده و خودشان را به زحمت میاندازند. واشنگتنپست اخیرا در گزارشی اعلام کرده یک سوم خودکشیها در ژاپن ناشی از کار بیش از حد رخ دادهاند. فرهنگ کار افراطی آنقدر با فرهنگ عامه این کشور شرق آسیا امتزاج یافته که اخیرا واژه Karoshi به معنای «مردن از کار زیاد» وارد فرهنگ لغت ژاپنی شده است.
در زمان رکود اقتصادی دهه ۹۰ و هنگامی که کارخانجات و شرکتها افراد زیادی را از کار اخراج میکردند، مردم از ترس بیکار شدن، ساعت کارشان را افزایش دادند و اکنون نخستوزیر ژاپن قصد دارد به این فرهنگ غلط پایان دهد. او میخواهد سیاستی را در پیش بگیرد که طی آن کارگران مجبور شوند در سال به ۵ روز مرخصی اضافی تن دهند!
طی تحقیق منتشر شده در سال ۲۰۱۳ توسط واشنگتن پست نشان داده شد که بهطور میانگین کارگران ژاپنی تنها از ۹ روز مرخصی در سال استفاده میکنند در حالی که حق استفاده از ۱۸ و نیم روز مرخصی را دارند. ضمنا به طرز تعجبآوری، یک نفر از هر ۶ کارگر ژاپنی، در سال از هیچگونه مرخصی استفاده نمیکند!
پژوهشی که در سال ۲۰۱۳ توسط موسسه تحقیقاتی اقتصاد و سیاست (CEPR) انجام شده، ژاپن و آمریکا را در رتبه آخر مزایای مرخصی و تعطیلی برای کارگران قرار داد.
مدیر روابط عمومی این موسسه میگوید: «سایر کشورهایی که استاندارد زندگی آنها در حد ژاپن و آمریکاست، نرم ۲۰ تا ۲۵ روز را برای روزهای مرخصی کارگران دارند. بخشی از این قضیه حتما فرهنگی است و ممکن است مردم برخی کشورها اصلا از تعطیلی و بیکاری استقبال نکنند اما آنچه که دادهها به ما میگویند این است که این شرایط با سپردن تصمیمگیری به کارگران تغییر نخواهد کرد.»
نخستوزیر ژاپن تنها کسی نیست که فهمیده اگر قرار به انتخاب کارگران باشد، شرایط کار بهبود پيدا نخواهد كرد؛مسئولان دیگر ژاپنی نیز در حال تغییر عقیدهاند.
سال گذشته، وزارت بهداشت ژاپن متوجه شد که کارگران بهطور میانگین تنها ۶ ساعت و ۲۲ دقیقه در شبهایی که قرار است فردا به سر کار بروند، میخوابند.
این وزارت، کارگران را تشویق کرده که بعد از ظهرها و در بین ساعات کاری به مدت نیم ساعت چرت بزنند. سازمانها و ادارات کشور ژاپن به علت تاکید و اهتمام دولت این کشور به استراحت در بین ساعات کاری، شرایطی را در این جهت برای کارکنان خود محیا می کنند. برای مثال، یک شرکت فناوری اطلاعات به نام Gmo internet، سالنی را پر از مبلهای راحتی کرده تا کارکنان بتوانند ساعتی روی آنها بیارامند و از زیر فشار و استرس سنگین کاری بیرون بیایند."